Dette er en utrolig god bok. Den forteller den andre historien om utvandringen til Amerika, nemlig historiene om de som ikke lyktes. Jeg likte boka godt!
Beste tipset her må være nasjonalbiblioteket tenker jeg.
Skulle ikke forundre meg om en her inne jobber der ...
Dette er det dårligste jeg har lest på ÅR og DAG! Språket er elendig og innholdet er kvalmende dårlig. Jeg har skrevet om boka her: http://knirk.wordpress.com/2010/05/02/merket/
Og det ble en del diskusjon i kommentarfeltet gitt. :o)
Gudene er knallkule. Jemisin er klart inspirert av hinduisme og de tre kreftene: En Skaper, en Ødelegger og en Bevarer. Det er morsomt å lese om The Nightlord – hun gir en fantastisk visuell bilde av ham – on natten er den menneskelige formen hans alt for liten for å holde kraften på plass, men om dagen er han en mann og kreftene er begrenset til ren ondskap. Også Shieh, guden i en barnekropp er fantastisk - slave av sine egne impulser, akkurat som et barn, men med krefter til en Gud. Kaos!
Det er mye som er konseptuelt bra ved boka til Jemisin. Utrolig bra! Men når hun skriver det ut, så synes jeg det blir noe utflytende, og deler er vanskelig å gripe. Jeg forstår, men så får jeg ikke helt tak på det likevel. Kanskje det er det at å skrive ut Guders væren og motivasjoner, blir på en måte for stort. Det blir så universelt, så abstrakt – selv om hun selvsagt har bundet Gudene til vår verden gjennom at de er fanget i mennesker kropper. Jeg savner hytta i skogen, stien og de menneskelige relasjonene. Jeg forstår heller ikke hovedpersonen Yeine – hun virker så uberørt av det hele. Bok to, The Broken Kingdoms, er akkurat sluppet – litt usikker på om jeg skal lese den.
Jeg har skrevet om boka her: http://knirk.wordpress.com/2011/06/01/the-hundred-thousand-kingdoms-n-k-jemisin/
Historien er trist og til tider blir jeg kvalm. Men jeg synes alltid det er en liten strime av håp. Menneskene Mistry skildrer er laget av noe annet enn meg – for en overlevelseskraft mennesket har! Det synes jeg forfatteren formidler på en god måte.
Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.wordpress.com/2010/08/15/balansekunst-%e2%80%93-rohinton-mistry/
Men vises man fremdeles med det brukernavnet man har valgt her?
Ja.
Og hvordan virker det ellers - blir bøker man har lest automatisk lagt ut på face?
Nei.
Facebook Connect gjør det enklere å registrere seg og logge inn for dem som har konto hos Facebook.
Vel, det er meningen vi skal dele leseopplevelser, også de som ikke var spesielt gode.
Når det gjelder bokanbefalingsalgoritmer, så skulle vi ideélt sett kun hatt med bøker som var likt av dem som likte en annen bok. Dette krever at vi vet 2 ting: både hva du synes om bok a og bok b. Dette gjør vi som regel ikke. Én av ti bøker i boksamlinger har fått terningkast, f.eks.
Dermed bruker vi i stedet for de statistiske forbindelsene mellom alle bøkene i boksamlinger for å finne sammenhenger mellom bøker. Disse bokanbefalingene har blitt langt, langt bedre enn dem vi fikk når vi tok hensyn til terningkast.
Eg fekk ei kjensle av at forfattaren prøvde på noko, som falt litt gjennom. Eg liker også poetisk språk, men som Hedvig seier over, det kan bli litt vel mykje.
Det var en del diskusjon om denne oversettelsen. Var nok en hard oversetterjobb, men jeg har bare lest den på engelsk.
Nå kan du koble til bokelskere.no med Facebook Connect.
Dette gjør at du slipper å logge inn hit med brukernavn og passord såfremt du er innlogget hos Facebook.
Du kan koble kontoen din til Facebook på http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/.
Hvorfor blir det ikke sortert ut bøker jeg har lest?
Godt poeng; kanskje vi burde sortert bort leste bøker. Eller kanskje faktisk alle man har i boksamlingen sin.
Skal tenke litt over dette.
Det er forøvrig ganske typisk at bøker i samme serie blir anbefalt. Ikke alltid dette er nyttig, men slik virker disse anbefalingene.
Du har funnet den eneste måten dette går an på i øyeblikket. Jeg fant ikke helt ut hvor jeg kunne sette en "tilstandsfjerningsknapp" uten at det så rart ut.
Ja, eg såg akkurat det.
Dei har dratt strikken ganske langt nå, så eg håper dei avslører det nå.
Hmm... Men da vil man jo risikere at en bok som har fått generelt dårlige karakterer blir satt på toppen av anbefalingslisten.
Ja, absolutt.
Hvis 300 av oss har en bok og vi har gitt den terningkast 2 så er det vel ikke så kjekt for bokelskere.no å anbefale denne boken?
Det er riktig. I praksis fungerer dette faktisk ganske bra, fordi vi stort sett legger inn bøker vi liker. (Gjennomsnittlig terningkast er noe over 5).
Når vi tok hensyn til terningkast fikk vi ofte svært rare anbefalinger.
Så blir det tatt hensyn til andre faktorer i tillegg til hvor mange som har boken i samlingen sin?
Ja; en bok trenger et minimum av eiere, og antallet eiere må utgjøre en viss prosent.
Jeg har også lagt inn bøker jeg skal lese. Blir disse tatt med i tellingen?
Ja.
Det er fordi terningkastene ikke ga oss gode nok anbefalinger. Kanskje fordi algoritmen vår var for dårlig, kanskje fordi dataunderlaget var for lite.
Popularitet er ganske enkelt hvor mange som har lagt en bok i sin boksamling.
Takk for tips! Då skal eg sjå om eg ikkje får tak i ho.
For en fin debutant! Denne likte jeg utrolig godt. Det handler om fortellingens forføring, forfatterens makt, leserens hunger – ja den den handler kort og godt om bøker! To eldre herrer er på leting etter en juvel av en bok, en myteomspunnen bok uten navn – den kalles av kjennere bare for Klassikeren. Få har sett den, enda færre lest den og det finnes bare noen få eksemplarer av den – hvis den i det hele tatt finnes?
Les les! Anbefales. Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.wordpress.com/2011/05/20/klassikeren-ola-jostein-j%c3%b8rgensen/
Ferdig med Elskeren, ei bok eg likte veldig godt. Når lurer eg på kva eg skal fortsette med...
Eg har ikkje lese Forsytesagaen, men eg hugser at eg nesten kjøpte bind 1-5 og 8-10 på loppemarknad, etter at BBC si filmatisering gjekk på NRK for nokre år sidan. Eg lot vere å kjøpe bøkene, i og med at serien ikkje var komplett.