"Fordi vi stort sett legger inn bøker vi liker", sier du. Men det er jo lagt opp til at vi til og med legger inn bøker vi avbrøt. Jeg legger inn alt jeg, alt jeg husker og rekker i alle fall. ( Til og med Bakgård av Ari Behn,som er avbrutt og gitt bort.) Er ikke det meningen?

Men jeg kunne godt tenkt meg en ordning der de bøkene jeg hadde/hadde lånt , men ikke gikk god for ble lagt i en egen kategori og ikke regnet med der det var unaturlig. Ikke så lett å få til, kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vel, det er meningen vi skal dele leseopplevelser, også de som ikke var spesielt gode.

Når det gjelder bokanbefalingsalgoritmer, så skulle vi ideélt sett kun hatt med bøker som var likt av dem som likte en annen bok. Dette krever at vi vet 2 ting: både hva du synes om bok a og bok b. Dette gjør vi som regel ikke. Én av ti bøker i boksamlinger har fått terningkast, f.eks.

Dermed bruker vi i stedet for de statistiske forbindelsene mellom alle bøkene i boksamlinger for å finne sammenhenger mellom bøker. Disse bokanbefalingene har blitt langt, langt bedre enn dem vi fikk når vi tok hensyn til terningkast.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn S