For en fin debutant! Denne likte jeg utrolig godt. Det handler om fortellingens forføring, forfatterens makt, leserens hunger – ja den den handler kort og godt om bøker! To eldre herrer er på leting etter en juvel av en bok, en myteomspunnen bok uten navn – den kalles av kjennere bare for Klassikeren. Få har sett den, enda færre lest den og det finnes bare noen få eksemplarer av den – hvis den i det hele tatt finnes?

Les les! Anbefales. Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.wordpress.com/2011/05/20/klassikeren-ola-jostein-j%c3%b8rgensen/

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg deler din begeistring over boka. Dette var en hyggelig leseopplevelse. Forfatteren har en herlig sjangerblanding mellom klassisk krim, en liten dose Vindens skygge og pur samlerglede. Selv om samler gleden gis noen stikk underveis ( spesielt samling av bøker), så opplever jeg at samleren også hylles, om man ikke går for langt.

Jeg likte boka veldig godt. Synes fortelligne var god.

Dessuten er designet veldig bra!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ola Jørgensen har laget en spilleliste på spotify.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dette er ikke en lett bok å kategorisere. Men mens jeg leser den tenker jeg at dette burde jo være ”pensum” for alle aktive her inne på Bokelskere. Bøker og alt som på noen måte har med bøker å gjøre er på fasinerende måte temaet i boken. Den er jo også liten og raskt unnagjort, så alle bør ha tid og anledning til å få den med på leseplanen.

Forfatteren er faktisk debutant, men i mine øyne har han et språk som tilsier lang fartstid. Jeg får litt Leonard Cohen – følelse av gåtefullhet. At verken hvor eller hvilket år det hele foregår bidrar til gåtefullheten, vi er henvist til å resonere ut fra ting som navn og teknologisk nivå.

Når boken underveis er så gåtefull, avhenger helhetsinntrykket til slutt mye av hvorvidt spørsmålene man sitter med blir tilfredsstillende besvart når trådene skal nøstes opp. Men heller ikke dette er jeg helt i stand til å avgjøre etter fullført lesing. Noe blir forklart, noe ikke, og så må hver enkelt gjøre opp med seg selv om man synes det er greit. Etter vanlige spenningsbokskriterier kan det ligge til rette for en fortsettelse. Men dette er ingen vanlig spenningsbok, og jeg tror ikke en fortsettelse vil komme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig i at det er ei fin debutbok, definitivt litt annerledes,og ikke minst morsomt at det dreier seg om bøker og da spesielt ei bok, nemlig "Klassikeren".

Hva boka ellers angår er jeg litt usikker på hvorvidt den egentlig er god eller ikke, det får vel rett og slett være opp til hver enkelt.

Innledningsvis fikk jeg flashback til Dan Browns Da Vinci-koden, uten å trekke noen paralleller forøvrig. Boka har en helt grei spenningskurve, handlinga er grei, men jeg savner noe, uten helt å kunne sette fingeren på hva. Kanskje boka rett og slett burde vært litt lengre?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har litt samme følesle, den var liksom verken god eller dårlig. Innledningsvis synes jeg den var irriterende dårlig rent språklig, kanskje litt sånn krimsjanger med korte setninger og rett og slett ikke helt godt. Men jeg hengte meg mindre opp i det etter hvert, litt artige grep med snuttene om de ulike, rare, bibliotekene. Ellers, greit å lese, kanskje siden den var så kort og fort gjort, men heller ikke noe mer. Vil veldig mye, kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er kanskje litt vel ambisiøs? Gjorde meg veldig nysgjerrig og klarte ikke helt å innfri. Likte veldig godt følelsen av boka i hånda og utseendet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tre poeng kan jeg strekke meg til for de innledende små "snuttene" om rare forskjellige bibliotek. Men historien som skal lime det hele sammen? Språket er oppstyltet og minner om de oppskrytte detektivromanene til Akunin. Det er også uklart hvor handlingen foregår, og en handling som ikke er plassert i tid og sted, kan vanskelig fascinere. For meg ble boken bare kjedelig dessverre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Trygve JakobsenBerit RBeathe SolbergLars Johann MiljeSigrid NygaardErlend Rødal VikhagenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLibraritas vMalinn HjortlandNina M. Haugan FinnsonEli HagelundTjommiIngunn ØvrebøsiljehusmorYlvaalpakkaFrode Øglænd  MalminTove Obrestad WøienMarianne  SkageJulie StensethritaolineKirsten LundMargrethe  HaugenRandiIngeborg GHildaRufsetufsaAlice NordliRisRosOgKlagingKathrine HaaheimJakob SæthreLisbeth Kingsrud KvistenVannflaskeNina SandbergTorill Elisabeth RevheimAnna-PiaKarin BergTralteHarald KMangosaft45