@Anna Andrea Uvizjev: Boktrykkekunsten kom først på 1400-tallet, og mannen bak var Johann Gutenberg. Den første trykte boka kom i 1455 og var en bibel. Med andre ord har ikke den trykte boka vært her "så lenge vi kan huske".
Mange av argumentene som brukes mot lesebrett/e-bøker er de samme som ble brukt mot de trykte bøkene på 1400-tallet.
Over 25 timer med Stephen Fry. Og jeg nøt hvert minutt! :-)
Å, dette var ei fin fin bok! Skrevet lett og humoristisk. Gir et godt innblikk i amerikansk kultur! Levi Henriksen anbefales på det varmeste! Han er en av kanskje Norges beste forfattere innenfor sin sjanger; skittenrealisme/dirty realisme. Løp og les!
Jeg har også et litt blanda forhold til boka. I alder er jeg nærmere Sue enn datteren Ann, og kjenner igjen en del almenne mor/datter-betraktninger. Den ble litt pratsom i perioder, men egentlig helt greit lesestoff. Og en del gullkorn. Boka handler også om prosessen fram til storsuksessen "Bienes hemmelige liv", spennende.
Ikke den helt store opplevelsen: http://lunacia.net/?p=2383
Kanskje den beste boka om Tiffany Aching. Jeg likte spesielt godt den usikkerheten og utryggheten som Pratchett klarer å skape samtidig som humoren holder samme høye kvalitet. Han sier mye om frykt og ondskap i denne boken.
Ja jeg kjøpte den på engelsk i går og er kjempespent, er litt redd for å ha for høye forventninger, men gleder meg til å gå i gang likevel. Han er jo virkelig en av de store som du sier Ann-Sofi.
Er ikke helt sikker på hvor den boka vil, og tror ikke den vet det helt selv, heller. En dose kjipe familieforhold (men en god mor! Dem er det ikke mange av i ungdomslitteraturen for tida!), litt kjærlighet, litt mobbing, litt American prom og litt hvit magi. Men det er noe ved den som jeg liker. En stemning som gjorde at jeg hadde lyst til å lese mer.
Virkelig god serie, synes nå jeg! :-)
Takk, kanskje jeg legger til noen flere etterhvert :-)
Det tenkte jeg ikke på en gang... Men jo, teit! Ellers er jeg svært fornøyd med denne serien, må jeg si. :-)
Må si jeg liker disse, altså. Og artig med komplisert realfag som gjøres både spennende og aldeles forståelig.
Korrekt! Interessant tema, det kommer egentlig merkelig lite skjønnlitteratur med handling fra Forsvaret, men denne holder rett og slett ikke mål rent håndtverksmessig. Les Lars Myttings siste i stedet. :-)
Nei nei nei nei nei! På alle sett og vis...
Jeg leser MYE engelsk, men Londonstani måtte jeg bare gi opp. Den norske oversettelsen er ikke så helt verst, synes jeg.
Enig, denne lille komprimerte fortellingen er sofistikert skrevet. Fortellerstemmen skifter, og krever sin leser. Det er nok ei bok som også krever tid og ettertanke. Også interessant å lese skildringen av den forferdelige slave- og kolonitiden i USA. Forøvrig, et omslagsbilde som er en historie i seg selv. Utsøkt.
Ei debutbok som fortjener flere lesere! Skrevet i et røft muntlig språk om hovedpersonens oppvekst i en dysfunksjonell familie der far drikker, virkelig drikker, - og ei mor som rømmer og som finner seg en ny voldelig alkoholiker til samboer. Det gjør vondt å lese; hvor mye tåler et barn av mishandling, psykisk og fysisk? Men, også ei fin bok om søskenkjærlighet. Boka inneholder også en del svart humor, noe som gjør at du tross alt klarer å lese boka.
Riktig god og original fantasy av norsk debutant.
Jeg vet om en sånn mor...