pst, forstår at du ikke er ute etter hva folk mener vi bør lese, det var ironisk ment fra min side. :)
Jeg vet ikke hva vi kanskje bør lese, men her er noen forslag til bøker jeg liker av forfattere som ikke heter Hugo, Hamsun, Tolstoj, Blixen, Hemingway, Kundera, Woolf osv...... (som jeg også liker) :)
Mens vi venter på Godet - Samuel Beckett
Kvalmen - Jean Paul Sartre
Himmelsk harmoni - Peter Esterhazy
Det annet kjønn - Simone de Beauvoir
Et annet liv - Per Olav Enguist
Havaristen - Thomas Bernhard
Alexandriakvartetten - Lawrence Durrell
Død på kreditt - Louis-Ferdinand Celine
Doktor Glas - Hjalmar Søderberg
Steppeulven - Hermann Hesse
Glassperlespillet - Hermann Hesse
"Havaristen " er en av mine favoritter. Og når man endatil kan lytte til Glenn Gould's eminente fremførelse av Bach's "Goldbergvariasjoner" - må en gi seg ende over. :)
There was no light nonsense about Miss Blimber. She kept her hair short and crisp, and wore spectacles. She was dry and sandy with working in the graves of deceased languages. None of your live languages for Misss Blimber. They must be dead - stone dead - and then Miss Blimber dug them up like a Ghoul.
- Dombey and Son, ch. XI
What is the price of Experience? do man buy it for a song?
Or wisdom for a dance in the street? No, it is bought with the price
Of all that a man hath, his house, his wife, his children.
Wisdom is sold in the desolate market where none come to buy,
And in the wither'd field where farmer plows for bread in vain.
- Blake, Vala or The Four Zoas
En halv sannhet er farligere enn en hel løgn; den siste er lettere å oppdage enn den første som forkler seg for bedre å kunne bedra.
Hippel (1741-1796)
Enig med deg i det, men hva skal man velge når klisjen har blitt en klisje? Jeg har brukt vendinger som alminnelige fraser, banaliteter, osv. men har da fått reaksjoner på at jeg utviser arroganse. Så i mangel på adekvate uttrykk bruker jeg klisjeer, siden ingen tar anstøt av dem. :)
Ingen jul uten "Historien om Karl-Bertil Jonssons julaften" av Tage Danielsson og Per Åhlin.
Mer "julete" kan ikke julen bli. :)
Alberto Moravia skriver i "Contempt" at man vet hva lykke/lykkelig liv er først når tilstanden opphører. Sannhet i den betraktningen/klisjeen også.
Storartet!!!
God omtale, gretemor. Jeg er enig med deg angående alle m-ordene.
Har man lest Johan Borgens trilogi "Lillelord", "De mørke kilder" og " Vi har ham nå", går den neppe i glemmeboka. Etter noen tiår i minnet mitt, kan jeg fortsatt dra ut en "skuff" som inneholder Wilfred Sagen og hans liv.
- og gretemor, jeg tror at han for alltid vil ha en "skuff" i minnet ditt også.
Man kan sole seg en hel dag i en varm tanke.
Lichtenberg (1742-1799)
Så forskjellig kan bøker oppleves. Det var "Besettelse" sammen med "Babels Tower" som gjorde meg til en "Byattleser" på 1990-tallet. Hennes "varemerke" er bøker med litterære referanser. Da jeg leste "Babels Tower" "måtte" jeg bl.a. lese litt Shakespeare fordi Byatt's referanser førte meg dit. Byatt er en av de få forfatterne som gang på gang leder meg til positive avsporinger og fører meg på vidvanke i litteraturen.
Kan det bli bedre?
Kang er en seng, eller rettere sagt en "ovnseng". Den er murt opp som en plattform med murstein (murstein holder godt på varme) og et finurlig rørsystem. Røyken som går gjennom systemet bidrar til at de som ligger på toppen har det godt og varmt. En kang kan være stor med plass til flere personer, og er sikkert en god seng for kalde netter.
Man tror alltid at man må bli gammel for å bli klok; men i virkeligheten har man, når alderdommens år kommer, nok å bestille med å holde seg likså klok som man var. (1831)
Goethe (1749-1832)
Sjelen eier ene og alene det den selv skaper.
Schiller (1759-1805)
Det gis ingen større villfarelse enn å tro at det sist uttalte ord alltid er det riktigste, det senere skrevne alltid en forbedring av det tidligere, og enhver forandring et fremskritt.
Schopenhauer (1788-1860)
Fordi menneskene, i stedet for å lese det beste tidene har frembrakt, alltid bare leser det nyeste, blir forfatterne stående innenfor de cirkulerende ideers snevre krets og tidsalderen synker stadig dypere ned i sitt eget dynn.
Schopenhauer (1788-1860)
(dynn = søle, gjørme)
Jeg hentet nettopp opp Brit's tråd om profilbilder som et apropos til denne tråden. "Tråden din" har vært diskutert tidligere, og temaet er etterhvert (muligens noe ) utdebattert. :)
Henter opp denne tråden i anledning Lise Munthe's nye tråd "Fjeset ditt".