Har ikkje mange sider igjen no, men det tek tid både å lese og fordøye....svært brutalt innhald! Men, noko som i tillegg gjer det tidkrevande, er språket og omsetjingane. Funderer ma på: Kva er ein KANG?? Er det ein slags sengebenk, eller? Har søkt det opp på nettet og i leksikon, men finn det ikkje. Teksten inneheld elles fleire ord som ligg langt utanfor mitt vokabular....

Reagerte også på ein lyrisk tekst, med mix av bokmål og nynorsk:
v2:
No livnar det i lundar, no stråler sola flott
og fattigfolket frydes - de kjenner den så godt
osv s 368
Huff!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Du finner Kang på Wikipedia. Der står det at den type seng er mye brukt i Mandsjuria og vestover til Tibet. Den blir også brukt til å tørke klær, til og med rugekasse for egg..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for god - og interessant oppklaring til Per Kristian og Ava....var nok litt rask og utolmodig sidan eg ikkje fann det ut. Bokelskere er lærerikt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kang er en seng, eller rettere sagt en "ovnseng". Den er murt opp som en plattform med murstein (murstein holder godt på varme) og et finurlig rørsystem. Røyken som går gjennom systemet bidrar til at de som ligger på toppen har det godt og varmt. En kang kan være stor med plass til flere personer, og er sikkert en god seng for kalde netter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.