Jeg har lest boken og vil absolutt anbefale den.
Hvis du søker opp boken her på bokelskere, under «Finn bøker», vil du se både omtaler, kommentarer og sitater. Se her.
Lykke til!
Ble bare 3 bøker fra denne utfordringen i februar. Men ny måned, nye muligheter.
Planen for mars er så langt:
Punkt 2 A book that makes you nostalgic - "Tom Sawyer" av Mark Twain
Punkt 4 A book you think should be turned into a movie - "Søsterklokkene" - av Lars Mytting
Punkt 7 A reread of a favorite book - "Huckleberry Finn" - av Mark Twain
Og akkurat nå leser jeg "Strikkesirkelen" - av Ann Hood som passer fint til punkt 8 A book about a hobby
Jeg låner punktet "A 'chooose-your-own-adventure book" fra deg. Her sto jeg helt fast. Fant ingen på norsk :-)
På punktet om overnaturlige krefter har jeg valg "Kraften" av Naomi Alderman.
Omtale fra forlaget:
Hva vil skje om kvinnene får makten i egne hender? En dag oppdager kvinner over hele verden at de har en ny kraft: Hendene deres kan skyte elektriske ladninger - med et lite knips kan de påføre andre mennesker støt, lammelser, grusomme smerter - til og med død. Klodens menn må plutselig innse at de ikke lenger har kontroll. Fra nå av er de prisgitt kvinnenes makt: Jentenes Dag har kommet. Men hva gjør kvinnene med makten de har fått - og hva gjør makten med kvinnene?
Rakk 4 bøker på denne utfordringen i februar. Ikke helt de jeg hadde planlagt, men sånn er jeg nå en gang satt sammen :-). 3 av 4 fra egen hylle, så det er jeg veldig fornøyd med.
Tenker jeg fortsetter i samme løypa i mars.
Punkt 1 - A book that was nominated for or won an award in a genre you enjoy - "Kalde hender" av Jan Mehlum
Punkt 2 - A book with one of the 5 W's in the title (Who, What, Where, When, Why) - "Hvem skrev til Louise?" av Agatha Christie
Punkt 14 - A book with a title, subtitle or cover relating to an astronomical term - "Svart sol"
av James Rollins
Punkt 17 - A speculative fiction (i.e. fantasy, scifi, horror, dystopia) - "Flukten"
av Torborg Igland
Lykke til med utfordringen i mars alle som er med :-)
Det er jeg helt enig med deg i. Stofftyveri skal ikke forsvares.
Det jeg reagerer på, er at når mer kjente og etablerte forfattere frisk og freidig forsyner seg av andres stoff, skjer det som regel svært lite. Ta for eksempel Karsten Alnes' Historien om Norge. Mye kritikk, men ingen inndragning av bøkene eller makulering. Det er bakgrunnen for at jeg synes denne saken er litt pussig.
Plagiatsaken er en heksejakt, mener forfatter.
Det er en kjent sak at det stjeles mye stoff i forfatterverdenen. Derfor er jeg litt forundret over det omfanget akkurat denne saken har fått.
Boken er lagt til ønskelisten; jeg stoler på dine anbefalinger :-)
Fint å se deg her, Strindin.
Hilsen Lillevi
En veldig velskrevet bok. Jeg likte at den var delt i tre forskjellige perspektiver. Den hadde en sårhet over seg.
Etter å ha blitt skuffet over Kim Leines "Profetene i Evighetsfjorden" gir jeg Grønland en ny sjanse. Boken er ført opp på ønskelisten. Takk!
Jeg elsket denne boka jeg. En litt mer komprimert og lettlest variant av Kate Morton med alt av engelsk landsbygd og mysterier på gammel herregård. Storkoste meg.
Koste meg jeg også, underholdende hele vegen og morsom og alvorlig var også boka . Et hyggelig møte med Jeanne Bøe
Lord Tobias, som fikk panikk av alt oppstyret, tilkalte kapteinen på yachten sin og befalte ham "Gjør skipet klart!". Igjen skulle vi laste båten med sølvet hans, maleriene hans, nipsgjenstandene hans, og hvis det var nok plass, konen hans, og med det samme sette seil mot England.
Jeg leser svært sjelden krim, men denne har jeg allerede satt på ønskelisten etter å ha lest Cathrine Krøgers anmeldelse.
Takk for din!
Veldig enig med deg. Litt irritert på hovedpersonen og på en måte utålmodig i å forholde meg til kjærlighetslivet hennes, men triller en femmer for essensen mellom linjene, dybden og fordi Marstein er meget god forfatter.
Jeg liker beskrivelsen din, Ellen, selv om jeg ikke er like begeistret som deg.
Ser at enkelte kritiserer boken på grunn av Arvid Jansens irriterende tafatthet. Det er vel hele poenget med boken, skildre en mann som ikke klarer å ta tak i livet sitt. Min kritikk og irritasjon går på at Petterson ikke greier å skape levende personer som vekker leserens (i hvert fall ikke min) medfølelse og engasjement.
Glimtvis, i forholdet mellom datteren, Vigdis og faren blir jeg revet med; skildringene gjør vondt. Siste setning i baksideteksten provoserte meg: «Men den største prøven kommer seinere, da den eldste dattera, Vigdis er den som trenger ham.» Det sterkeste i boken er nettopp hvordan Vigdis trenger, og hungrer etter, nærhet til faren sin gjennom oppveksten. (I forlagets omtale på nettet er setningen erstattet med en mer dekkende.) Å la slutten bli hengende i luften er vel typisk Petterson.
Heller ikke jeg merket noe vendepunkt omtrent halvveis. Nei, godt og stilsikkert språk reddet ikke denne boken for meg. Det er mulig jeg er streng eller har lest for fort, men alt i alt var dette skuffende av en forfatter som Per Petterson.
Kanskje skal jeg vente litt med å trille 4-eren, gjøre som deg å se om inntrykket endrer seg med tid og ettertanke.