Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Plagiatsaken er en heksejakt, mener forfatter.

Det er en kjent sak at det stjeles mye stoff i forfatterverdenen. Derfor er jeg litt forundret over det omfanget akkurat denne saken har fått.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også kjent med at det stjeles mye stoff i forfatterverdenen.
Men når metaforer gjentatte ganger blir brukt (stjelt) fra samtidspoeter - uten dette blir nevnt eller kreditert dem - er det galt i mine øyne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er jeg helt enig med deg i. Stofftyveri skal ikke forsvares.

Det jeg reagerer på, er at når mer kjente og etablerte forfattere frisk og freidig forsyner seg av andres stoff, skjer det som regel svært lite. Ta for eksempel Karsten Alnes' Historien om Norge. Mye kritikk, men ingen inndragning av bøkene eller makulering. Det er bakgrunnen for at jeg synes denne saken er litt pussig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg i at dette er «pussig». Ser av datoen på artikkelen du viser til at den er noen år gammel. Mest sannsynlig er det nye mennesker ved roret i Gyldendal - derfor reageres det nå.
For meg blir imidlertid ikke den nye saken hverken mindre eller større fordi om det har skjedd tidligere - og sikkert skjer igjen - både hos Gyldendal og andre forlag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_VannflaskeGodemine