Kraften

av (forfatter) og Knut Ofstad (oversetter).

Press 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (45 terningkast.)

119 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Hva vil skje om kvinnene får makten i egne hender? En dag oppdager kvinner over hele verden at de har en ny kraft: Hendene deres kan skyte elektriske ladninger - med et lite knips kan de påføre andre mennesker støt, lammelser, grusomme smerter - til og med død. Klodens menn må plutselig innse at de ikke lenger har kontroll. Fra nå av er de prisgitt kvinnenes makt: Jentenes Dag har kommet. Men hva gjør kvinnene med makten de har fått - og hva gjør makten med kvinnene? En åndeløst spennende futuristisk triller, en fengslende og flertydig roman, og en svimlende utforskning av makt og kjønn. I romanen møter vi fire skikkelser forskjellige steder i verden - tre kvinner og en mann - som alle får livene forandret av kraften. Hva gjør den nye makten med dem? Hvordan forandres samfunnet, menneskene og forholdet mellom kjønnene? Og er det endelig mulig å bygge en rettferdig verden, nå som mannens undertrykking er borte? Kraften er en intens leseropplevelse - som vil få deg til å se på verden med nye øyne.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788232801909

EAN 9788232801909

Genre Dystopier

Språk Bokmål

Sider 433

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 23 13 5 0 0

Bokomtaler

Dette var morsomt å lese! For hva skjer når kvinnene plutselig får det fysiske overtaket over hele jorda? Som leser kan man ikke unngå å bli litt revet med, og man heier på kvinnene som smelter bilmotorer i Saudi-Arabia fordi de ikke får lov å kjøre, på kvinner som frigjør seg selv fra menneskehandel og slaveri, på jenter som kommer seg unna overgrepsmenn ved å bruke de nye evnene sine. Men så, da? Hva gjør dette med politikken? Hva gjør dette med religionen? Er den kvinnelige delen av menneskeheten noe bedre til å takle makt enn den mannlige? Om svaret var ja hadde dette blitt en kjedelig bok... Og det er den ikke! Dette er energisk, spennende og medrivende. En skikkelig karamell av en dystopi for deg som for eksempel liker Margaret Atwood. Jeg gleder meg allerede til TV-serien som sikkert kommer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne blir samenlikna med The Handmaid´s Tale - ei bok eg elska! Fallhøgda var dermed ganske stor, og eg må dessverre seie at boka ikkje berre fell; ho stupte. Starta bra, spennande utgangspunkt, interessant tema. Vi befinner oss omlag tusen år fram i tida. Forfattarinna av boka, Naomi, mottar eit manus, ein historisk roman, frå ein forfattarkollega - og det er dette manuset vi leser. Han tek føre seg fortida - då dette fenomenet "kraften" oppsto. Kraften som dukka opp i alle ho-kjønna i verda og endra verdsbilete. Så det vi leser er ein slags analyse og filosofering av korleis krafta oppsto, korleis ting moglengens var før krafta oppsto og korleis heila verda blei enda då krafta kom

men så ... interessen dabba av. Eg trur det skuldast at eg ikkje kjente noko for karakterene. Dei var liksom berre der som nokre pappfigurar som sa ditten og gjorde datten. Eg kom meg ikkje inn under huden på dei, dei blei ikkje "tredimensjonale" nok. Syntes og handlinga tidvis blei litt for overfladisk. Sakna meir kjensle, mer menneskeligheit. Tenkte fleire gonger undervegs at denne boka ville gjort seg betre som film eller TV-serier enn som roman (og - det viser seg jo gså at boka skal bli til TV-serie...)

Absolutt underhaldande og tankevekkande. Men ingen høydare. Boka hadde stort potensiale, som eg føler at blei ødsla bort, dessverre. Kunne blitt så bra dette, men nei, noko eg ikkje klarar å sette fingeren på gjorde at boka ikkje blei det meisterverket ho kunne blitt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en godt skrevet, virkelig god bok. Jeg anbefaler den sterkt. Både til deg som leser dystopier, og til ungdommer. Det er ikke en ungdomsroman, men den passer som det likevel.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken heter Kraften på norsk. Interessant

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Man trenger ikke så mange mirakler. To er mer enn nok. Tre er i meste laget.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Listen, even a stone isn't the same as any other stone, so I don't know where you all think you get off labelling humans with simple words and thinking you know everything you need. But most people can't live that way, even some of the time. They say: only exceptional people can cross the borders. The truth is: anyone can cross, everyone has it in them. But only exceptional people can bear to look it in the eye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (47) Varsle Svar

Legger ut bøker vi har lest i lesesirkelen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trenger du tips til sommerlektyren? Her er noe av det vi har lest i det siste og gjerne anbefaler videre :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Og skipet siglar vidare - roman" av Mads Rage
 • "Den siste hjelperen - roman" av Cathrine Knudsen
 • "Alt etter havet" av Lasse W. Fosshaug
 • "Hekseyngel - Stormen gjenfortalt" av Margaret Atwood
 • "Lysår" av Didrik Morits Hallstrøm
 • "Feberdrøm" av Samanta Schweblin
 • "MaddAddam" av Margaret Atwood
 • "Manhattan Beach" av Jennifer Egan
 • "Maresi" av Maria Turtschaninoff
 • "Mindre - en roman" av Andrew Sean Greer
 • "Nullingen av Paul Abel - roman" av Bjørn Vatne
 • "Mens vi venter på Bojangles" av Olivier Bourdeaut
Alle bokanbefalinger for dette verket