Lord of the flies?
Jeg likte "Menn som hater kvinner" mye bedre enn boka, men skulle ikke så mye til i og med at boken ikke falt helt i smak hos meg. Synes de skandinaviske filmselskapene generelt er dyktige når det kommer til å filmatisere skandinaviske krimbøker, enten i form av film eller tv-serier.
Ellers blir jeg som regel mektig skuffet hver gang jeg ser en filmatisering av Stephen King sine bøker. "Drømmejegerne" er en av de verste. Det er kun "Den grønne mil", "Carrie", "The Shining" og "Frihetens regn" som scorer godt hos meg. ( om jeg skal plukke ut noen) Noen andre har vært sånn helt greie, men som regel klarer aldri regissørene og manusforfatterne å formidle alt som er i bøkene hans og innimellom skriver de om historien og slutten så den blir nærmest helt ugjenkjennelig.
Jeg foretrekker forøvrig alltid å lese boka før jeg ser filmen.
Samme her :)
Hvis du vil ha noen gode, gamle klassikere kan "De dødes tjern" "Døde menn går i land" og "Nattmennesket" av André Bjerke ( Bernhard Borge) anbefales. Samt Agatha Christie: Ti små negerbarn og Mord på Orientekspressen.
Jeg gjør også noe lignende: har et eget word dokument med leseliste over alle bøkene som skal leses, og et eget dokument hvor jeg skriver anmeldelser av alle bøkene etterpå. Ved årets slutt printer jeg ut arkene med anmeldelser og tar vare på dem. I og med at jeg er glad i å katalogisere på den måten, er bokelskere et flott sted :)
Min "greie" når jeg leser, er at jeg alltid må se hvor langt det er til neste kapittel når jeg skal starte på ett nytt.
Jeg har ofte undret meg over hva som gjør at noen bøker selger i bøtter og spann, mens andre blir forbigått i glemsel. Twilightserien er ett eksempel, men jeg kunne selvsagt nevnt mange, mange flere. Og det som ofte forundrer meg er at det slettes ikke er slik at bestselgerne nødvendigvis er de bøkene som er best skrevet eller har den beste handlingen. I motsetning til mange andre synes jeg ikke "Menn som hater kvinner" var så original og genial som mange skulle ha det til og jeg undrer meg mang en gang på hvorfor den selger så godt.
Avisomtale spiller selvsagt en rolle, jeg innrømmer glatt at jeg kan la meg friste til å kjøpe en bok utifra forhåndsomtalen, men langt fra alle bøker som nevnes ofte i media blir bestselgere. Se bare på biografien til Mia Gundersen eller noen av bøkene til Ari Behn. Spørsmålet er, hva annet må til for å skape dette? ( Og jeg vet jo at om noen visste svaret på dette, ville de vært en rik forfatter - men jeg synes det er et interessant emne å reflektere over)
Jeg tror det kunne blitt en god bok med et litt annet fokus (og kanskje en annen forfatter med samme konsept). Temaer som revolusjon, nytt liv i et nytt land og vennskap på tvers av landegrenser, kan være meget interessant og sikkert gripende hvis forfatteren er god nok. Men med denne boken ble nesten alt fokus rettet mot utseende, gutter og forholdsproblemer. Den hadde noen få lysglimt innimellom, men generelt ble det for overfladisk og uinteressant.
Jeg også. Blir spennende å se hvilke terningkast folk gir boken etterhvert som den ankommer postkassene og blir lest.
Jeg leser den for første gang nå, og var egentlig usikker på om den kom til å være noe for meg. Fant ut at jeg ville prøve den, siden det var så mange som skrev lovord om den her inne. Så langt har jeg blitt veldig positivt overrasket. Jeg blir lei meg hver gang jeg må legge den fra meg, for jeg har ikke lyst å slutte å lese. Tror nok dette blir en perle i min boksamling, men er spent på hvordan boken blir etter at drapet har skjedd. Regner med at tonen i boken endrer seg betraktelig da - forhåpentligvis blir den enda bedre.
Jeg syns han hadde et veldig optimistisk syn på hvordan menneskene ville klare seg uten religion i fortellernes marked. Men litt tvil vil det nok være uansett..
Dette innlegget skulle jeg lest da jeg tok ex.phil, for det var et fag jeg mislikte sterkt. Jeg hadde ingen oversikt over pensum i det hele tatt, og eneste grunnen til at det gikk bra og jeg unngikk stryk og skam var at jeg hadde mappeinnlevering og ikke skoleeksamen. Når man får velge ut to av 20 oppgaver å skrive er sannsynligheten ganske stor for at man finner noe som kan være interessant.
Men kanskje jeg skulle lest Sofies Verden nå, og se om det kan forandre mitt syn på ex.phil og filosofi generelt, nå i ettertid.
Enig med Hilde i at forfatterne må få ut det de har innabords. Hvis ikke de skriver om noe de brenner for, eller noe som er viktig for dem vil bøkene sannsynligvis ikke bli spesielt gode. Det er bedre med et helhjertet forsøk på å skrive om "de nære tingene", enn et halvhjertet forsøk på samfunnskritikk.
Men personlig syns jeg vi trenger variasjon, og håper forfattere har mange forskjellige interessante temaer de ønsker å videreformidle til oss lesere. Så langt har jeg egentlig ingen grunn til å tro at de ikke har det...
Det ble ikke sagt i intervjuet og jeg har ikke funnet noe i vårlistene til aschehoug, så da antar jeg at den kommer til høsten.
Margit Sandemo utgir biografi på Aschehoug i år:
http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.6998516
Jeg er i Sør-Afrika med David Lurie og datteren Lucy, og opplever på nært hold hvordan samfunnet har endret seg etter apartheid.
Patterson skriver godt og spennende, og med mer dybde, på egen hånd. Hvis du ikke har lest noe av ham før vil jeg anbefale "Jack & Jill", som på mange måter kan minne litt om "Postcard killers på noen punkter. Bare at den er mye, mye bedre. http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=116923&rom=AK
Et par av hans mest kjente og beste som bør leses er "Along came a spider" og "Kiss the girls". Disse ble også filmatisert på 1990-tallet og filmene er også bra.
Jeg tror også betalingsbetingelsene er en av grunnene til at mange handler der. I tillegg til å kunne betale med kredittkort eller få faktura som følger pakken, slik man kan i andre nettbokhandler, er det også mulig å betale bøkene via rentefri avbetaling på et valgfritt beløp i månedene - for eksempel 200 kroner, 300 kroner etc. Du har også muligheten til å betale en gang i kvartalet. Disse tingene er jo veldig greit om man for eksempel er student og/eller har dårlig råd.
En gang jeg har bedre tid vil jeg stikke innom administrasjonen og foreslå at alle som melder seg opp til forberedende skal få utlevert et bankebrett sammen med pensumlisten. En avtale mellom Brio og universitetet vil være fordelaktig for begge parter. Brio vil få verdifull publisitet, og universitetet vil få en generasjon av studenter med bakkekontakt og perspektiv. På lang sikt vil hele nasjonen dra nytte av det.
Det vil bli noe begrenset hva man kan få tak i av ny norsk litteratur på lesebrett selv etter 16. mars. Aschehoug og Oktober kommer ikke til å gi ut e-bøker før de har fått fremtvunget momsfritak på disse.
http://tomegeland.blogspot.com/2010/02/nei-til-moms-pa-e-bker.html
In my desert vocabulary I tried to find some words of condolence and apology, but all I managed to do was massacre her parents and rape her sister. I really wasn't made for social life.