Tusen takk for anbefalingen av Ready Player One. Takket være deg kom jeg meg greit igjennom Science-Fiction-utfordringen med glans :-) Fremdeles ikke helt min greie, men underholdende og spennende så det holdt, så den var lett å lese. Det som trakk ned for min del ble de detaljerte utlegningene om forskjellige spill og filmer - og det at det stadig refereres til yndlingsspill, yndlingsfilmer og yndlingsserier - det fikk ta litt for stor plass, synes jeg. Men jeg gir den en solid firer for en spennende historie i et ikke helt urealistisk framtidsscenario :-)
Jeg reiser på hyttetur denne helga, så det blir nå vel mer kortspilling enn lesing, sikkert. Men jeg har begynt på Divergent av Veronica Roth som lydbok, så det kan nå vel være mulig å få hørt litt i bilen kanskje...
Ønsker dere alle en god helg :-)
Forbrytelse og straff har jeg ikke lest, så den kan jeg ikke si noe om. Men 1984 er en veldig bra bok, så den vil jeg anbefale på det varmeste! Den er ikke veldig tykk, så jeg tror ikke du vil miste motet, hvis det er det du er bekymret for. Av andre "klassikere" kan jeg blant annet anbefale Glassklokken av Sylvia Plath, Stormfulle Høyder av Emily Brontë, Hobbiten av Tolkien, Store Forventninger av Dickens osv. Lykke til med lesningen!
Utrolig flott bok. Hørte den som lydbok på bilferie i Tyskland for kanskje ca 16 år siden eller mer. Jeg husker den som utrolig facinerende.
And if your life is a suitable exchange for my honour, tell my why my honour is not a suitable exchange for your life?
Her i Trøndelag nytes livet til fulle :-) Jeg har ferie, vi har godt vær, jeg har gode folk rundt meg - og ikke minst - jeg passer på å alltid ha en bok tilgjengelig. Hva mer trenger man?
I dag skal jeg starte på 'Ready Player One' av Ernest Cline. Planla egenltig å starte med den forrige helg. Men så snek det seg en liten krim innimellom... 'Sikre tegn på din død' av Torkil Damhaug ble kjøpt på salg i Bokklubben for en tid siden. Og ved en nærmere titt på den, så oppdaget jeg at hele handlingsforløpet utspiller seg i løpet av sommeren 2014. Altså nok et punkt å krysse av på leseutfordringen: 'En bok hvor handlingen foregår om sommeren'
Sånn kan det gå.. noen ganger dukker det bare opp ei bok som ikke kan vente.Dog skal det sies at den nok ikke svarte helt til forventningene, jeg synes nok ikke dette var Damhaugs beste.. Men nå ble den avsluttet i går, så nå er jeg veldig klar for litt sci-fi :-)
God helg til dere alle :-)
Feelgood-bøker for meg er bøker som får meg til å humre litt.
Så da har jeg lyst til å nevne:
- Doppler , av Erlend Loe
- Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, av Jonas Jonasson
- Analfabeten som kunne regne, også av Jonas Jonasson
- Bridget Jones-bøkene, av Helen Fielding
- Nynnes Dagbok - flere bøker dette også, av Henriette Lind
- Berlinerpoplene, av Anne B. Ragde
Ser du har fått mange gode tips tidligere også - så her har du mye godt lesestoff å ta av :-)
Har Mesteren og Margarita på lista mi, så Bulgakov vil jeg komme innom snart. Takker!
Tusen takk for masse gode tips. Lånt meg forbrytelse og straff i dag - prøver meg :) Skrev opp mange av tipsene deres på leselista mi!
1984 står oppført i kategorien Nv, men hører vel egentlig til i Ev?
Ja, jeg har sett det. Og det er etter anbefaling fra Hilde her inne at jeg vil lese den :-)
Hei!
Jeg er 22 år og har først nå begynt å lese bøker. Jeg har lest en del norrøne ættesagaer, og vil gjerne utvide horisonten. Er det "overkill" å begynne rett på Dostojevskijs forbrytelse og straff, eller Orwells 1984? Vil gjerne lese de store klassikerne, men usikker på om jeg må begynne litt roligere.
Takker for alle synspunkter.
Jeg er også veldig glad i historiske romaner. Jeg har lest bøkene av Bernard Cornwell med stor glede, de er spennende, handlingen utspiller seg i England, og gjelder konflikten mellom danske vikinger og de kristne engelskmennene.
Så er Ken Folletts historiske romaner blant mine favoritter. 'Stormenes tid' er kjempegod, 'I all evighet' likeså. Engelsk middelalder.
I en annen tråd nevner du at Jan Guillou er en av dine favorittforfattere. Regner med at du har lest hans bøker om Arn ('Veien til Jerusalem', 'Tempelridderen', osv..) Hvis ikke: sett igang!, De er kjempebra.
Lest pga gode omtaler.
Jeg liker virkelig omslaget, synes det er uvanlig og originalt.
Første boken til forfatteren, men svært tydelig at hun er er journalist, for hun kan virkelig skrive. Språket flyter godt, historien er bygd opp på en fengslende måte. Boken er lettlest og går først unna på en kveld eller to.
Jeg liker godt hvordan forfatteren løser vekslingen mellom de forskjellige fortellerene. Tids "hoppingen " i historien er også originalt, det bygger opp spenningen at historien stadig nærmer seg den samme tiden. Hovedpersonene er interessante og lette å forstå, jeg tror på de og kan forstå handlingene deres.
Også, mitt "men" fordi det er et men, og det er slutten. Den blir for meg et veldig antiklimaks, og det som har bygd seg opp av spenning går tapt i en utrolig slapp avslutning, noe som er veldig synd, for med en bedre avslutning kunne dette vært en virkelig god bok.
Jeg ser det er flere utgaver av denne på Kindle, hvor en har fått kritikk for dårlig oversettelse. Er det noen av dere som gikk for en av Kindle-utgavene på denne? :)
Denne helga leser jeg 'Bli hvis du kan. Reis hvis du må' av Helga Flatland. Har ikke lest noe av henne før, men må si jeg har blitt hekta. Synes hun skriver veldig godt, forteller en veldig trist historie på en utrolig fin måte. Vever mange skjebner inn i hverandre. Jeg kommer nok til å lese flere bøker av godeste Flatland.
Denne skal jeg krysse av på punktet 'en bok fra biblioteket' på leseutfordringen. Det blir bok nr 27, så jeg mener jeg er godt i rute for å klare å fullføre.
I uka som har gått har jeg lest 'Tjenerinnens beretning' av Margaret Atwood, den ble den dystopiske boka i utfordringen min. Likte den ganske godt, men hadde nok litt for høye forventninger til den, da jeg ikke syntes den var så bra som jeg trodde.
Regner med å bli ferdig med Helga Flatland kanskje allerede i kveld. Om jeg blir det, så starter jeg antagelig på 'Ready Player One' av Ernest Cline i morgen. Den krysses også av i leseutfordringen, på science-fiction-punktet.
God helg til dere alle :-)
Jeg synes bøkene var jevnt over dårlig oversatt, språket ble veldig lite variert og kjedelig i lengden for min del.. Kommer allikevel til å lese hele serien, men jeg ble litt skuffet!
Jeg likte Bisettelsen av Saabye Christensen veldig godt! En god avslutning på Beatles-triologien.
Beste bokserien jeg har lest, uten tvil. Denne siste boken i serien avslutter på en slik måte at jeg får lyst til å gråte over at det ikke er flere bøker.
Bøkene kan være ganske drøye til tider og krever litt tålmodighet. Men det er verdt det. Bøkene (og spesielt denne) er veldig godt skrevet og består av en haug med historier om forskjellige hovedpersoner, som til slutt danner et større bilde og en dypere historie, mens man fortsatt holder seg til det samme temaet. Menneskehetens undergang og seier.
Anbefales!
Åh, det visste jeg ikke! Må være på utkikk etter de andre bøkene :) Takk for info!