Leser Månen som ville lyse som ei sol av Elin Grimstad og hører lydboken Anna Karenina av Leo Tolstoj. Innlest av Birgitte Victoria Svendsen. Nesten et døgn med russisk kvalitetslitteratur. Står den seg 15 år etter sist jeg leste den? Jeg husker at hørespillet Anna Karenina var en fin kortversjon av boken.
De er iallfall sannsynligvis færre som dør av bivirkninger fra legemidler. Det er visstnok et stort problem i vesten. Les gjerne boka som Virapen, den svenske direktøren for et stort legelmiddelfirma, har skrevet: «Dødelige bivirkninger». Du kan også ta en titt på videoen jeg henviser til i et tidligere innlegg.
Boka, som det vises til i bannerannonsen, sier «Ja takk, begge deler» da vi trenger både tradisjonell legebehandling, men også leger eller terapeuter som har et videre perspektiv. Kroppen er ikke bare en «biokjemisk fabrikk». Cellene har også en elektrisk ladning, og den kan vi påvirke slik at vi får til en tilfriskning. Det gjøres i større utstrekning i flere andre land.
Nå er ikke jeg ekspert på dette, men jeg syntes at boka ga meg noe å tenke på. Dersom de elektriske signalene i kroppen er i ulage før og når en sykdom bryter ut, kan vi like gjerne bruke en slik behandling som legemidler.
I anledning dagen (imorgen), lørdag den 8. desember, så deler jeg ut en lydbokoverraskelse til en heldig bokfrende.
Hvis du har fulgt med på listen med lydbokomslag og dens oppdateringer hver dag, så har du sett at det har dukket opp titler innenfor ulike sjangre.
Har du en lydbokfavoritt? Skriv ned et par lydbøker du har hatt sansen for. Hvilken rolle spilte omslaget for valget av lydbok? Synes du omslaget passet godt til innholdet.
Skriv ned dine favoritter som svar på dette innlegget, eller skriv en personlig melding her på bokelskere.no Alternativt er å skrive det som kommentar på huvenes.no
Etter at jeg har trukket ut en heldig vinner så vil jeg spørre etter adressen din.
Ha en fortsatt fin helg.
Litt mer. Jeg ser at det ikke går tydelig fram at det er en annonse, så det kan også gjøre medlemmer litt forvirret. Jeg har selv lest boka, og har fått innblikk i mye som jeg ikke trodde var mulig i forhold til legevitenskapen. Visste dere at man ikke trenger å publisere studier som viser negative resultater for det legemiddel som det forskes på? Se gjerne på denne TED-videoen og bli skremt. Video
Dette er en bok som er publisert på eget forlag. Derfor finnes den ikke i bokdatabasen. Klikk på reklamen, så får du lese mer om boka og får mulighet til å kjøpe den.
Imponerende greier. Det var en jobb i seg sjøl å lese baklengs mot sentrum, et I.
Et noe uoriginalt tips er å lese eller lytte til Julemysteriet av Jostein Gaarder. Selv leste jeg for ti år siden Popsongar av Frode Grytten som min eneste julekalender.
Forfatteren, oversetteren, musikeren, filmskaperen, jubilanten osv. Tore Renberg er ute med en ny E-novelle. Novellen Familien Helgevold fra Storhaug ble skrevet i forbindelse med litteraraturfestivalen Kapittel 12.
Via de ulike nettbokhandelene, blant annet Haugenbok.no, får du tak i e-novellen Familien Helgevold fra Storhaug. Det er Forlaget Oktober som gir ut hans novelle. Novellen koster deg 19 kroner (17 kroner hos Haugenbok.no).
Tidligere i år skrev Tore Renberg novellen Onkel Jesper for bloggen Skriv.no. Link til pdfen med novellen finner du på skriv.no.
Ellers får du tak i hans tidligere bøker uten å betale "et øre rødt" via Bokhylla.no
Og du dør så langsomt at du tror du lever av Bertrand Besigye. En diktsamling som står seg godt etter snart tyve år.
Du spør hvem jeg er. Det kan bli vanskelig å si. Betegnelsen proletar er jo nærmest blitt en etikett.
"Bakom står hin Onde og hoster så smått", Aksel Sandemose, Maidagen 1933. Artikler, P.Larsen og Th.Skjævesland (red)
Besøk Lydbokforlagets hjemmeside. Ved å svare på lydbokrelaterte spørsmål er du med i trekningen om den aktuelle lydboken på Lydbokforlagets julekalender. Ellers har de tilbud på julelydbøker.
På Øyvind Holen sin blogg finner du Donald-landets julekalender som kretser seg om hans nyeste bok Donald-landet - Hvordan en and i matrosdress formet det moderne Norge. Du har muligheten for å sikre deg boken om Donald Duck.
Donald Duck har sin egen julekalender på Donald.no
Cappelen Damm har sin velrenomerte forlagsblogg og selvfølgelig har de en julekalender. I år har de en kviss med spørsmål og fete premier.
Man kan aldri få nok av dikt. Post Forlag deler et dikt hver dag fram mot julaften. Besøk Post forlag sin hjemmeside for flere godbiter.
Bokselskap.no er et digitalt bibliotek for bevaringsverdig norsk litteratur. Bokselskap.no er utviklet av Det norske språk- og litteraturselskap (NSL) i samarbeid med Henrik Ibsens skrifter (HIS), Universitetet i Oslo, Norsk visearkiv, Ludvig Holbergs Skrifter og Nasjonalbiblioteket. Ved å følge dem på Twitter og Facebook så får du servert en tekst hver dag fram til jul. Ellers deler de en stor katalog med klassiske norske tekster i originale utgaver.
Her linken til Tante Pose i bokhylla.no: Tante Pose
Den er vel verdt det! På mange måter bedre eller like bra som American Psyco.
Hvis du enten har en iPad eller en mobil som gjør at du kan laste ned ordflyt fra Ordflyt.no så får du den og mange gode oversatte hull helt gratis som lydbok. God lesning!
Svein Tindberg leser med god innlevelse. God jobbeøkt!
Denne teksten er klippet og limt fra bloggen:
Syv slag til - syv bøker i syv ulike format
Sammen med barna har jeg tenkt å bruke litt tid på litteratur i løpet av adventstiden. Slik ser min førjulstid ut:
En julefortelling - Charles Dickens klassiker er oversatt av Henrik Rytter. Den er opplest av Svein Tindberg. Ettersom den er tilgjengelig for å laste ned gratis fra Ordflyt.no vil jeg vekselvis høre den på iPaden og mobilen. Spørs om denne blir noe for drøy for de små. Leser antakeligvis den litt mer vennlige versjonen Uncle Scrooge McDuck's Christmas tale Les den i norsk oversettelse av Nina Svendsrud; Onkel Skrues julefortelling på bokhylla.no
Boken God jul. Hvor er du? - Julaftener jeg har levd, steder jeg har sovet og søsteren (2012) av Beate Grimsrud. Lånt på Kristiansand Folkebibliotek. Litt høytlesning tåler de vel?
Juleheftet Pelle Politibil - julen 2012. Plukket opp blant matvarer og andre kioskveltere. Tåler jeg dette?
Barneboken Snögubben Frasse (1996) av Ulf Löfgren. Les den i norsk oversettelse: Snømannen Frasse på Bokhylla.no
Animasjonsfilmen The Snowman (1982) på YouTube. Med den uforglemmeligen låten Walking In The Air sunget av Aled Jones. Filmen baserer seg på boken med samme navn av Raymond Briggs.
Diktsamlingen Nå er det jul igjen og andre dikt (1972) av Arild Nyquist. Mitt eksemplar fant jeg i papirsøpla i en bygård et sted på vestkanten av Oslo. Har du ikke boka i fysisk form så finner du den i Bokhylla.no. Vil du vite mer om forfatteren Arild Nyquist. Sjekk ut Snl.no
Hørespillet Putti Plutti Plott 1969) av Per Asplin er fin å høre via Wimp på iPaden og mobilen. Mer om Per Asplin finner du på Snl.no
Det var netopp det jeg håpet på at du skulle si!
Du er jo lydbokeksperten. Har ikke du noen favoritter? Fortell litt hvorfor du liker de omslagene så godt...
Man forventer vel ikke et logisk motiv for bestialske drap i en syk hjerne? Enig i at plottet ikke var det som gjorde boken leseverdig, men det drev handlingen fremover i spenning samtidig som bildet av Stalins Sovjetdiktatur fremsto troverdig. Annerledes og god krim.
Kilden.com