[ Slettet av bruker ]

Viser 27 svar.

Leser gjennom hele Dresden Files før jeg skal gå løs på nyeste bok, Cold Days :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg regner jula som begynt. Jeg har lest ferdig billedboka Farvel Rune av Marit Kaldhol og Hjem i tide av Hannah Richell. Akkurat no leser jeg Det gule Huset av Patricia Falvey. Andre bøker jeg har tenkt å lese i julen er Provence Kuren for knuste hjerter og Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?. Men dette er ingen fastlagt plan for julelesning, for det kan skje endringer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå nærmer jula seg med stormskritt og jeg har lagd meg en laaang liste over bøker jeg har lyst til å lese! (Så gjenstår det bare å se hvor mange det blir).
Holder på med Skygge av Karin Alvtegen, og Er du også særligt sensitiv? av Susanne Møberg. Satser på å bli ferdig med disse til jul. Da skal jeg ta fatt på Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Den har jeg gledet meg til en stund nå.
Av fagbøker har jeg en haug liggende så vi får se hva det blir til, bl.a.:
Å levet et liv, ikke vinne en kamp
Forstyrret barn - forstyrret liv
Hvordan krenkede barn blir syke voksne
Flodhesten i dagligstuen
Å være der du er
Har fler skjønnlitterære bøker liggende også, men tror ikke det blir noe mer enn monstermenneske i jula. Fokuserer heller på å få lest fler fagbøker!
Håper på en jul med masse konsentrasjon og leselyst så jeg kan kose meg med bøker :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha hørt på operaen "Falstaff" fant jeg ut at om Shakespeare og den påvirkningen han har hatt på vår litteratur, teater osv visste jeg for lite. Derfor blir min julebok i år Stanley Wells; Shakespeare: for alle tider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spørs litt når du tenker at det er "jul". Er det fra nå og til januar eller er det selve juleuka?
Har en liten bunke bøker jeg tenker å lese før julaften:
-Stryk meg over håret
-Påskekrim 2010
-Lyst
-Å leve et liv, ikke vinne en kamp
+ et par til jeg ikke husker navnet på i farta.

Da det gjelder selve juleuka vet jeg ikke helt enda. Det eneste som er helt sikkert er at jeg skal lese Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Det er hovedbok i bokklubben med utsendelse i uke 51. Det er en bok jeg er veldig nysgjerrig og spent på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg vet ikke engang hva jeg skal lese i morgen, så det er vanskelig å si hva jeg kommer til å lese i jula, men akkurat nå frister disse mest:

  • Ursula K. Le Guin - The Unreal and the Real: Selected Stories Volume One - Where on Earth
  • Ursula K. Le Guin - The Unreal and the Real: Selected Stories Volume Two - Outer Space, Inner Lands
  • Elizabeth Hand - Errantry: Strange Stories
  • Philip Pullman - Grimm Tales: For Young and Old
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir nok heilt sikkert gjensyn med Et julekvad av Charles Dickens. Har også tenkt å gjenlese Juleoratoriet av Gøran Tunstrøm. ....Glassarven av M Alborghetti som var "Juleromanen" 2010 står også og ventar, men om det er noko å sjå fram til er eg nok litt usikker på. Og med huset fullt, så er det kanskje lurt å ikkje ha for mange planar...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har funnet frem Glamorama av Bred Eston Ellis. Ikke akkurat julete bok. Men jeg klarte ikke å lese den ferdig sist gang jeg prøvde. Skal prøve meg på den igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er vel verdt det! På mange måter bedre eller like bra som American Psyco.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror jeg vil ta fram den fornøyelige fortellingen "Tante Pose" av Gabriel Scott.
"Tante Pose (1904) gir et bilde av en ekte norsk jul slik den ble feiret på embetsgårdene utover landet i gamle dager. I sentrum står den snerpete og fredsforstyrrende "Tante Pose".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Tante Pose" er den ultimate juleboken for meg. I adventstiden leste vår lærerinne på folkeskolen hvert år høyt fra den i "kosetimen" - siste time på lørdag;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her linken til Tante Pose i bokhylla.no: Tante Pose

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I år har jeg endelig tatt meg sammen og bestilt A Christmas Carol av Dickens, og den skal garantert leses i løpet av jula. Så får jeg tettet iallfall ett av hullene i min allmenndannelse. På høy tid!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis du enten har en iPad eller en mobil som gjør at du kan laste ned ordflyt fra Ordflyt.no så får du den og mange gode oversatte hull helt gratis som lydbok. God lesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips - men jeg er og blir en papirtiger!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne teksten er klippet og limt fra bloggen:

Syv slag til - syv bøker i syv ulike format

Sammen med barna har jeg tenkt å bruke litt tid på litteratur i løpet av adventstiden. Slik ser min førjulstid ut:

  1. En julefortelling - Charles Dickens klassiker er oversatt av Henrik Rytter. Den er opplest av Svein Tindberg. Ettersom den er tilgjengelig for å laste ned gratis fra Ordflyt.no vil jeg vekselvis høre den på iPaden og mobilen. Spørs om denne blir noe for drøy for de små. Leser antakeligvis den litt mer vennlige versjonen Uncle Scrooge McDuck's Christmas tale Les den i norsk oversettelse av Nina Svendsrud; Onkel Skrues julefortelling på bokhylla.no

  2. Boken God jul. Hvor er du? - Julaftener jeg har levd, steder jeg har sovet og søsteren (2012) av Beate Grimsrud. Lånt på Kristiansand Folkebibliotek. Litt høytlesning tåler de vel?

  3. Juleheftet Pelle Politibil - julen 2012. Plukket opp blant matvarer og andre kioskveltere. Tåler jeg dette?

  4. Barneboken Snögubben Frasse (1996) av Ulf Löfgren. Les den i norsk oversettelse: Snømannen Frasse på Bokhylla.no

  5. Animasjonsfilmen The Snowman (1982) på YouTube. Med den uforglemmeligen låten Walking In The Air sunget av Aled Jones. Filmen baserer seg på boken med samme navn av Raymond Briggs.

  6. Diktsamlingen Nå er det jul igjen og andre dikt (1972) av Arild Nyquist. Mitt eksemplar fant jeg i papirsøpla i en bygård et sted på vestkanten av Oslo. Har du ikke boka i fysisk form så finner du den i Bokhylla.no. Vil du vite mer om forfatteren Arild Nyquist. Sjekk ut Snl.no

  7. Hørespillet Putti Plutti Plott 1969) av Per Asplin er fin å høre via Wimp på iPaden og mobilen. Mer om Per Asplin finner du på Snl.no

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ååå-dette høres ut som ei kjempekoselig litteraturadventstid! Fikk lyst til å lese,høre og se hele lista di jeg! Beate Grimsrud si bok og diktsamlingen til Arild Nyquist er ukjente for meg,så disse må sjekkes ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

To nye bøker jeg har en slags ambisjon om å lese denne jula er "Den dagen jeg døde" - beretninger om nær døden-opplevelser, og den nye Sherlock Holmes-pastisjen "Silkehuset".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Julebrevpikene av Karin Bjørset Perse.
Hver dag, hver time av Natasa Dragnic.
Natten drømmer om dagen av Ingvar Ambjørnsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her ligg det "ørten" bøker på vent og med (vel?) overstått norsk-eksamenar så gler eg meg no til å ta fatt på bøker, som er så langt ifrå pensum som mogeleg :-). Juleferien startar i dag og nå har eg plukka fram ventebunka. Der ligg Ken Follett: Kjempenes Fall, Unni Lindell: Djevelkysset, fleire frå Gert Nygårdshaug. Normann/Sing: Under den hvite bro, og mange fleir - totalt 14 bøker. Eg har ikkje som mål å kome gjennom bunka! Og om nokon legg merkje til at eg har endra målform, så er nok det av di den siste eksamensoppgåva mi var på nynorsk. Eg har ikkje heilt "landa" enno, og med ei veke non-stop med nynorskskriving så tek det vel ei stund før eg er tilbake i bokmålsmodus. Men nynorsk er vakkert, så kanskje held eg fram med det :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lykke til med lesingen:-) da har du noe å kose deg med,har selv lest Kjempenes Fall,Djevelkysset håper jeg ligger under juletreet..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette har jeg ikke tatt noen stilling til enda, ettersom jeg har masse bøker ventende i bokhylla. Må se hva jeg rekker før jul og hva jeg har lyst å lese da jula er der tror jeg!
Men håper uansett at det blir MASSE lesing i jula, min store virkelighets flukt ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt mogeleg eg blir nødt å kjøpe 'Vinter over verden' av Ken Follett i julegåve til meg sjølv. Så er eg iallefall heilt sikker på at eg kan kose meg med den i ferien. Eg var på nippet til å kjøpe den forrige laurdag, men klarte å stå i mot. Tenkte kanskje eg skulle spare den til eg har god tid til å lese. Ellers tek eg alt som det kjem på lesefronten. Leseplanar er ikkje noko for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har tenkt å kjøpe den i julegave til min mann, så blir det nok nyttårslektyre for meg. Gleder meg til den. Ellers har jeg en stabel liggende på vent. Mitt eneste leseproblem i jula blir at det er vanskelig å velge blant en rekke gode bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, enig med deg. Det er en egen glede i å legge inn bestillinger til biblioteket, som jeg har begynt å gjøre i stedet for å kjøpe bøker. Håper at de kommer i tide. Jeg har tenkt å lese den boka som Rose Marie anbefalte for noen dager siden, som het "Mentalisering", bind 3 og 4 av Game of Thrones, som jeg ikke husker hva heter på norsk, som er anbefalt av sønnen, og de er gode, og kanskje Min Kamp 2. Det kan også bli noe helt annet. Og Dvergen, som er nevnt her akkurat nå, den har ligget i bakhodet lenge, lenge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas