Det er andre søndag i advent denne helgen og jeg legger derfor ut andre verset i denne adventssangen av Eyvind Skeie.

Tenn lys !
To lys skal skinne for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.
Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.

Ved siden av vintersporten blir det nok en del lesing denne helgen og jeg begynner med thrilleren Nowhere to Hide av Joan Hall Hovey. 
Den andre boken jeg leser er Kvinne går til lege -mann går på by'n av Kluun, den handler om en familie som får livet snudd på hodet da kvinnen blir alvorlig syk. Mannen i familien prøver så godt han kan å takle dette, men velger en noe utradisjonell måte å gjøre det på.
Fortsetter også med Bare mjuke pakker av Levi Henriksen, denne blir nok med meg fram til jul. Mulig jeg må oppdatere litt i løpet av helgen, har ikke alle planene klare ennå.

Hva leser du denne helgen?

God helg og god adventstid!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Dette har vore ei kriminellt bra helg. Lyttar til Andres nød av den skotske "krimdronninga" Val McDermid. Har lest ut den fyrste boka om A-gruppen av den svenske "krimkongen" Arne Dahl, - Misterioso, - og har starta på nummer to, Ondt blod.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingenting! Er svaret på hva jeg leser denne helgen... :P Abstinenser... Sukk Skal bli godt å slappe av med litt jobb i morra!! OG boka som ligger i køyelommen i lastebilen.. Hehe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av bøkene om An-Magritt..... i Falkbergets Nattens brød...
God tur og kjør pent :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble ferdig med "jeg lever,pappa" av Siri Marie Seim Sønstelie I går. En bok om en datter og en fars opplevelser i forbindelse med Utøya. Tøff , men viktig bok.
Nå har jeg startet med Fanget - føtste bok i Fifty Shades triologien..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Selma Lagerlöf, og det er en fryd i seg selv og veldig passende nå i førjulstiden. Det er fortellinger fulle av historier fra gamle dagers Värmland fortalt som bare Lagerlöf kan! I går leste jeg ut den korte spøkelseshistorien "Löwenskölds ring", mens jeg nå er i gang med "Charlotte Löwensköld". De er utgitt av Bokklubben i ett bind sammen med "Anna Svärd", og jeg kommer nok til å holde på med den lenge, for den er på 650 sider, og jeg har ikke akkurat så god tid til lesing for tiden;) Men det gjør ingen ting, - det er bare fint å tenke på at jeg antakelig vil være i Lagerlöfs verden gjennom hele jula!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har du noe å se fram til:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det "Blomstenes hemmelige språk" av Vanessa Diffenbaugh. Hva gjør en jente på 18 år når kvalme og mageknip mer eller mindre uventet blir til en baby. Etter et liv inn og ut av institusjoner og fosterfamiler, uten tro på seg selv og ingen hun tør stole på; hva skal hun gjøre?
En hjerteskjærende bok for alle som ikke er gjort av stein. Av og til spennende som en krimbok uten å være det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette hørtes ut som god lesning! :)
Kjenner jeg blir nysgjerrig på denne boka!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glad i bøker som gir oss et innblikk i hva som får oss mennesker til å tikke og gå. Denne boka gjør meg klokere i så måte. Dessuten er den godt skrevet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser En trygg havn av Nicholas Sparks i helgen, en veldig fin bok. Han har alltid fine kjærlighetshistorier som jeg elsker å lese

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga er det bare pensumlitteratur som gjelder. Med hjemmeeksamen i "Endringsledelse" fra fredag morgen til mandag ettermiddag, har min ukonsentrerte hjerne fram til nå tidlig lørdag kveld vært så busy at jeg ikke har fått vært innom Bokelskerne en gang. Skal bli deilig å få denne prøvelsen overstått.

Eller så må vel jeg også få av gårde noen julekort i løpet av helga. Med mottakere bl.a i Polen og Rwanda trenger de vel litt tid i posten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på ny begyndt å lese ONDE SIRKLER av Roald Dahl. Er noen år siden sist.
Der er jo mange utrolige historier. Det perfekte mord må vel være novellen "Dypfryst".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest ferdig siste historien i Påskekrim 2010. Ellers har jeg vært på biblioteket å hentet Å leve et liv, ikke vinne en krig.Har stor forventninger til den egentlig og håper å få mye ut av den. Men det er ikke noe kose-lesing... hehe..
Tenker også å begynne på Til salgs: Mariana, 15 år i kveld. Er veldig spent og nysgjerrig på hvordan den er!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "Julebrevpikene" - og det er i grunnen en ganske perfekt bok nå midt i mørketida og juleforberedelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

.... og etter at Julebrevpikene tok slutt (det tok ikke så lang tid, dessuten koste jeg meg veldig med den), så gikk jeg løs på Tante Pose! Har faktisk ikke lest den før. MEN jeg har lest mye av Jonas Lie, og denne her har definitivt noen momenter fra både Dyre Rein, Familien på Gilje, Niobe og Når sol går ned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser Månen som ville lyse som ei sol av Elin Grimstad og hører lydboken Anna Karenina av Leo Tolstoj. Innlest av Birgitte Victoria Svendsen. Nesten et døgn med russisk kvalitetslitteratur. Står den seg 15 år etter sist jeg leste den? Jeg husker at hørespillet Anna Karenina var en fin kortversjon av boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Burde få lest både Dunkla drifter och mörka motiv og Til fots i Toscana siden begge skal leveres i begynnelsen av uka, og Off with their Heads! innimellom sporten i helgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Elvestengfolket av Thure Erik Lund. Det er for meg et nytt bekjentskap.Boka er ikke så veldig tykk. Jeg kommer sikkert til å fortsette på De gales hus av Karin Fossum.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lurer på om jeg skal orke å begynne på oppfølgeren til Kjempenes fall av Ken Follet. Vinter over verden er på 900 sider. Det kan kanskje bli litt voldsomt midt i julestria.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom meg aldri i gang med "Bare mjuke pakker" av L. Henriksen forrige helg, men kanskje denne helgen???
Skal ellers sysle med juleforberedelser, og få avgårde julepakker som skal sendes - bl. a. til Tyskland, der min nestyngste datter er utvekslingselev.
Får ihvertfall god tid til lesing neste uke, for da skal jeg til rikshospitalet med min eldste datter.
Der kan det bli mange timers venting/lesing...

God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skriver jeg julekort - og alle for hånd! Jeg pleier å legge ved et dikt. I år blir det Vintervise, en humoristisk hyllest til kulde og snø, av sørlandsdikteren Vilhelm Krag. Diktet har jeg fått av bokelsker Karin. Nå får dere det videre av meg :-)

Og nu har det sned i hele nat,
så nu er her hvidt over mark og knat,
og nu får vi føre i skov og på vei,
så kan vi få tømmeret kjørt ned fra hei
den sagen er grei.

Du Ane du, – tro hvor nu skindluen er?
og hvor har vi gjemt mine vinterklær?
og lovåtterne med en tommeltot på –
forleden dag de på loftsgulvet lå,
gu gjorde de så!

Og giv mig så endelig kaffespand med.
og stik nogle smørbrød i lommen ned.
Og hav så færdig lidt varmt til – ikvæld.
Ajjøs da, farvel!

Hojal. Det er såmæn nokså bra,
at komme sig lidegran hjemmefra.
Jeg tror det er reneste helsebod, når
det fryser så farligt, at rimfrosten står
i skjæg og i hår.

Ja det er så snodigt slig midtvinters da,
en blir så besynderlig sjælegla’.
Og solen skinner velsignet ned,
og dombjælden synger det bedste den ved,
og jeg synger med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga står i julepyntlagingens tegn, sammen med barn og barnebarn. Men det skal nok bli tid til ei god bok også. Jeg er akkurat ferdig med "Perla" av Carolina de Robertis og føler egentlig at jeg trenger en pause for å bearbeide en meget sterk bok. Men har funnet fram "Siste dans for Matilda" av Tamara McKinley, så jeg starter nok på den - snart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsetter på Gutten i kofferten av Kaaberbøl og Friis denne helgen også. Ellers blir det nok til at jeg skal følge med på Håndball EM, og ellers litt skisport regner jeg med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir alltid tid til lesing:-) selv midt i juleforberedelser og vintersport på tv:-) holder fortsatt på med Gjenferd av Jo Nesbø,spennende...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hører på A User's Guide to the Universe: Surviving the Perils of Black Holes, Time Paradoxes, and Quantum Uncertainty av Dave Goldberg og Jeff Blomquist på lydbok, og storkoser meg med den. Holder også på med ungdomsboka Nimrod, som er den siste boka i Den Siste Magiker-trilogien til Sigbjørn Mostue.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå sitter jeg med "Livets lenker 12: Iskaldt bedrag" av Christin Grilstad Prøis. Dersom jeg blir ferdig med den i løpet av helgen fortsetter jeg på den første boken i triologien "Fifty Shades of Grey".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinHarald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiac