Takk for tipsene. Vågen Fetevare virker kul. Skal sjekke det ut.
Noen ganger hvis boka blir kjedelig, så leser jeg noen setninger/siste setninger, men ikke mer en en linje eller to.
Boka er utrolig spennende. Du klarer ikke å slutte å lese, og med en gang du er ferdig må du starte på neste bok!
Dette er jo litt utenom det dere hadde tenkt dere, men jeg skal som ansatt for Bokvennen reise til Bergen onsdag 2. februar. Målet var å lansere Retten som ingen kunne målbinde - En forsvarsavtale til Arne Treholt. Det viser seg at det ikke er så lett å finne et sted å være. Flybilletten til Bergen er betalt men returen har jeg planlagt skal være nattoget hjem over fjellet.
Ok, la meg komme til poenget. Jeg lurer på om det er et ønske om å treffe meg, forfatteren av boken: Kaj Skagen og redaktøren i forlaget for en liten bokkveld? I tillegg til Arne Treholtboken kan jeg også holde en liten intro om forlagshuset Bokvennnen, Vidarforlaget og Transit og kanskje lekke litt fra vårens planer...
Det jeg lurer på er om det er noen som vet om et egnet lokale for dette? Jeg håper dette også kan være en fin start på Bokelskere/Bokvennen-treff som jeg har ønsket å få i gang.
Denne diskusjonstråden er bare herlig. Hvis vi alle slår sammen våre "helvetes-bøker", så kan det bli et ganske så bra bibliotek i skjærsilden etter hvert ... da blir det kanskje ikke så ille likevel!
Thorkild Hansen sin Det lykkelige Arabien. Lest ca. 8-10 ganger i løpet av 4 år. Skrev oppgava mi om den. Og jeg lover deg. Jeg har ikke blitt lei historien. Mitt håp er at den blir utgitt på nytt i nyere norsk oversettelse i forhold til den litt rare fra 1968. Det fortjener den. Ellers anbefaler jeg å lese den på dansk.
Bortsett fra hybelkaniner, mener du? Jeg samler kun på bøker jeg er spesielt glad i ... i teorien. I praksis har jeg loftet fullt av bøker jeg ikke lenger husker at jeg har, så sjansen er stor for at jeg har flere eksemplarer av samme bok der oppe.
På 12-årsdagen fikk jeg endelig tilgang til voksenbiblioteket - ingen brydde seg om hva jeg lånte lenger, heller. En stor dag, med andre ord. Jeg anbefaler alltid Jane Eyre -(er ikke begeistret for Stormfulle høyder, men det går på smak og behag). Dessuten husker jeg at jeg slukte Vera Henriksens vikingbøker i den alderen. Alexander Kielland var også en favoritt, selv om det tok litt tid før jeg klarte å gjennomføre bøkene om skipper Worse. Ellers ser jeg Alexandre Dumas er anbefalt - stiller meg bak det forslaget, ja.
Venter på denne selv. Kan bestilles på nett; Capris har den til 105 kr og Amazon uk til 10 pund ...
Jeg skjønte "alt" mens jeg leste, men det står heller dårlig til med forståelsen nå i ettertid. Absolutt verdt å lese, og helst mer enn en gang ...
Det kom to bøker i den stilen i fjor: Mysteriet Ingeborg Køber som tar for seg en ekte krimsak fra mellomkrigstiden. Den har jeg ikke lest, men gleder meg til den. Den andre heter Edderkoppen av Emberland & Rougthvedt som jeg holder på å lese og som omhandler en ekte drapssak fra 1934. Spennende så langt.
Den hadde veldig mange bra matoppskrifter og fine bilder :)
Siste frist for å vinne noen av mine bøker går ut i morgen - sånn utpå kvelden en gang regner jeg med. God nytt år!
Arkene er lest og titlene er: Retten som ingen kunne målbinde av Kaj Skagen og Skrift og strid - Essay om Henrik Rytter.
I tillegg fant jeg Geir Berdahl sin subjektive erindringsbok: 40 års nervøsitet En godbit for de som vil ha et innblikk i forlagsbransjen. Ellers vil jeg trekke fram siste nummer av tidsskriftene Vinduet og Bokvennen.
Det er en kjempebra bok! Elsker dagbøker, fint bilde og morsom historie : D
Vi har gitt ut et par titler angående Henrik Ibsen på Bokvennnen. Kanskje noen vil være hypp på de!
Her er lista!
Catilina 1850 Kjæmpehøjen 1850 Norma 1851 Sancthansnatten 1852 Gildet paa Solhoug 1855 Fru Inger til Østeraad 1857 Olaf Liljekrans 1857 Hærmændene paa Helgeland 1858 Kjærlighedens Komedie 1862 Kongs-Emnerne 1864 Brand 1866 Peer Gynt 1867 De unges Forbund 1869 Digte (lyrikk) 1871 Kejser og Galilæer 1873 Samfundets støtter 1877 Et dukkehjem 1879 Gengangere 1881 En folkefiende 1882 Vildanden 1884 Rosmersholm 1886 Fruen fra havet 1888 Hedda Gabler 1890 Bygmester Solness 1892 Lille Eyolf 1894 John Gabriel Borkman 1896 Når vi døde vågner 1899
Kjempekult! Ibsen har jeg lest flere ganger sporadisk. Jeg er med. Det kan være at jeg blander jobb og fritid angående Ibsen neste år. Jeg anbefaler å sjekke ut de mange ulike hørespillene som er blitt gjort omkring skuespillene hans. Litt ymse på kvaliteten. Men dette blir som sagt noe som blir en del av diskusjonen? Veldig god plan Kjell k!
Jeg siterer deg: "det dukker alltid opp noen jeg bare må lese". Det skjedde meg for en halvtime siden. Jeg beklager at jeg ikke nevner tittel og navn. Men av og til er jeg så glad for å oppdage reiselitteratur som man ikke visste om.
King Chief of the World, Thomas Aune. Dagbok fra VM i Sør-Afrika, Det stille forlaget.
Fallet Thurnemann av Arne Sundelin.
Ark i A4-str. x 300 sider. To bøker som kommer ut på Bokvennen forlag i løpet av januar! Begge planlegges å lage lansering rundt.