Er selv 16 og syntes litteratur er utrolig spennende! Hvis hun er "altetende" så skal det ikke være noe problem for meg å gi henne noen anbefalinger.. Bøkene av Cecilia Samartin, som f.eks Drømmehjerte, Salvadorena, og Senor Peregrino er kjempefine bøker om kjærlighet og vennskap. Idas Dans, Øya, Drageløperen og Tusen Strålende soler er også tre lettleste, men utrolig fine bøker. Vil hun ha noe litt "tyngre" vil jeg virkelig anbefale å ta en titt på bøkene til Lars Saabye Christensen. Bøkene hans har virkelig gitt meg flere utfordrende og spennende leseropplevelser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har den litt på vent, men er fast bestemt på å prøve igjen. Hm.. visste faktisk ikke at det var en triologi, men dette er jo spennende, for da får vi lese om utviklingen i historien. Har hørt om flere som syntes boka var litt tung å komme i gang med, men som allikevel syntes den var kjempebra! Så jeg får bare komme meg gjennom de første sidene, så går det vel lettere etterhvert;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest boka Maskeblomstfamilien og bestemte meg også for å se filmen. Må dessverre si jeg ble veldig skuffet.. Filmen hadde ingen rød tråd og det var flere hendelser i filmen, som opprinnelig var helt annerledes. Syntes derfor filmen ble veldig forvirrende og ble usikker på min egen tolkning av boka. Flere som opplevde det samme?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en utrolig sår, men vakker fortelling

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for svar! Kanskje jeg skal prøve meg på de to bøkene først. Har nylig lånt en bok av han " Nullpluss",det som står på baksiden gir meg i alle fall lyst til å lese, så får vi se..Er dette en bok du har lest av han eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynte så smått på denne boka, men endte opp med å legge den fra meg.. Syntes historien ble veldig langtekkelig og den fenget meg ikke noe særlig.. Men, har hørt veldig mye bra om boka, så vurderer nå å prøve en gang til.. Noen som opplevde det samme?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uvitenhet er drivhuset der de forferdeligste blomster gror

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Som Helmuth von Molkte har påpekt, ingen militær plan overlever sitt første møte med krigens virkelighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De faktiske sovjetiske planer for en krig har vi lite kjennskap til. Imidlertid har vi etter hvert fått en betydelig oversikt over planene for sentralfrontens vedkommende, noe som har betydning for synet på forsvaret av Sør-Norge. Dette skyldes blant annet dokumentasjon fra de tidligere Warzawapakt-statene i Øst-Europa. For Norge foreligger intet slikt materiale. Den russiske general Vladimir Dvorkin, ekspert på strategiske våpen, påpekte under en konferanse i Bodø i 2007 at det var flere mulige fremgangsmåter for et angrep på Norge. Det kunne skje ved å gå gjennom Sverige og Finland, eller ved å gå utenom disse landene med amfibiske tropper. Amfibieoperasjoner var en mulighet både fra nord og gjennom Østersjøutløpet. Hovedalternativet var imidlertid et omfattende strategisk angrep med styrker fra alle forsvarsgrener, altså ganske likt det tyske angrepet i 1940. Dette ville også medføre omfattende operasjoner mot Danmark og krenkelse av svensk og finsk område. Generalen påpekte at det på 1970- og 1980-tallet var avsatt 10 divisjoner for Skandinavia. En annen av de russiske deltagere, professor Vitaly Tsygichko, påpekte at muligheten for å overrenne det svenske forsvaret var liten. Dette må tolkes slik at dette ville være for kostbart og tidkrevende. En operasjon lik den som beskrevet av general Dvorkin gikk lenger enn hva de fleste norske trusselvurderinger forutsatte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sophus hadde havnet midt oppi det berømte "Torgslaget" i Kristiania 17. mai 1829. Den store båten som lå til kai, var Norges første dampskip, og het Constitutionen. Det vrimlet av folk som ville se den spesielle farkosten. Samtidig var mange ute for å markere grunnlovsdagen. Siden 1814 hadde grunnlovsdagen vært forbudt å feire. Men nå som det ny dampskipet ankom, kunne det være en utvei for å markere dagen i smug. Politiet fryktet bråk når svenskekongen fikk greie på det. Dampskipets navn betydde nemlig Forfatningen. Og når noen ropte "Hurra for Constitutionen" var det mer en hyllest til Norges grunnlov enn til det nye skipet. Denne provokasjonen kunne ikke svenskekongen godta, mente stattholderen, og dermed var slaget i gang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oscarsborg

Det er dype nattens tider. Fortets vakter går sin runde under stjernene som skrider dypt i himmelhavets grunn. Fortet ligger som i slummer på en liten jordisk ø og mot øens strender skummer vårlig vill og våken sjø

Det er natt og tid til tanker om vår fremtids dunkle gåde Ennu ligger vi for anker i en havn av fred og nåde. Ennu har ei verdensvreden veltet sine stormer hit. Enn er bølgen blå i leden enn er vintersneen hvit

Herman Wildenvey

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sympatisk bok, med kjærlighet og skråblikk til reiser og reisende, humoristisk, røff og med sårbarhet, friske kontrasteringer mellom virkelighet på Kreta og i Norge. Boka kaller seg roman, og bruker de ni døgnene på Kreta til en utforskning som er fullt på høyde med Knausgård, i spenningsfeltet mellom privat og offentlig sfære.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ærlig bok med jordnær tilnærming til en situasjon med muligheter for mye følelser og feilskjær. Kan med fordel leses både av far og mor, stefar og stemor. Fin håndbok for folk som er i utfordrende nyfamiliesituasjoner!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og for å få se at de to stjernene forenes med hverandre, er det at folk kommer ut av husene sine og sitter oppe hele natten og at de klatrer opp på høydedrag, hustak, minareter, bakker og fjelltopper. Men noen sitter og venter ved rinnende vann, hele natten sitter de ved kilder, oller og oppkommer uten å ta øynene fra vannet et eneste sekund. For den som får se stjernene forenes, han kan i selvsamme øyeblikk ønske seg hva han vil, ja absolutt hva som helst...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et øyeblikk var jeg fristet til å løpe min vei, men så tok sinnet overhånd, og jeg begynte å dundre løs på døren og rope "herr Balfour!". Da hørte jeg plutselig at noen hostet rett over hodet på meg og jeg så opp. I et åpent vindu sto en mann i nattlue og pekte på meg med en muskedunder! "Den er ladd," sa han. "Jeg har et brev til Ebenezer Balfour," sa jeg. "Treffer jeg ham her?" "Hvem er det fra?" spurte mannen med muskedunderen. "Hvilken rolle spiller det hvem det er fra?" sa jeg irritert, for nå hadde jeg mistet tålmodigheten. "Legg brevet fra Dem på trappen og forsvinn," sa han.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Plutselig hørte jeg tramping av føtter bak meg. Det var en avdeling soldater som kom marsjerende med en høy frakkekledd mann mellom seg. Fangen førte seg fritt og belevent og syntes uberørt av alt sammen. De stanset utenfor en stor bygning. En livrékledd tjener åpnet døren og to soldater førte fangen innenfor, mens resten av soldatene stilte seg opp utenfor. Slike ting kan ikke foregå i en en bygate uten at det samler noen nysgjerrige tilskuere, og slik var det også her. Men omsider trakk folket seg tilbake, og bare tre personer ble stående. Den ene var en ung pike. I hennes følge var to sjuskete kledde menn av den sort jeg hadde sett så mange av under min reise i høylandet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du hvor mange turister som kommer til Hviterussland hvert år? Tre tusen fem hundre og noe, svarer Maruska for meg, for jeg har ikke peiling. Det er på tide å forandre på det, sier Artur. Vet du hvor det var flest falne under krigen? Her! Og vet du hvor det ble drept flest mennesker under kommunismen? Her! Og hvor mennesker fremdeles forsvinner, hæ? Jo, her! Er dette landet unikt eller hva? Jammen santen! Den globaliserte verden er oppdelt som det er, herregud! Thailand betyr sex, Italia hav og malerier, i Holland har de tresko og ost, og Hviterussland skal tilby horror trip, hvorfor ikke? Ikke vær så alvorlig da, for helvete! brummer Artur. Han er vant til å kommandere, det er tydelig. Besøk det europeiske folkemordsminnesmerket, budrer Artur videre og heller mer vodka i drammeglassene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens jeg stod der, kom en mann ut fra sideværelset, og ved første øyekast så jeg at det måtte være Lange-John. Venstre benet var satt av like ved hoften, og under skulderen bar han en krykke som han håndterte forbausende behendig og hoppet omkring på den nesten som en fugl. Han var svært høy og kraftig bygd, med et ansikt så bredt som en skinke, grovt og blekt, men samtidig både klokt og smilende. Han lot til å være i strålende humør. Han hoppet rundt mellom bordene, plystret mellom tennene og klappet enkelte velsette gjester på skulderen med en munter spøk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Parkinson hadde gjort ein djuptgåande teoretisk studie av korleis departement, embetsverk og liknande organisasjoner voks. Han prova at dei offisielle oppgåvene til eit embetsverk som regel er av underordna verd for verket. Det viktige målet var at verket voks, fordi det auka sjansane til å avansere for dei som arbeidde der. Di mindre dei eigentlege oppgåvene var, di større arbeid kunne leggjast i utvidinga og di fortare voks organisasjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er i gang med 2-ern, omsider. Opplever ofte at bøker er spennende, men "ikke passer å lese for meg, nå". Altså kanskje senere, i en mer "riktig" sammenheng. Men allerede nå etter de første sidene fascineres jeg av Knausgårds forsøk på å beskrive sin opplevelse av sine egne barn, og det blikket han har for det. Å være småbarnsforelder er noe mange blir overrumplet av, tror jeg. Klarer du å "gripe dagen"? Være nærværende og deltakende? Se barna dine og være tålmodig og tilstede? Klarer du å utsette dine egne behover? Er det helt bra å utsette dem, og eventuelt hvilke? Panikk over manglende selvrealisering er noe som i alle fall går dårlig sammen med småbarnsfasen. Manglende ivaretakelse av partneren er jo en annen felle, og "å leve gjennom barna" en annen...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

HeidiRuneAnniken RøilKirsten LundYvonne JohannesenPia Lise SelnesPer LundMorten JensenAvaHilde H HelsethAlexandra Maria Gressum-KemppiTove Obrestad WøienAkima MontgomeryBeate KristinIngunnJingar hJane Foss HaugenKjell F TislevollReidun Anette Augustinanniken sandvikEllen E. MartolHilde VrangsagenMaikenGunillaGrete AastorpBjørn SturødJulie StensethMads Leonard HolvikMorten MüllerStine AskeElin FjellheimAnne Berit GrønbechAnne Helene MoeHarald KLilleviKarin  JensenMarit AamdalIngeborgBeathe SolbergMonica Carlsen