Mens Blücher sank

av (forfatter).

Cappelen Damm 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.91 (11 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Drøbak, 1940. Seksten år gamle Bjørg går rundt i byens mørklagte gater. Hjemme ligger moren hennes, syk og ute av stand til å kommunisere med datteren. Samtidig seiler det tyske krigsskipet Blücher inn Oslofjorden, og ved en av kanonene står nittenåringen Karl. Selv om de ikke kjenner hverandre synes det å eksistere et uforklarlig bånd mellom Bjørg og Karl, og dette båndet fører dem sammen.

Omtale fra forlaget

Grytidlig om morgen den 9. april glir den tyske krysseren Blücher inn Oslofjorden. Ved en av kanonene står den unge matrosen Karl. I Drøbaks mørklagte gater vandrer sekstenåringen Bjørg omkring, på jakt etter spenning. Både Karl og Bjørg er helt uvitende om hverandre og dramaet de snart skal spille hovedroller i.


Mens Blücher sank er en spenningsfortelling om slaget som endret Norgeshistorien, om den umulige kjærligheten og om magiske bånd mellom mennesker.


Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788204144904

EAN 9788204144904

Omtalt sted Akershus

Språk Bokmål

Sider 219

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 4 4 0 0

Bokomtaler

rysjelesetiden har jeg denne gang lest Mens Blücher sank av Axel Hellstenius (Hellstenius, 2009).Den handler om timene før og etter krigsskipet Blucher blir senket av batteriene på Oscarsborg festning i det skipet er på vei til Oslo som en del av den tyske invasjonen av Norge 9. april 1940.

Boken har 3 hovedpersoner. Bjørg, en ung kvinne som bor i Drøbak med sin psykisk syke mor. Hun har nylig mistet sin far i en ulykke og livet er slett ikke enkelt. Den andre hovedpersonen er den tyske soldaten Karl, som befinner seg på Blücher. Det er en forbindelse mellom disse to, som de ikke vet om selv, men som er med på å øke spenningen for leseren. Kommer de til å møtes? Den siste hovedpersonen er Herman, som er dusten i historien. Rett og slett. Skikkelig kjip type. Han bringer inn en porsjon virklighet som er stadig aktuell og kan lære leseren hvordan man IKKE bør oppføre seg. Han er også med på å løfte spenningen i en historie som i utgangspunktet er spennende nok i seg selv.

Jeg føler at jeg har lært en del om Blücher, selv om forfatteren påpeker at dette er fiksjon og ikke virklighet. Som den kildekritiske personen jeg er tar jeg ingenting for god fisk, og har selvsagt forsøkt å finne ut hva som stemmer med virkligheten og denne artikkelen gir god informasjon om hva som skjedde med Blücher.

Jeg tenker at boken kan passe til de fleste, og at den er god for de leserne som gjerne vil ha en kort, lettlest og spennende bok:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Oscarsborg

Det er dype nattens tider. Fortets vakter går sin runde under stjernene som skrider dypt i himmelhavets grunn. Fortet ligger som i slummer på en liten jordisk ø og mot øens strender skummer vårlig vill og våken sjø

Det er natt og tid til tanker om vår fremtids dunkle gåde Ennu ligger vi for anker i en havn av fred og nåde. Ennu har ei verdensvreden veltet sine stormer hit. Enn er bølgen blå i leden enn er vintersneen hvit

Herman Wildenvey

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi leter etter: Bøker som utelukker overdreven benyttelse av avansert vokabular og innfløkte setningsstrukturer som i gal kontekst reduserer leserens evne til å følge med i historien.

Vi i Leser søker bok jobber nå med å lage en liste over de 100 beste overkommelige bøkene på norsk. Målet er å gi leseuvante en god inngangsport til litteraturen med gode og overkommelige bøker. Med dette ønsker vi å gi nye lesere gode litteraturopplevelser som åpner opp for videre lesing. Har du forslag til bøker tas det imot med stor takk. Vi vil gjerne også ha innspill på lista slik den er i dag.

Lista inneholder skjønnlitteratur, faglitteratur, tegneserier og bøker for de som er nye i Norge.

Her er noen kriterier for bøkene vi leter etter:

 1. Korte setninger.

 2. Korte bøker.

 3. Ord de fleste kjenner til.

 4. Behagelig grafisk oppsett – passe stor skrift, nok luft

 5. Korte kapitler og avsnitt.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Barne- og ungdomsbøker som tar for seg hverdagslivet i Norge under andre verdenskrig.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ikke bare tennis" av Peter Barlach
 • "Neandertalere" av Jan Chr. Næss
 • "Kråkene" av Jacob Grey
 • "Zara og dei - gorillahjerne til middag" av Bjørn Sortland
 • "Bikkjefaen" av Susanne Agerholm
 • "Skumle skurker og mystiske mordere - norske forbrytere i gamle dager" av Cecilie Winger
 • "Atomsonen" av Ida-Marie Rendtorff
 • "Gjenferd" av Benni Bødker
 • "Et monster går på kino" av Mats Wänblad
 • "Tunellen" av Linn T. Sunne
 • "Playback - fortellinger" av Liv Eirill Evensen
 • "Spiongutten" av Margi Preus
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver