Det fins hundrevis av forfattere i Norge, men bare et fåtall av disse kan leve av det alene. Som regel tar det tid å bygge opp et forfatterskap, de aller færreste har suksess fra første bok.
Jeg har lest noen nye bøker, og får ikke treff på dem, er det sommerferien som gjør at det er litt etterslep?
Jeg blir nesten rastløs om jeg bare leser en bok. Liker å ha flere på gang, en på nattbordet, en som er enkel å græbbe på kjøkkenet, en i veska i tilfelle jeg må vente et eller annet sted.
Joda, jeg har hatt en fargesortering og syntes egentlig det var ganske stilig. Men da hadde jeg betydelig færre bøker enn nå... Skjønnlitteraturen er sortert tematisk, men langt fra helt systematisk. Bøkene henger sammen for meg på et eller annet plan, jeg har lest dem på samme tid, forfatterne er like gamle eller andre ting. Krim har egne hyller.
Barne- og ungdomslitteratur er sortert etter alder på målgruppa.
Jeg har lange, fine hyller som er snekret i rommet, og har egne hyller for biografier, kokebøker, historie, kunst og kulturhistorie, sosiologi og samfunnsfag, norsk og pedagogikk og familie.
Ikke akkurat noe biblioteksystem, og å sortere etter forfatteretternavn er uinteressant for meg. Det viktigste er at jeg selv kan finne fram, og at bøker som hører sammen får lov til å stå inntil hverandre. :-)
Mange fine sekvenser i denne boka, men litt langtekkelig start. Fra midten og ut blir historien mer variert og "ekte", etter min mening.
Likte den godt som litt lett underholdning, men synes nok at de tidligere bøkene hennes er bedre.
Litt morsomt å følge en bok i utviklingen også da.
1Q84 står nok på toppen av lista - foreløpig.
Disse var ukjente for meg også, men der ga du meg jammen en liten dytt til å bli flinkere til å lese på engelsk. Jeg har lest mest barnebøker og krim i sommer. Har lest Sinnets gitter i flere uker uten å komme meg gjennom den...
Kirkegårsboken av Neil Gaiman, Berts dagbok, Ingeborg Dybvigs bøker, Triks av Bjørn Sortland.
A bonis bona disce - lær det gode av de gode (Erasmus: Adagiene)
Fin liten bok som forteller leseren om språket Latins fremvekst gjennom historien og om anvendelse av ord og uttrykk. Har også en liten del som forteller om uttale av latin. En latinbok som bør stå parat i hylla for oppslag -for boklesere, skribenter, for dagens sitat eller til spesielle anledninger.
Denne boken likte jeg godt - gode beskrivelser og godt språk skaper innlevelse i den historiske epoken og med personene - det er akkurat som du ser en film spilles mens du leser historien. Absolutt en bok jeg vil anbefale for menn og kvinner.
Sterk begynnelse. Ble vanskelig å legge fra seg.
Hun har også skrevet Vaffelhjarte, om to gode venner i den knøttlille bygda Knert-Mathilde. God bok!
Maria Parrs bøker er flotte å lese høyt. Minst av Arne Berggren er morsom for store og små, og Lars Mæhles serie om Knoterud Fk er fine lese. Runde Rolf røver er en søt og morsom høytlesningsbok.
Dikt er fint å lese sammen, passe kort og ikke så heseblesende. Pling i bollen av Ingvild H. Rishøi er helt topp!
Denne boka er ikke lenger å få tak i, men er proppfull av fascinerende, overnaturlige mysterier. Fengende!
Tiltredes! Noen av oppslagene er så vakre at jeg får fryseprikker. :-)
En bok full av flotte, sterke monologer, en positiv leseopplevelse og en bok som bør brukes.
For en underlig, fin og rar bok!
Det har du grunn til - det er en fin bok! :-)
I vårt hus er serien med LasseMajas dektivitbyrå veldig populære, og jeg har brukt serien mye til høytlesning i skolesammenheng.Bøkene er passe lange slik at alle kan klare å følge tråden i historien.
Er enig i din beskrivelse av boken. Jeg likte godt de tre første, og ble skuffet over denne.Jeg gir nok damen en sjanse, men håper at den neste er bedre