Leser du en eller flere bøker om gangen?

Selv leser jeg vanligvis en om gangen, maks to. Ellers blir det alltid til at bøker blir liggende for lenge og blir avbrutt...

Hvilke lesevaner har folket her inne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 52 svar.

Jeg slenger inn tre tidligere tråder som ikke nødvendigvis har vært aktiv på en stund, men som helt sikkert er interessant for deg.

Hvilken stilling pleier du å sitte i når du leser?

en eller flere samtidig?

Hva er dine særeste lese-vaner? Denne tråden tar helt av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, tusen takk :D Meget fornøyelig lesning. Fikk meg en god latter nå :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser stort sett en om gangen. Blir fort litt forvirret dersom jeg leser flere, eller så blir en av bøkene nedprioritert... Men det må være ganske greit å bytte mellom to sjangre f.eks. Greit dersom man blir litt lei den man holder på med kanskje?

Skrev et innlegg om dette på bloggen min i fjor og fikk noen kommentarer og forklaringer på hvordan folk fikk det til :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før leste jeg aldri mer enn en bok av gangen. Men så oppdaget jeg fordelen ved å lese to bøker i ulike sjangere samtidig. En ungdomsbok og en voksenbok, eller en hardkokt krim og en chick-lit.. målet er å ha to så ulike bøker at jeg ikke blander sammen handlingen, og har noe å lese på uansett humør. :) Men det hender jo at en bok er så spennende eller nydelig at jeg ikke har behov for å lese flere bøker før jeg er ferdig med den..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg pleide å lese flere bøker om gangen, men jeg endte opp med å pause så mange at jeg har bestemt meg for én om gangen, høyst to.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her. Nå har jeg bare liggende to om gangen. En av norsk forfatter og en av utenlandsk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Mine lesevaner er nokså begrenset. Med barn i alle aldre er alle ettemiddager og kvelder fylt opp. Så for meg er det en og en bok (foruten at jeg kan ha lydbok i bilen)og bøkene leser jeg på sengen, når huset er stille :-) Jeg antar at lesevaner endrer seg med årene og livssituasjoner, det tror jeg iallefall min vil gjøre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har alltid lest flere bøker på en gang. Jeg må ha ei bok som passer til humøret og stemningen jeg er i, og det varierer oftere enn jeg greier å lese ut visse bøker. Dessuten er det det med faglitteratur også - der er jeg jo interessert i flere ting på en gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg blir nesten rastløs om jeg bare leser en bok. Liker å ha flere på gang, en på nattbordet, en som er enkel å græbbe på kjøkkenet, en i veska i tilfelle jeg må vente et eller annet sted.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Personlig leser jeg litt hipp som happ.. Har noen bøker som ligger på nattbordet som leses i etapper, gjerne et par timer i slengen, noen som nesten ikke slipper øynene før de er ferdige, i tillegg har jeg bøker på netbrettet/telefonen som syncer seg i mellom, og de blir ofte at jeg bruker de når jeg er på farten. Nå har vi endelig fått oss lenestol her i heimen igjen, så da blir det nok mer ettermiddagsavlsappning med bøker fremover :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser som regel to bøker samtidig, en hjemme og en på jobb når jeg har tid. Jobber som nattvakt , og da kan det bli god tid til lesning. Men jeg leser kun hyggelige bøker på jobb, ikke noe skrekk og gru. Jeg er tross alt alene der i mørket om natten , så jeg kan jo ikke bli redd.!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jag leser ofte tre-fire bøker av gangen, men da ulike typer bøker/ lesing.. En roman, en fagbok, en "til sjelen" og en høytlesningsbok som jeg deler med barna mine (10 og 14 år gml), av og til kommer en i tillegg for morroskyld, altså av typen humor... For å ha noe å le av... I tillegg leses det mye på jobb/jobbrelatert..Oj, ble vist mye det, sjelden jeg summerer opp slik... Hm..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:O) Har fått inntrykk av at de som oppgir å lese flere bøker samtidig, leser ulike sjangre. Tror det kan være lettere å skille bøkene fra hverandre slik, og ha oversikt over antall åpne bøker :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, to bøker som er i samme sjanger kan vel lett blende seg tror jeg. Tror også det er slik at de som leser flere bøker på engang leser flere typer bøker ja: )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som regel leser jeg bare en bok om gangen. Men jeg kan lese poesi av og til da jeg leser noen roman for eksempel. Og selvfølgelig må jeg lese mange lærebøker fordi jeg får annen høyere utdanning (jeg skal bli jurist).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er alltid hyggelig å presse inn litt skjønnlitteratur i bunken av faglitterære bøker :) Lykke til med studiene ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange takk.:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser kun én bok om gangen, men jeg holder gjerne på med en lydbok også. Så lenge boken jeg leser ikke er klønete stor så er den med meg i vesken til enhver tid. Da kan jeg lese på banen, mens jeg venter på folk osv. Lydboken hører jeg nesten bare på når jeg går.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser som oftest en bok. Men av og til kan det bli flere. Det er flere grunner til. f.eks. roter vekk den jeg leser, får bøker fra bibl. som jeg har stått på venteliste eller at jeg blar litt i en annen bok og skumleser, for så ikke klarer å legge den ifra meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forresten, jeg passer også på at jeg alltid har rikelig med uleste bøker liggende... Jeg har sikkert flere pappesker av dem, har fått mange også. Og en "ventehaug". Når de er lest kommer de opp i hylla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer opp i hylla? Har du bare bøker i bokhylla di, som du har lest? (spør av ren nysgjerrighet)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he... Jeg har en til fem bøker omtrent liggende i forskjellige stadier av lest tilstand, og det hender jeg snubler over bøker jeg ikke klarer å la ligge til jeg har lest de andre! Som regel er det flere sjangre på gang, så å skille dem er ikke noe problem. Bøker jeg ikke liker umiddelbart eller har treig start har en tendens til å bli liggende og "modne" litt. Av og til er det bare dagsformen/ humøret som har ødelagt starten litt. Veldig bra bøker sluker jeg umiddelbart, men så var det tida i en hektisk hverdag, da...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er kanskje lettere å lese flere bøker om gangen hvis det er ulike sjangre :) Det har jeg ikke tenkt på :)

Hmmm... Heter det "i" gangen, eller "om" gangen? Den pedantiske utsovede hjernen min slo plutselig inn ^..^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi leser flere bøker om gangen, og setter skoene fra oss i gangen. Greit oppklart? ;-) Jeg leser for øvrig også flere bøker om gangen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir ofte til at jeg har en fem-seks bøker gående på en gang - av litt forskjellige grunner, litt fordi jeg liker å bytte på, noen ganger fordi de utfyller hverandre, noen ganger fordi jeg leser serier eller verker eller bøker som er såpass svære at det ellers ville blitt alt for lenge å vente før jeg kunne begynne på noe nytt. I tillegg så har jeg bestemte bøker til spesielle anledninger, èn morgenkaffebok når jeg tar morgenkaffen hjemme, og èn når jeg drikker på kafè, for eksempel.

Etter at jeg fikk meg lesebrettet har det blitt litt i meste laget, på det verste kom jeg opp i 11 bøker, da ble det såpass at jeg ikke klarte å slappe av med noen, for når jeg skulle velge bok følte jeg alltid at det var ett eller annet viktig jeg hadde glemt. (Det er stort sett vanskelig å huske mer enn 7 ting av gangen.)

Men det er ikke alltid jeg bytter på fullt så hektisk. Noen ganger leser jeg ferdig èn mens de andre må vente. Noen ganger legger jeg en bok eller to nesten på hylla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

11 bøker??? Herrejemini! xD Da hadde jeg garantert mistet tråden. lol

Har du hørt ordtaket: " Eier du mer enn 8 ting, så eier tingene dég"? Kanskje derfor det er vanskelig å holde på med mer enn 7 om gangen, enten det er bøker eller beilere :D Selv forstår ikke at det er mulig å fokusere på mer enn 2-3 bøker i gangen (i tillegg til studielitteratur), men så har jeg heller aldri kunne skrytt av å være i besittelse av den største hjernekapasitet ^..^

Da jeg var på biblioen sist, greide jeg ikke styre meg og lånte 10 bøker. Det var stort sett bøker jeg hadde bestilt og som jeg hadde ventet på hele sommeren. Da jeg kom hjem ville jeg kaste meg over dem alle i samme sekund, og fikk nesten magesår i prosessen med å greie å løsrive meg og begynne på 1. Bestemte meg for å lese første side i alle av dem og bestemme meg utifra det. Men så kom jeg til bok nr 4, og greide ikke stoppe. Nå to dager etter er den lest ut, og jeg skal begynne på en ny. Jeg hater virkelig å ta valg. Kanskje jeg bør legge alle boknavnene i e hatt og trekke?

Blir forresten litt fascinert av ordet morgenkaffebok. Det høres så fredfullt og godt ut :) Tør jeg be om bokanbefalinger :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokanbefalninger, hm, det er egentlig bare sf/fantasy-litteraturen jeg har noe særlig oversikt over. Der liker jeg forfattere som China Mieville, Neal Stephenson, Iain M. Banks, av eldre forfattere, Philip K. Dick, Urslua le Guin, Brian Aldiss, sånn fra toppen av hodet. Nå er det mye av alle disse jeg ikke har lest, bortsett fra Mieville, som jeg lissom har fulgt med på. Jo, og Bing & Bringsværd, selvfølgelig.

Til morgenkaffen for tiden leser jeg Myrbråtenfortellingene, av Thure Erik Lund. Det er fire bøker i ett bind, og noen av dem også har mer enn et snev av det fantastiske. Alle fire har godt mer enn et snev av det merkelige. De krever tålmodighet, men man får mye igjen, hvertfall jeg.

  • og du liker å sortere bøker etter land, ser jeg, så jeg kom på en ikke veldig kjent sf-bok jeg leste her i vinter, som handler om den japanske folkesjela og er skrevet av en Thailandsk forfatter (og klassisk komponist). Denne. http://bokelskere.no/bullgudmundsen/boksamling/1418076/ Vet ikke om det er en anbefalning eller en kuriositet, men jeg likte den.

Begynte fast med bok og morgenkaffe for et par år siden, det var en måte å komme seg opp om morran på som viste seg å fungere. Og så fikk jeg lest flere bøker på den måten. Nå har jeg sklidd litt ut av det nå det siste halvåret. Vanene bestemmer mer over meg enn omvendt. Skal se om jeg får kommet ordentlig i gang med det igjen når jeg nå snart går løs på høsten.

Tråden i de 11 bøkene (som det har blitt litt færre av nå, da) klarer jeg nok å holde, men det er som du sier et annet sted mest fordi de er ganske forskjellige fra hverandre. Som, ehm, tråder med så forskjellige farger at - nei, klarer ikke å utbrodere metaforen. Men for tiden ligger de fleste av dem på vent, jeg har mer lyst til å fordype meg i noen få. Det gir også sine gleder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flere, men bare en roman om gangen som regel. Det hender jeg tar en pause midt i en roman for å lese en annen jeg bare MÅ lese, men som regel er det en om gangen der. Det er bare det at jeg alltid har en eller to bøker med småtekster jeg leser på når jeg bare vi lese litt. Som nå så driver jeg med to bøker om historiske personer hvor det er små kapitler om hver av personene, samtidig som jeg leser en vanlig roman. Må ha valgmuligheten om jeg vil fordype meg i noe eller bare smålese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, den om de historiske personene høres ut sm noe for meg :D Kan jeg tillate meg å spørre om hva du leser?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

101 mennesker som forandret verden og Monsters, du ser dem under de bøkene jeg leser nå i boksamlingen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, nå føler jeg meg skikkelig lur... Hvorfor tenkte jeg ikke på å sjekke der?? hehe

Monster høres ikke ut som noe jeg orker å lese akkurat nå, men den andre bestilte jeg på biblioteket :O) Akkurat den type bøker jeg digger og kun oppdager via andre. Tusen takk :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vanligvis så er jeg strukturert og leser en om gangen, men noen ganger sklir det bare ut..særlig hvis jeg får en ny bok som jeg har gledet meg til. Da er det ikke snakk om å vente og da har det lett for å balle på seg med fler bøker på en gang. Men, jeg har ikke noe problem med skille dem fra hverandre og komme inn i historien igjen. :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker også å lese én i gangen, men ofte vanskelig å velge og da blir det to. Som i går da jeg kom hjem fra biblioteket med 10 nye bøker og hadde lyst til å ta til på alle samtidig. Hadde jeg vert fornuftig hadde jeg lånt kun et par om gangen, men det er jeg ikke ^..^ Løsningen ble å sette seg ned og lese den første siden av alle bøkene og velge deretter, men da jeg kom til bok nr. 4 greide jeg ikke stoppe, så nå har jeg lest og lest og lest siden i går og det er nesten sånn jeg har glemt at det finnes andre bøker i huset xD

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er et herlig problem, er det ikke? :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

xD En herlig løsning på det vil jeg heller si :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har mange hobbyar, bl. a. dataspel, teikning, brodering, og i tillegg så har eg jobb og husarbeid å ta meg av, så lesetida mi tar oftast sted på bussen til og frå jobb, før eg skal leggje meg, når eg venter på nokon -- og når eg ikkje skal på jobb, hender det at eg ikkje står opp skikkeleg og les på senga i staden. Då er det kjekt å lese.

Diverre er det ein god del bråk og ståk der eg bur (ho som bur ovanfor er tunghøyrt og skrur fjernsynsvolumet høgt opp, og kjærasten min har ein bråkete datamaskin), så eg får ikkje konsentrert meg skikkeleg. (Gå ut for å lese?! Nei, huff, går det an?!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner godt til problematikken med støy. Har selv naboer både under og over, på hver side og i tillegg bråkete naboer foran og bak. Noen ganger er det umulig å koble ut og konsentrere seg selv med øreproppene trykt langt inn i hjernen ^..^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hahaha, sant vel. Har brukt øyreproppar mang ein gong, men etter ei stund så vert det så forferdeleg vondt i øyra. Huff huff. Bør kanskje kjøpe hørslevern, eller noko!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller bygge et lydtett rom, så kan man enten bruke det til å lese i fred og ro eller til å brøle ut frustrasjonen sin xD

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, himmelsk. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg leser mursteiner er det greit å ha en lettvekter ved siden av til avveksling. Har jeg mange bøker på vent er det heller ikke alltid at jeg klarer å motstå fristelsen om å lese flere parallellt. Foretrekker egentlig å lese èn bok om gangen, da får jeg et mer fattet helhetsinntrykk av boka.

Dessuten er jeg litt sånn at jeg må lese ut alt som er påbegynt, og da er det greit å bare få boka overstått hvis den er dårlig.. :p

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skulle ønske jeg var så disiplinert at jeg bare leste ut ei dårlig bok for å bli kvitt den, men jeg stiller også det kriteriet at jeg må huske etterpå hvorfor jeg syns den var dårlig... ;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv har jeg stort sett følelsen av å lese en bok av gangen. Men jeg har vel gjerne en novellesamling liggende til bruk når det er trangt om tid, og en lydbok i bilen. Så på proflien her inne ser det nok ut som det ris tre hester samtidig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var lurt :D Å ha en novellesamling i tillegg mener jeg :O) Noen bøker kan være krevende å komme inn i historien igjen når en har lagt den ifra seg en stund, og da kan det være greit å ha noe lettfattelig å ty til når en har et kvarter å slå ihjel, f.eks på bussen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pleier å lese hvertfall 2 bøker samtidig. Leser ofte en bok på Ipaden også må jeg ha en vanlig bok jeg kan lese mens Ipaden lader:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stort sett bare en om gangen. Unntaket er hvis en bok er så stor og tung at den ikke går ann å ha med i vesken. Jeg leser mye på bussen til og fra jobb, og i lunsjpausene, så da må boken være fraktbar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:D Kjenner litt på desperasjonen der lol :D Hvordan er det egetlig å lese bok på ipad? Blir det ikke anstrengende for øynene? Spør fordi jeg merker jeg blir sliten i hodet og tørr på øynene etter en halvtime foran mac´n ^..^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går overraskende bra:-) Jeg merker også vanligvis PC-skjermen veldig. Det svir i øynene og hodepinen kommer ganske fort, men merker sjelden noe til det når jeg leser bok på skjermen. Det er mulig å tilpasse størrelse på bokstaver og bakgrunnslys, tror dette gjør det bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmm... tusen takk. Vurderer nemlig å kjøpe ipad :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er hvertfall veldig fornøyd selv. Det du bør være klar over er at du ikke har mulighet til å laste opp bilder fra iPad til nett og du får ikke handlet med verified by Visa. Det er det eneste jeg synes er negativt, men for min del er det uansett verdt det:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse funksjonene kommer helt sikkert til å bli integrert i de oppdaterte oppgavene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieTurid KjendlieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard Holvik