Tidligere leste jeg alltid ferdig en bok før jeg begynnte på en ny. Nå derimot, har jeg virkelig fått sansen for å lese flere bøker samtidig. Hvilken av dem jeg velger til enhver tid avhenger blant annet av hvilket humør jeg er i, hva jeg har lyst å lese akkurat da, hvor god tid jeg har og selvfølgelig hvor god boka er.

Jeg prøver å lese forskjellige typer bøker samtidig. Tenker at det da er lettere å holde handlingen fra hverandre. Leser f.eks aldri to krimbøker samtidig. I tillegg er nesten alltid en av bøkene mine en lydbok.

Jeg er nettopp ferdig med Halvbroren av Saabye Kristensen og Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda, som jeg leste i lag med andre bøker. For tiden leser jeg Ville svaner - tre døtre av kina av Jung Chang, Himmelblomsttreet av Gert Nygårdshaug (i lydbok) og Drømmehjertet av Cecilia Samartin.

I tillegg har jeg alltid en haug med bøker som jeg så gjerne skulle leest og kjøpt... Ofte vanskelig å prioritere hvilken jeg skal velge først

Hva gjør dere andre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg ønsker meg at jeg kunne lese flere bøker samtidig, og av og til prøver jeg. Men så sporer jeg av i en av dem, og da leser jeg den ferdig. Og har glemt de andre jeg hadde påbegynt. Så jeg er en helt klar mono-leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg praktiserer monogami når det gjelder bøker (ja, det andre også!). Hadde jeg lest for å fordrive tid hadde det vært noe annet, men jeg liker å virkelig leve meg inn i bøkene jeg leser.

Blir litt som forholdet TV-serie/film, kanskje. TV-serier titter jeg på for lett underholdning og kan derfor se på flere forskjellige, mens filmer følger jeg med på med en helt annen intensitet og interesse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå foretrekker jeg en bok av gangen, har hatt tendenser til å la bøker ligge for lenge og har glemt det jeg har lest tidligere, har 2 bøker jeg kommer på med en gang som jeg har lest halvparten av som jeg begynner på begynnelsen av senere, Inkagullet av Clive Cussler og The Hobbit. Men selv om det er sagt kan jeg godt lese både en roman og en fagbok samtidig. Leser ca 75 bøker i året da jeg kun jobber deltid. Hvis jeg går en tur på bingo eller skal på en busstur på over 10 pleier jeg å ha med meg en bok. Ser også på en god del DVD.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har som oftest en lydbok for strikking, en bok på jobb og en bok i stua når der er stillhet til å lese. Blander ikke handlingene selv om de ofte er skjønnliteratur alle tre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

For tiden leser jeg flere av gangen. Jeg har en i stua, en på senga, en hos bestemor og en på jobb. Leser det jeg har lyst til å lese. Har en bokhylle full av bøker jeg skal lese - plukker det jeg har lyst på!

Er nettopp ferdig med stue-boka, så nå er det bort til bokhylla og velge en ny:)

Liker å lese flere bøker på en gang, har aldri hatt problemer med å holde orden på historiene, synes heller det å ha flere historier i hodet er med på å gjøre lesingen mer interessant. Jeg trekker paralleller og blir mer åpen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser aldri flere skjønnlitterære bøker samtidig. Liker å bare kunne konsentrere meg om en, syns jeg får mest ut av lesingen da. Ellers hadde jeg jo gått helt i surr.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser etter innfall og humør - fordi jeg også leser mye research for tiden, så veksler jeg mellom flere bøker enda oftere, men som regel leser jeg gjerne i en tre-fire bøker samtidig. Må ha minst en bok som bare er til avkobling - veldig ofte blir det en Terry Pratchett bok, eller en Dean Koontz.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vært en lang tråd om dette for ikke så lenge siden, som Jan fant jeg den ikke raskt nok.
Jeg gjør som deg, leser flere bøker samtidig. Mellom 2 og 4 bøker gjerne.
Det er så mange bøker jeg har på vent at jeg rett og slett ikke klarer å lese bare en. Er så spent på alle de uleste bøkene jeg har.
Akkurat nå leser jeg Dan Brown - Det tapte symbol, Amalie Skram - siste boka og Gunnar Staalesen - hundreårstrilogien, holder på med siste boka der også.

I tillegg leser jeg alltid litt Ibsen, samt dikt innimellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenker som deg, om jeg skal lese flere bøker på en gang skal det være bøker av forskjellig type/sjanger/tema.

Som regel liker jeg å holde på med et par av gangen. Egentlig har jeg ikke noe "system" på det, jeg bare leser det jeg har lyst til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser som regel flere samtidig. Det er til enhver tid så mange bøker jeg vil lese, og jeg orker ikke alltid vente til en bok er ferdiglest, før jeg starter med en annen. Det er litt humøravhengig for meg også, tror jeg, hva jeg velger.

Akkurat nå leser jeg Song for Eirabu som jeg har blitt tipset om her inne, fordi jeg følte for å lese noe storslagent fra den mytologiske fortiden. Egentlig holdt jeg på med å fullføre Min Kamp 1, men trengte en liten Knausgård-pause :) Og jeg har også flere liggende på vent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg låner flere bøker enn jeg klarer å lese.

har ofte levert inn bøker jeg ikke engang har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må holde på med flere bøker samtidig. Har en på soverommet, en i stuen og en på jobb! Skulle gjerne tatt en i bilen også, men jeg har bare knappe 10 min å kjøre til jobb, så da blir det for kort tid til å høre noe særlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette har vært diskutert her inne tidligere. Jeg fant ikke fram til tråden, men det var en god stund før jul. Selv holder jeg ofte på med 3 bøker på en gang. Den ene er forbeholdt godstolen hjemme. Den andre (gjerne en mindre bok) ligger alltid i veska og passer til buss og trikk. Den tredje er lydbok og ligger som regel i bilen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjør det på akkurat samen måte som deg Jan. Har en bok jeg leser på sengen, en bok til toget og en bok til daglesing i helgen. Gud forby at dette systemet blir rotet med :) har prøvd et par ganger å lese "tog" på sengen og omvendt, men det fungere overhodet ikke! Det er vel ganske sært og burde vel kanskje også vært skrevet i "sære lesevaner" tråden!

Jeg synes det er så artig å se hvordan andre leser - Moro å se hvor forskjellige vi er:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethBeathe SolbergTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibekeHarald KVannflaskeConnieStig TAmanda AChristin SillibakkenCecilieAgnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandLaila