Jeg har funnet ut at Anne-Cath. Vestly var helt genial - hennes bøker er veldig lette å lese for andre! Selv om ei bok er lettlest, er den ikke alltid egnet til å lese høyt. Noen av "småbarnbøkene" som vi nå er ferdig med, var aldeles utmattende å lese høyt. Det krever en del å skrive for barn, og jeg ender ofte med å redigere løpende mens jeg leser - trekke sammen eller dele setninger, skifte ut ord som er unødvendig kompliserende, føye til forklaringer, kutte ut kjedelige sekvenser osv. Derfor er det så deilig å lese om Tirilltoppen, der alt kan leses rett fram!

Vi har lest alt om Aurora og mye om huset i skogen, nå holder vi på med Guro, men jeg vil gjerne ha tips til andre bøker - særlig av nyere dato.

Hedvig-bøkene (svensk forfatter, husker ikke navnet i farten) har vi lest tre av, men så syntes jeg nok bøkene vokste litt fra barnet, etter hvert som Hedvig ble eldre. Den første boka var best, men alle hadde et godt høytlesningsspråk.

Nå leser jeg for en (snart) sjuåring, men har du tips for andre aldersgrupper, er det sikkert andre her inne som kan være interessert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

De mest behagelige bøkene jeg vet om å lese høyt er Thoril Thorstad Hauger sine - Røvet av vikinger og Flukten fra vikingene og Ravnejenta og Sigurd Dragedreper. De er desverre litt utgått på dato, mye gammeldagse ord og vendinger og vanskelige å henge med på for barn som ikke er ekstremt lesevante eller minst ti-elleve (og jeg husker godt at vi var åtte da vi løp rundt og lekte Tir og Reim og Sigurd!). Men for den som leser er de vidunderlige. Har brukt dem som terapi på mellomtrinnet etter å ha slitt meg gjennom Harry Potter - som er det absolutt verste man kan prøve å lese høyt. Vondt i tunga!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så lenge jeg leser høyt, går det jo greit med gamle ord - jeg bare oversetter eller forklarer underveis. Hvis ungene først blir glad i å lese, tror jeg de kan overvinne en del gammelt språk - det gjorde i alle fall jeg som barn. Men da må historien fenge. Jeg skal prøve meg på disse bøkene, sikkert veldig spennende, tror jeg har lest en av henne bare... og noen av bøkene vet jeg foregår i Oslo, der vi bor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest høyt for mine til gutter, nå 10 og 14 år gamle, helt siden de var små... Noe av det mest suksessfulle har vært Doktor Proktor bøkene, men også Jostein Gaarders bøker har vært populære her i huset.. Se forøvrig en egen bokhylle på min profil som heter høytlesningsbøker, der er mange av de bøkene vi har lest, stjernene er det gutta selv som har gitt.. Lykke til: )))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min datter likte godt Sølvrevene av Julia Lossius Kahrs, den kom i fjor tror jeg, og anbefales hermed til en 6/7-åring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Maria Parrs bøker er flotte å lese høyt. Minst av Arne Berggren er morsom for store og små, og Lars Mæhles serie om Knoterud Fk er fine lese. Runde Rolf røver er en søt og morsom høytlesningsbok.

Dikt er fint å lese sammen, passe kort og ikke så heseblesende. Pling i bollen av Ingvild H. Rishøi er helt topp!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Maria Parr har skrevet boka om Tonje Glimmerdal, finnes det flere av dem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun har også skrevet Vaffelhjarte, om to gode venner i den knøttlille bygda Knert-Mathilde. God bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for mange tips! Astrid Lindgren har jeg mange bøker av, men vi har bare lest litt Pippi og Emil så langt - har drøyd litt med Brødrene Løvehjerte, Mio min Mio og Ronja Røverdatter da det fort blir litt skummelt. Venter litt og håper pysefasen går over :)

Skal notere meg resten, mange gode forslag her. Bøkene til Grethe Haagenrud høres interessante ut, litt historie og innblikk i fortiden er ikke å forakte!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Astrid Lindgren, slik som Brødrene Løvehjerte, Pippi og Emil i Lønneberget?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har storkost med Klaus Hagerup. Markus og Diana. Han har etter den skrevet flere bøker som handler om livet til Markus. Vi lo så vi grein flere ganger både stor og liten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos oss er vi inne i en Roald Dahl-fase nå, og jeg koser meg like mye som 7-åringen! Doktor Proktor-bøkene av Jo Nesbø har også falt i smak hos oss begge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tante Gummigutta bøkene er passe for unger fra 6-10. Brukte dem som høytlesning på et SFO og der er det jo en miks av unger. De fleste likte dem og syntes de var morsmomme. Lettleste og underholdende og litt spennende.

Forfatteren heter Carsten Ström.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler Sofie og Kathrine-serien (Grete Haagenrud) av hele mitt hjerte. Leste den selv høyt for min lillesøster for rundt 10 år siden:) Den er ikke akkurat av nyere dato, men fortellingen er spennende, rørende, nær og varm. Og like viktig (syns jeg) er at den også er lærerik idet den gir et barnevennlig men realistisk innblikk i hverdagslivet under okkupasjonen av Norge:) Jeg skal hvert fall lese serien for mine barn - hvis jeg en gang får noen!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I vårt hus er serien med LasseMajas dektivitbyrå veldig populære, og jeg har brukt serien mye til høytlesning i skolesammenheng.Bøkene er passe lange slik at alle kan klare å følge tråden i historien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteKristine Louise