Jeg går også med en eller flere bøker i magen:) Eneste erfaringen jeg har er at du skriver slik som passer deg og så klipper og limer du det hele sammen til en bok under korrekturlesingsprosessen:) Først da lar du andre lese og gi sin mening. Hvis jeg ikke husker feil er det slik Stephen King anbefaler å jobbe:)
Boken hans "On Writing" kan anbefales, mange gode tips å få med seg der.
Enig med deg der, Vimes er en artig karakter som Pratchett heldigvis har skrevet fler bøker om. Alltid morsomt å lese om hva Vetinaris terrier finner på:) Gled deg til Jingo, der finner Vimes en genial løsning på en nært forestående krig:)
Helt enig med deg, Vimes er fullt på høyde med andre detektiver. Men Vimes bruker litt mer direkte metoder til tider:)
Skjønnlitterært eller "fag"litteratur?
Jeg liker oldtidens Egypt,men har ikke lest så mye fiktivt derfra. Ellers pløyer jeg gjerne gjennom bøker om tapte sivilisasjoner o.l. :)
Pr idag er vel gjerne pocketutgaver av "høy" litteratur å finne i kiosken like mye som bok 350 av en eller annen serie. Så uttrykket har vel i grunnen mistet mening:)
Det er nok ikke overdrevet at det var slik før, men som Vibeke skrev før meg er ikke dagens mennesker noe bedre enn sine forfedre. Det begås grusomheter skjult for offentligheten over hele kloden. Og i noen tilfeller begås det offentlige henrettelser akkurat som i tidligere tider. Vi mennesker har ikke kommet så langt på en etiske siden av utviklingen vår dessverre.
Bra, håper ihvertfall en av dem faller i smak:)
Smakebit lagt igjen. Nyskrevet sådan:)
Jeg befinner meg på vår naboplanet Mars. Det er full revolusjon mot de multinasjonale selskapene som har gjort sitt for å snike til seg Mars' naturressurser for en billig penge. Midt oppe i dette er det mange sivile som lider pga. begge parters villighet til å ødelegge teltbyer.
Jeg leser Red Mars av Kim Stanley Robinson
He, he, alltid en fallgruve å skrive om nær fremtid.
Anbefalinger: Rendezvous with Rama - Arthur C. Clarke Revelation Space - Alastair Reynolds Roadside picnic - Arkady & Boris Strugatsky Space Mowgli - Arkady & Boris Strugatsky Ender's Game - Orson Scott Card Dune - Frank Herbert
Ingen av disse er tungt lastet med "cutting edge" vitenskapelige innlegg. Noen av disse er litt gamle, men fortsatt lesbare.
Har du prøvd noe annen mindre "heavy" sf? Eon er jo smekkfull av ideer om både det ene og det andre og kan fort skremme vekk folk som ikke har lest så mye sf ennå:)
The time machine - HG Wells
Time travelers never die - Jack McDevitt
Johnny and the bomb - Terry Pratchett
Behold the man - Michael Moorcock
Alle tidsreiser i ymse versjoner :)
Tror det er sagt allerede, men urban fantasy foregår gjerne i moderne tid og har hovedfokuset på fantasydelen fremfor kjærligheten i motsetning til Paranormal Romance som jeg faktisk ikke hadde hørt før:) Et godt eksempel på urban fantasy kan være Dresden Files av Jim Butcher: kombinasjon av moderne krim noir og fantasy. Inneholder noe kjærlighet, men det er ikke det som er poenget i serien:)
Joda, vi kunne nok diskutert dette opp og ned ad vegger:) Kos deg du også, så kan vi være enige om å være delvis uenige:)
Det er en fordel å lese serien fra bind 1, ja:)
Finner noe av meg selv i Paul Muad'Dib i Dune, men finner ennå mer av meg selv i ymse Discworldkarakterer, kanskje til og med i Døden selv og dennes store fascinasjon med menneskenes forunderlige påfunn:)
Står kanskje ikke noe sted i albumet? Denne og de andre tegneseriene utbroderer Rolands ungdomsår utfra de få hintene han gir i bøkene. Og om hvordan han fikk retten til å bære sin fars våpen, akkurat den er ordrett hentet fra en av bøkene omtrent utfra hva jeg husker. Kanskje på tide og lese Dark Tower om igjen:)
Er vel ikke så mye gore her, men noe mer i bøkene som denne tegneserien er en prequel til:)
He, he, historien i seg selv er jo både nydelig og ikke fullt så nydelig i god balanse. Nokså typisk for King i hele Dark Tower-serien egentlig:)
Lucky Eddie: http://www.luckyeddie.no/