er for tiden alt spisende i historie minus alle de fæle krigene...som desverre er mye av historien....

men det er mangen huller i kunnskapene mine....

hva liker du best og hvorfor?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg liker å lese om første halvdel av 1900-tallet i skjønnlitteratur, i faglitteratur er jeg åpen for litt forskjellig. Den estetiske delen av nevnte periode tiltaler meg, og jeg liker å kunne lage bilder av vakre klær og arkitektur i mitt hode når jeg leser.

"Min" periode inkluderer 2 verdenskriger og en revolusjon, men jeg leser gjerne om dette også. Dog leser jeg ikke faglitteratur fra en spesifikk krig, som tar for seg hvordan frontene flyttet seg, ulike slag i detalj, hvor mange døde og sårede, taktikk og lignende, dette synes jeg er greit i små porsjoner, men det blir fort kjedelig. Teori rundt krig derimot, er interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ikke spesielt glad i krigene jeg heller, men liker ellers det meste av historie - kunsthistorie! Arkeologer som graver opp gamle skatter og skriftruller, alt fra norrøn mytologi og vikinger til egypt til jesu tid og midtøsten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I faglitteraturen er jeg mest fascinert av middelalderen - en relativt moderne sivilisasjon uten det moderne tankesettet.. Og de begynte i tillegg å dokumentere alt dette.

Men i fiksjon syns jeg forfattere roter seg for mye bort i å prøve og forestille seg hva livet har vært som, og har de ikke gjort god nok research, kan det være at jeg finner feil - har jo lest en del selv.. Liker ikke dårlig fotarbeid.. Så jeg foretrekker faktisk relativt ung fortid, som f.eks. slutten av 1800 til tidlig 1900, før krigene preget våre besteforeldre..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker egentlig best å lese bøker i nåtid. Gjerne med gammel historie og gamle myter innspunnet, men handlingen bør være fra vår egen tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønnlitterært eller "fag"litteratur?

Jeg liker oldtidens Egypt,men har ikke lest så mye fiktivt derfra. Ellers pløyer jeg gjerne gjennom bøker om tapte sivilisasjoner o.l. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenker du da som i bøker fra virkeligheten eller fiktive bøker? Fiktivt sett er jeg veldig glad i ting som foregår i det jeg populært kaller gamle dager. Altså før all teknikken kom inn i samfunnet.

Av bøker fra virkeligheten må jeg ærlig innrømme at jeg har en ting for andre verdenskrig, og onde ting som har skjedd. Ondskap er fascinerende. Hvorfor aner jeg ikke, det bare er sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

begge deler:) reine fakta bøker eller historiske romaner. holder på med romanserie fra steinalderen nå, jean m auel sine. mye diktning,men mye fakta basert på utgravninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T