har så mangen tanker,ideer og følelser som skulle vert på papir:) har alltid hatt livlig fantasi,stor innlevelses evne og eg elsker å skrive. men har alt for liten tid og lite struktur til å klare å samle alt i en bok... drømmer om å skrive en helt fantastisk bok som når inn i hjertene til mennesker og som utretter noe godt:)

noen med erfaring/drømmer eller ideer om det samme?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Null og niks erfaring selv, men denne nye boken kan du kanskje ha glede av: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=5888503. Den fikk en bra anmeldelse i Aftenposten denne uken. Forøvrig stemmer dette intervjuet med samme forfatter godt overens med andre tema som har blitt diskutert i denne tråden: http://www.bokklubben.no/SamboWeb/side.do?rom=AK&dokId=533092. Så stå på! Go for it :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har vært min "hemmelige" drøm, og en gang skrive en bok. Da jeg var barn begynte jeg ofte på bøker, men det ble en 4-5 håndskrevne sider, så var det stopp. Men det blir nok bare med drømmen for min del, tror ikke jeg er flink nok til å uttrykke meg skriftlig. Men drømme kan man, og er drømmen sterk nok så kan man oppnå hva man vil. DET er jeg iallefall sikker på. Hvis man VIL det nok:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant å lese svarene her. Jeg lurer på hva folk mener om dette: Er det ikke etterhvert blitt svært vanskelig å få gitt ut bøker? Jeg mener, det er så overveldende mange som sender inn manus. Samtidig skriver jo "alle" på nettet, og det kommer fler og fler e-bøker. Blir det stadig mer umulig å få gitt ut romaner?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriving er stort sett hardt arbeid. Det høres trivelig ut med "stå opp når du vil", "ta et glass rødvin og sette seg for å skrive", "få ekstra tid til familien"...

Men det er nok ikke sånn virkeligheten er. Virkeligheten er skrive, skrive, rette, skrive på nytt, skrive, skrive...

Det er vel også sånn at de som har et romantisert forhold til skrivingen tror det bare er å sette seg ned og la historien SKJE. La figurene leve sitt eget liv og fortelle sin historie på arket foran deg.

Men igjen, jeg tror det er snakk om arbeid, arbeid, arbeid. Det er ingenting her som blir til av seg selv.

Enid Blyton (MEGET produktiv barne/ungdomsbokforfatter) fortalte at hun ALDRI planla bøkene sine, hun bare lot ting skje. Allikevel viser analyser av det hun har etterlatt seg at hun 1. Hadde en rimelig god ide om hva boken skulle handle om og hva som skulle skje når hun startet (korte notater) og 2. Hun var ikke redd for å bruke de samme historiene flere ganger.

At hun deretter kunne sette seg ned og la historien SKJE, og at hun oppfattet det dithen at historien bare dukket opp foran henne... Vel, det høres ut som hun valgte rett yrke, iallefall.

En annen ting som er sagt om skriving er "skriv ferdig før du retter". Hvis du bruker for mye tid på de første 3 sidene så vil de siste 347 sidene aldri bli skrevet. Igjen, har du skrevet 50 sider og finner ut at historien ikke kommer noen vei, så er det absolutt bedre å stoppe og rette/forkaste/skrinlegge enn å skrive de resterende sidene ferdig. Men det å jobbe med å perfeksjonere teksten underveis kan fort være nok til å drepe hele historien. (I tillegg kan du ende opp med å perfeksjonere en del av historien som aldri blir med i det ferdige produktet).

Jeg lette på nett og fant et skrivekurs som iallefall har fått meg igang med arbeidet. HER. Det er et amerikanisert produkt, selvfølgelig, og forfatterinnen, Holly Lisle, bruker veldig mye plass i markedsføringen av kurset på å fortelle at "jeg er forfatter", "jeg har gitt ut bøker". Men så langt virker det på meg som mange av fremgangsmåtene hun skisserer i kurset, faktisk fungerer.

Hun har også laget et oppfølgingskurs for den som ønsker å revidere boken sin, HER. Igjen amerikanisert, men fremgangsmåtene fungerer.

I tillegg har hun den leie uvanen å oppdatere kursene også etter at man er ferdig. Akkurat nå gir hun detaljert informasjon om den nye boken hun skriver, samtidig som vordende forfattere har mulighet til å snakke med henne online og få sin videokonferanse lagt inn som en del av kurset. Og typisk nok, er man først medlem så får man oppdateringene også. Så nå sitter jeg her og ser på video;)

Det viktigste som er sagt om skriving her er imidlertid LES. Les god og dårlig litteratur. Les forskjellige genrer. Forsøk å forstå hvordan andre gjør det. Så setter du deg ned og gjør det bedre selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å skrive er som envher annen jobb, det tar tid fra livet ditt. Så satse på en forfatterkarriere for å få mer tid til familien funker dårlig, det har du helt rett i. Eneste er at man kanskje kan fordele skriveøktene litt utover dagen og så har man hjemmekontor:) Men det er utvilsomt mye arbeid med korrekturer, omorganisering av kapitler, omskriving av deler som plutselig ikke var så bra allikevel osv. :)

Noen gode tips fra hr Kings bok: http://37signals.com/svn/posts/322-excerpts-from-steven-kings-on-writing

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du ikke blogger allerede er det en smart start, tenker jeg. Det er en enkel måte å få respons på skrivingen og du kan selv legge inn press om du trenger det for å jobbe bra. Ingen blir flinke til noe de gjør sjelden, så sett igang med å skrive og dele. En dag har du skriveerfaring og bokmateriale nok til å tørre å kontakte et forlag.

Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg pleide å kjenne en flink forfatter. Han sa alltid; "Writing is rewriting".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å skrive en bok er ikke gjort over natta, det er i hvertfall sikkert. Klart, det er de forfattere som gir ut en bok i måneden omtrent, men nå snakker jeg om oss vanlige dødelige. Jeg har så lenge jeg kan huske hatt lyst til å skrive bok. Hodet mitt er et eneste stort kaos av ufortalte historier. For ca. to år siden startet jeg å skrive, nå har jeg kommet til side 20...jepp, dette var ikke enkelt. Men jeg gir ikke opp. Jeg trur det handler om å finne den skrivemetoden som passer for seg, og bare begynne...gi aldri opp. Trenger man et par års pause slik som meg...så ta i hvertfall vare på det du allerede har skrevet. Som jeg sier så ofte til meg selv, det kommer sikkert til å ta meg femti år...men uansett da, så om femti år så står jeg der jo med boka mi i hånda. Så bare "go for it!"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har alltid gått rundt med mye tekst i kroppen og har skriblet litt ustrukturert i noen år. De siste to årene har jeg jobbet med et prosjekt jeg snart kan anse som ferdig. Mitt tips er å la boken "bli en del av deg", slipp handlingen og personene innpå deg i dagliglivet, gradvis blir du kjent med dem du vil formidle historien til. Det tar tid, lang tid, men er veldig inspirerende når det bærer frukter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi er nok mange som går med en forfatterspire i magen.. :) Min største drøm er å stå med min bok i hånden, se den i bokhandlen og vite at noen faktisk vil lese min historie! :) Føler at jeg fortsatt er ganske ung, så jeg leker med ordene i en blogg i stedet, samler livserfaringer og andre kunnskaper, som etterhvert vil bli nyttig når man skal skrive. Holder på med et barnebokprosjekt nå, litt morsomt å bruke fantasien og slippe å sjekk kilder/rett/galt hele tiden! Men om det blir utgivelse gjenstår å se! Lykke til med din drøm, det er bare å ha tro på seg selv, og jobbe mot målet! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skriblet for skrivebordskuffen i mange år, men på et eller annet tidspunkt bestemte jeg meg for fullføre noe. Uansett hva det var. Bare få noe ferdig og sende det ut i verden. Jeg tror ofte det kan lønne seg å begynne med et mindre prosjekt på den måten (i mitt tilfelle en novelle), og gjennomføre det. Nå skriver jeg både underholdningsromaner - serier, barnebøker og krim - så for meg er historien det viktigste. Jeg jobber med en ide i lang tid før jeg begynner selve skrivingen. Jeg må vite at ideen er god nok før jeg bruker en masse tid og energi på den. Noen ideer egner seg for bøker, andre for noveller, og de aller fleste hører hjemme i söppelkurven. Talent er selvsagt viktig, men det hjelper ikke hvis man ikke klarer å gjennomføre. JO mer du skriver, jo bedre blir du. Anbefaler alltid Stephen Kings bok om skriving - han gir gode råd og masse oppmuntring. Lykke til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du kan jo sjekke ut min bokhylle Bøker om skriving. Det er flere av de bøkene som kan være en god start.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg går også med en eller flere bøker i magen:) Eneste erfaringen jeg har er at du skriver slik som passer deg og så klipper og limer du det hele sammen til en bok under korrekturlesingsprosessen:) Først da lar du andre lese og gi sin mening. Hvis jeg ikke husker feil er det slik Stephen King anbefaler å jobbe:)

Boken hans "On Writing" kan anbefales, mange gode tips å få med seg der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tusen takk for tips:) har prøvd å skrive bok en gang for en del år siden, fikk ned 5-6 kapittel....men er ikke fornøyd ...det er så vanskelig å samle alt i en bok...var 19 år når eg begynnte på boka uten noe kunnskap om hvordann en skriver bok, kanskje med litt skrive kurs,bøker om srive kunst og fleire år på baken at det blir lettere? er perfeksjonist,skal det skrivest en bok,skal den også bli fantastisk....en norsklærer annbefalte meg en gang å skrive bøker...men fra å levere gode stiler til å skrive en god bok er spranget stort...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lett er det ikke, så etter tre-fire avbrutte starter har jeg heller satt meg ned og notert stikkord og ideer for boka fremfor å prøve å begynne på side 1 kapittel 1:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

lurt med tanke kart og kanskje lage historie rundt hovedpersonen? slik vurderer eg å begynne neste gang:) men eg aner jo ikke helt:) skal lese en av jørgen sine bøker også:) kanskje en finner noen tips der:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt pågående bokprosjekt er ikke skjønnlitterært så noen historie rundt hovedpersonen kan det ikke bli i denne omgang. Men tankekart har jeg laget:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

eg har alltid vert fasinert av min tipp oldermor. når vi var i syden i høst kom det en idee å skrive om henne og datteren. skrev ned mangen ideer og vinklinger. ville undersøke livet henner nærmere og lete opp kanskje noen gjenlevende etterkommere med mere kunnskaper enn det min morfar sitter med. alt eg vet så langt er veldig inspirerendes. så leser eg for noen dager siden om wassmo 100 år, kommer fram til at boken hennes er vel ganske lik min strålendes ide...grr...det er liksom så mangen bøker at når en finner en fantastisk historie,så er det blitt gjort før!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel det finnes visstnok ingen nye ideer, alt er nye vinklinger av gamle historier. Så sånn sett burde du ikke hive fra deg ideen din, har den først satt seg i hodet ditt er det nok noe du skal skrive:) Og det finnes jo tusenvis av vampyrbøker f.eks. ute, ser ikke ut til å stoppe forfattere fra å skrive nye om samme emnet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

får bare vinkle den på en anna måte en først planlagt ja. tippoldemor er verdt å lage bok om. veldig mye en kan få med om historie og om livet der ja:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne M