Denne boken av Walter Wink bringer atter igjen en av Jesu revolusjonære sider til lyset. At Jesus lærte og levde ut aktiv ikke-vold kan man ikke betvile. At kirken derimot har forsømt dette, og tatt til seg teorien om 'rettferdig krig', er absolutt heller ikke å betvile. Wink presenterer Jesu liv og lære om ikke-vold, og filosofien og meningen bak den. Jesus var ekstremt radikal, og det er sørgelig at kirken har dysset dette ned med en ufattelig tam, urevolusjonær og hierarkisk lære. Jesu brøt ned religionens åk, og viste folk hvordan man skulle leve i 'sync' med skaperverket, i den foreløpig ufullkomne verden. Hva syns dere?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

[ Slettet av bruker ]

Men det du må være klar over når du leser denne boken, er at du også er preget av dine egne 'biaser', på samme måte som alle mennesker. Den optimale objektivitet er når man anerkjenner sin forutintatthet. Jesus var absolutt ingen realpolitiker: Nevn et kompromiss han gjorde Heidi Therese. For øvrig er det forskjell på kompromiss og kjærlighetens natur...

Med kirken mener jeg enkelt og greit alle som kaller seg bekjennende kristne - dem som hevder å være jesusetterfølgere. Jeg er også klar over at ikke alle jesusetterfølgere (anabaptister, amish, jehovas vitner, andre enkeltgrupperinger etc.) bør anklages innenfor denne kategorien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lest boka, men har for lengst fått med meg at kirkens versjon av hr fra Nasaret sin lære ikke er helt slik den opprinnelig ble lært bort... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kult Trond! Læren om ikke-vold er bare én av veldig mange dessverre..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, kjenner til det. Har dykket litt inn i gnostisismen :) Selv om det ikke gjorde meg kristen igjen, har funnet min "religion" i de våknes lære:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva legger du i de våknes lære?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et annet navn på buddhismen:) Buddha betyr den som er våken, så navnet de våknes lære er brukt om buddhismen fra gammelt av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant :) Vi kunne nok diskutert i flere dager rundt disse tingene. Så med det vil jeg si: kos deg. Jeg tror for øvrig bare det er én vei til Gud - gjennom Jesus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, vi kunne nok diskutert dette opp og ned ad vegger:) Kos deg du også, så kan vi være enige om å være delvis uenige:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineHarald KInger-LisealpakkaBookiacTor-Arne JensenKirsten LundMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieEli HagelundTonjeNorahTheacathyPiippokattaHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergLailaNtotheaSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHilde