This is the history of Maren and Ursula, but also a frightful and deadly storm, craving dozens of lives. Lurking in the back is the witch processes in Finnmark around 1620.
Strong women against insane and self proclaimed godly men. Friends and neighbours turn accusing fingers at each other in the name of God.
Frightening, interesting, and highly recommended.
Ja, dette er inspirerende og morsomt!
Jeg har kikket på dine omtaler av Løvenskiold-trilogien, og de to første bindene ligger på sikker plass. «Gjenferdet av Alexander Wolf» har jeg nå reservert på biblioteket. Blir litt rørt når du sier du kjenner meg og min boksmak. Stoler på deg. Jeg noterer meg også dine andre tips.
Når det gjelder felleslesingen, rekker jeg ikke å skaffe vinnerboken.
Godt min mann har kjøpt flybilletter som tillater mye bagasje!
Takk for gode ønsker!
Ja, her er det mye bra - og mye nytt og inspirerende. Om jeg ikke får med alle i kofferten, har i hvert fall ønskelisten økt.
Sverre Bjertnæs er i hus. Avsluttete essays kan være fin ferielektyre. Interessant tema.
Jeg har aldri fått helt taket på disse tegneseriebøkene. Tviler ikke på at Kvernlands holder høy kvalitet. Kanskje skal jeg gi den en sjanse når jeg kommer hjem.
Tusen takk, Ava! Gode forslag, godt begrunnet.
Jeg har hverken lest "Besettelse" eller "Fare, fare krigsmann", men nå har jeg begge på ønskelisten. Takk til deg!
Jeg holder meg i hovedsak til eldre bøker, jeg også :-)
Håper du får glede av disse bøkene.
Condé har jeg i skal lese listen min så har ikke lest enda, hørte om henne i nrk nyheter og ble nysgjerrig, hun fikk jo den alternative Nobelprisen året det ikke var noen utdeling. Jeg har tilogmed en bok av henne i min arvede hylle: «Segu, murer av leire» fra 1986.
Den tredje boken i det som mest sannsynlig blir en serie på (minst)fem bøker er mye mørkere enn de to foregående bøkene i serien.
For en formidlingsevne og en historieforteller han er.
Knausgård er i ferd med å bli en favoritt hos meg.
Les gjerne omtalen min her.
Jeg har nå bestilt de to første bindene av Lagerlöfs trilogi samt "Et hus til Mr. Biswas" på biblioteket. Sistnevnte hadde jeg faktisk på min ønskeliste. Å ta en titt der var ingen dum idé, fant og bestilte "I uskyldens tid" av Edith Wharton. Murakami - der er jeg i kategorien "liker ikke" :-)
Hjertelig takk for gode forslag!
Jeg kjøper sjelden bøker til fullpris, men vurderer å spandere på meg "Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv" av Maryse Conde. Gode anmeldelser og høres interessant. Noen som har lest den? PS: Denne skulle vært i salg fra 10.1., men er det ikke.
Her var det flere forslag som tiltalte meg.
Ecos "Øya fra dagen før" har jeg faktisk ulest i hyllene.
"Yves Gundrons nedtegnelser" og "Lutheri!" er bestilt på biblioteket.
Veldig artig med bøker jeg ikke har hørt om før. Hjertens takk.
Huff lesetørke!
Jeg vil anbefale deg å lese «Et hus til Mr. Biswas» av V.S. Naipaul, skulle mene den fyller alle kriterier du spør etter, jeg påstår, helt subjektivt altså, at det er den beste boka som er skrevet, så utrolig levende!
Ellers vil jeg foreslå Selma Lagerlöfs «Löwensköldska ringen» Dette er en trilogi. Tror du vil kose deg med disse.
Da jeg hadde lesetørke for mange år siden fikk jeg «Trekkoppfuglen» av Murakami, den fikk meg ut av tilstanden og jeg leste de fleste av ham…enten liker man ham eller ikke, jeg likte ham iallafall i den perioden.
Og titt litt gjennom leseønskene dine, der kan du sikker oppdage mange perler!
Nå haster det for 3-ukers ferie står for døren, og jeg har hatt lesetørke minst like lenge. Jeg er en kresen, men likevel allsidig leser. Ønsker noe seriøst, dog ikke for tungt, gjerne med snert og humor. Såkalt pallelitteratur, dvs. bestselgere, og spesielt nye, norske sådanne, faller sjelden i smak hos meg. Kan noen inspirere meg :-)
Tusen takk for alle tips!
Nå har jeg vært på meråpent og levert Alle de vakre hestene og lånt en bok av forfatteren jeg fikk tips om av søsteren min i går…Celeste Ng. Artig er det at hun skriver om et sted hvor min fetter med fam. bor, nemmelig i Shaker hights i Cleveland/Ohio. Den jeg har lånt er hennes debut «Alt jeg ikke sa». Så den sniker seg nå foran en jeg så vidt begynte på i går kveld «Hvilken knallert med forkrommet styre innerst i gården» av George Perec. Episk fortelling på prosa.
Ha en god og fin søndag.
Solvej Balle skriver veldig godt og denne er i likhet med den første boken innpakket i trivielle gjøremål,litt på samme måte som Helle Helle gjør det og deler av boken var veldig «Helle-Helle-isk» om jeg skal bruke det uttrykket. Reisene rundt i Europa og tidsreisene gjorde denne boken noe mindre klaustrofobisk enn den forrige boken. Den er også til tider ganske spennende for det ligger liksom noe under og ulmer, ikke som en krim men som at det kan skje en overraskelse underveis. Gitt det er tydelig merket underveis hvilken dag vi befinner oss i til enhver tid så kan romanen ligne litt på dagboknotater, noe som fungerer veldig godt med denne type roman. Underveis i lesingen undret jeg meg over hvordan forfatteren skal finne stoff til ytterligere fem bøker i serien, men det var ingen grunn til «bekymring» fra min side for på de siste sidene mer enn hinter forfatteren om en ytterligere dimensjon og det er for meg å håpe at den tredje boken snart er ferdig oversatt til norsk. Sci-fi er jo egentlig ikke helt min greie men denne serien har jeg virkelig falt for og jeg ser veldig frem til fortsettelsen.
Bok 2 av 7 er like god som den første boken i serien. Et imponerende prosjekt forfatteren har satt i gang.
Hele omtalen kan leses her.
Anja og kjæresten, Pål, er på vei til Sverige en varm junidag. Målet for turen er et torp Anja eier sammen med eksmannen, Ivar. Det er dugnadshelg. Huset skal males og da trengs mange hender. Anja og Ivars felles barn er også til stede, i tillegg til Ivars samboer og Anjas eldste datter med kjæreste. Det blir noen dager fylt av minner, maling og krangling.
Det hoppes i tid, og alt ses gjennom Anjas øyne.
Mennesker er jo fascinerende skapninger, og disse vi her blir kjent med har alle sitt å stri med. Flere er ganske ukonvensjonelle, og man løfter litt på øyenbrynet underveis.
Interessant, men litt treg.
Det blir spennende å se om jeg blir enig med deg!
Capote selv var ikke fornøyd med filmen, den har en annen slutt og han hadde sett for seg Marilyn Monroe som Holly.
Dessverre arrangerer ikke mitt bibliotek leseutfordring i år, det har vært så artig å følge den og bare 12 bøker i året, det kan bli til at jeg følger Elidas 1001 etter tips av Laila isteden…
Mer engelsk som jeg hadde tenkt er jeg i gang med og leser Truman Capote «Breakfast at Tiffany’s», filmen har jeg sett mange ganger.
Ellers leser jeg «Pakk» av Monika Helfer en forfatter fra Østerrike, godt skrevet er den.
Så har jeg første bind av grensetrilogien til Cormac McCarthy «Alle de vakre hestene» liggende klar.
Ser ut til det blir guffent vær, all den deilige snøen regner bort så da er det herlig å ha gode bøker for hånden. God helg!
Et fly med godt over 200 passasjerer på vei fra Paris til New York, treffer en fryktelig storm i amerikansk luftrom. Midt i skyformasjonen, blir et fly til to. Det ene lander i mars, det andre i juni. Alle passasjerene er de samme. Hva skjer når de møter seg selv? Ektefeller som ikke var med på flyet har plutselig dobbelt sett med koner. Et barn har to identiske mødre. To barn har fått to «søsken». Etiske dilemmaer må løses, men aldri til perfeksjon.
Uhyre interessant og velskrevet.
Morsomt – og godt gjort å huske dette!
Jeg har ikke lest "Jerusalem" (det bør jeg vel gjøre), bare "Olav Audunssøn". Men nokså sikker på at Undset leste Lagerlöf, ble jeg sittende og bla litt i Tordis Ørjasæters Sigrid Undset biografi. Og der var det, i et kapittel som nettopp omhandler årene 1899–1903: «Hvis bare Dea var her – da kunne de snakke sammen om bøker, om Selma Lagerlöf og Amalie Skram som skrev om livet slik det var.» (side 64).
Samlerens lykke, den ensliges lykke: en tête-á-tête med ting. Er da ikke dette lykken som strømmer gjennom våre minner – at vi i dem er alene med bestemte gjenstander som befinner seg rundt oss i sin taushet, og at selv menneskene som hjemsøker våre tanker, tar del i denne tingenes faste, medsammensvorne taushet. Samleren «stilner» sin skjebne. Og det betyr at han forsvinner inn i erindringenes verden …
skriver Walter Benjamin.
Du venter i årevis. «Kanskje», skriver Walter Benjamin,
kan samlerens skjulte og dypeste motiv beskrives på følgende måte: Han tar opp kampen mot dispersjon (spredning, fordeling). Samlerens utgangspunkt er en reaksjon på tilstanden av forvirring som verdens ting befinner seg i, på det som er spredt og delt.
Hannas syn svinner sakte hen. Hun er forfatter og uten syn, hvem er hun da? Samboerens eks er en konstant påminnelse om Hannas tilkortkommenhet, og en konfrontasjon er uunngåelig. Hanna drar til Island for å løpe halvmaraton, men hun reiser ikke hjem igjen. Løgn avler løgn, men Hanna blir.
Interessant, velskrevet og tankevekkende.