Koselig med tradisjoner! «Julegrisen» kan nok fort havne under juletrær i mange år fremover. God advent til deg og!
Så lurt! Jeg har ikke lest noen ting av Levi Henriksen enda. Var ikke klar over at han har skrevet egne julenoveller!
Den er det nok mange som leser nå ja! På instagram ser jeg den «på annethvert» innlegg. Jeg har kjøpt den som månedens bok i bokklubben.
Den er i bookbites og er ikke veldig lang, så det blir jeg gjerne med på!
Fint å få smetta inn noen koselige julehistorier mellom det andre man leser!
Det er en fryktelig storm i New York. Handlingen er i nær framtid. Mystiske skapninger har kommet for å lage kaos.
Gartneren, Geronimo, klarer ikke lenger å plante føttene i bakken. For hver dag som går, svever han høyere over overflaten. Dette skaper store vansker for ham. Selv de enkleste gjøremål, som å gå på do, blir utfordrende.
Hos borgermesteren, blir en jentebaby funnet. Det viser seg at hun kan forutse løgn bare ved å være i samme rom.
Tegneserieforfatteren, Jimmy, våkner en natt, og et grusomt uhyre står ved sengen hans. Han ligner på en av Jimmys karakterer.
Disse tre er uvanlige. Uten at de selv er klar over det, var forfedrene deres av et spesielt slag. Dunia, en jinn-prinsesse, forelsket seg i en vanlig mann mange hundre år før disse hendelsene. Sammen fikk de uhorvelig mange barn. Gartneren, jenta, og forfatteren, er deres etterkommere. Dunia er nå tilbake, og skal rekruttere sine tipp-tipp+++++++oldebarn til en krig mellom lys og mørke.
Intelligent fantasy, med enkelte langdryge sekvenser.
I år tenker jeg å lese:
Dickens, A christmas tree
Juleroser, med Herborg Kråkevik som redaktør
Jul i Bakkebygrenda, av Astrid Lindgren
Jeg ligger litt etter med andre leseplaner på tampen av året, så det blir ikke tid til å lese lengre bøker om julen i år.
Tusen takk for tips både fra deg og andre. Jeg har lagt inn en bestilling på boka hos BOKBUA. Så får vi se om og når den kommer. Jeg har også bedt lokalbiblioteket bestille boka. Om de kommer til å forhøre seg hos Nasjonalbiblioteket, vet jeg ikke.
Som nevnt under linken for sesong-lesing Halloween, så har jeg lyst å se om det er flere som leser bøker som passer til sesongen vi er i nå. Hvis du ikke har tenkt noe spesielt over det, så kanskje får du noen ideer/tips her.
Jeg leser nok fler enn disse,men nevner bare de som har med advent/jul å gjøre. Disse har jeg planer om å lese nå i desember:
Juletreets historie av Bernd Brunner.
Hjem til jul av David Baldacci.
A christmas carol av Charles Dickens.
Stargate, en julefortelling av Ingvild H. Rishøi.
Julegleder 2021, et julehefte for hele familien utgitt av Bokklubben.
Har du noen planer?
Jeg har fått bestilt boka fra Bookis, så her er det klart til å starte lesing om noen få dager :) Så fint at boka også er å få tak i på Nasjonalbiblioteket. Utrolig flott tjeneste!
Undersøkende journalistikk var imitert liv, imitert ekspertise, imitert verdslighet, imitert nærhet; å lære seg å mestre et emne for så å glemme det, å gjøre seg til venns med folk for så å avskrive dem. Og likevel, som med de fleste imitative fornøyelser, var det sterkt vanedannende.
BOKOMTALE: Til oss av Linn Skåber. Leseeksemplar fra forlaget
Linn Skåber har skrevet en en serie av bøker. Den første var til ungdommene, den neste var til de voksnes perspektiv på livet, og nå har boka til de eldste kommet. Dette er en flott bok, med både morsomme og triste historier – og ikke minst, fantastiske illustrasjoner.
Kjempefin julegave som passer til både unge og eldre som liker å lese.
(...) hunder hadde skjønt det. De plaget ikke seg selv med mysterier det uansett var umulig å løse.
Lenin hadde vært en våghals. Det samme hadde Trotskij, til Stalin gjorde ham til Sovjetunionens Bill Gates, den hudflettede, forborgne reaksjonære. Stalin selv hadde derimot ikke behøvd å våge stort, fordi terror fungerte bedre.
Dersom man erstattet sosialisme med nettverk, fikk man Internett. De konkurrerende plattformene var forent i sitt mål om å definere alle vilkår for folks eksistens.
Det er familien Hildebrandt som står i fokus. Stedet er Chicago, året er 1971. Patriarken, Russ, som også er pastor, har alltid vært glad i vakre kvinner. Kona, Marion, var vakker en gang, men etter fire barnefødsler, og år med hånden begravd i kakeboksen, er hun ikke attraktiv for Russ lenger. Russ sliter også med ungdommene i Korsveien; et sted der de møtes for å være sammen i regi av kirken. Russ preker for mye, og kollegaen ber om at han modererer seg for å holde på ungdommene. Sta som han er, blåser Russ en lang marsj i hva kollegaen mener, og det ender ikke bra for pastoren.
Eldstesønnen, Clem, er student, men han tar plutselig et valg som ryster familien.
Broren, Perry, har levd på skyggesiden med å selge dop til medelever. Nå vil han snu om på livet sitt, men å bli et såkalt godt menneske, er ikke så lett som han trodde.
Flere stemmer kommer til orde, noe som gjør sitt til at leseren får hele bildet. En skikkelig god bok om forhold av alle slag.
I Bokbua får du kjøpt den for 85 kroner. Utgitt av Bokklubben i 1975.
Så gjenstår det bare å finne ut hvordan man kan få tak i denne boka. Den finnes (så vidt jeg vet) ikke i salg i bokhandel (i hvert fall ikke norsk utgave). Jeg har undersøkt ved flere bibliotek. De har den heller ikke og har også problem med ¨finne ut hvor de skal få tak i den.
I et lekket notat fra september 2003 skriver forsvarsminister Donald Rumsfeld til en kollega:
Jeg forstår ikke helt hvem som er skurkene i Afghanistan og Irak. Jeg har lest det vi har fått fra etterretningen, og det kan se ut som vi vet en god del, men når man undersøker nærmere, forstår man at vi faktisk ikke har noe som helst å ta avgjørelser ut fra. Vi er sørgelig uvitende i saken.
Fra 1990 til 2010 ble det registrert 88000 selvmord blant amerikanske veteraner. Det blir 8000 i året, eller 22 menn og kvinner i snitt, hver eneste dag, hele året rundt, som knekker sammen under vekten av opplevelsene fra krigen. Statistikken for årene etterpå er ikke bedre, heller med en svak økning under koronapandemien i 2020.