En samling av korte, fantastiske historier.
En gutt som snakker med dyr.
En begravd skatt.
En mystisk haiker.
En mann som ser uten øyne.
Et lite innblikk i forfatterens eget liv.
Det er ikke annet å si: les den!
Kanskje ser vi heller ikke personen for det den egentlig er, siden kjærligheten virkelig både er og gjør blind, slik den må være. Hvorfor skulle vi ellers snu opp med på livet for å begynne på nytt med en ny person? Hvorfor skulle vi flytte sammen, rokke ved inngrodde rutiner og kompromisse om alet som er viktig? Kjærligheten vil forandring, og forandring gjør vondt.
Denne sommeren har jeg ikke lest Sommerboken til Tove Jansson, som jeg gjør noen ganger om sommeren. Det er en nydelig bok! Vel, sommeren er ikke helt over, så kanskje...? :)
Det er hjemmeferie, med et par avbrekk andre steder. Vi bor på et sted andre reiser på ferie til, og vi trives også godt her om sommeren - så da er vi her. Reise bort gjør vi på andre tider av året.
Jeg har ikke noen spesielle tradisjoner eller tanker omkring hva jeg skal lese i disse sommerukene. Jeg har en omtrentlig plan for året som sådan. Så hvis jeg skal si noe om sommeren, så er det at jeg plukker bøker mer etter lyst og ønske enn andre tider av året. De er nok litt lettere/enklere enn ellers. Så langt har det blitt overvekt av krim, et par klassikere, et par romaner og en barnebok.
Denne helgen har jeg lest nok en krim, Alle lyver, av Camilla Grebe. Veldig bra, spennende, god oppbygging, godt språk. Vi nyter de siste sommerdagene (-ukene?) så godt vi kan, så det blir ikke så mye tid til lesing akkurat nå.
Ønsker alle en fin uke!
Richard Hannay har bodd mesteparten av livet i Afrika, men han er britisk. Nå, i en alder av 37, er han tilbake i London, og kjeder seg nesten til døde. Han bestemmer seg for å reise tilbake til Afrika hvis det ikke skjer noe snart.
En nabo skal endre alt. Han er amerikansk, og ganske mystisk. Richard gir ham husly, da Scudder, som han heter, ikke kan gå opp til leiligheten grunnet et lik. Historien om dette liket og grunnen til at han frykter for livet sitt, er politisk motivert. Internasjonal politikk.
En kveld finner Richard Scudder drept i leiligheten sin. Richard er overbevist om at han kommer til å bli beskyldt for ugjerningen, og flykter nordover. I lommen på jakken finner han Scudders notisbok som morderen ikke fant, og han skjønner at det ikke er politiet han ble frykte.
På hans ville ferd i det skotske høylandet, må han prøve å hindre et attentat, finne løsningen på «De 39 trinn», samt renvaske seg selv.
Lettlest spenning fra tidlig 1900-tall, men absolutt leseverdig. Boka står på lista over «1001 bøker du må lese før du dør.»
Alfred Hitchcock fikk sitt gjennombrudd med filmatiseringen av denne, og den har blitt filmatisert i alt fem ganger. (Alle filmene har ulike løsninger på gåten, og samsvarer ikke med boken i så måte.) Denne høsten starter den sjette innspillingen, som skal bli en miniserie på Netflix.
Enig.
Jeg har noen bøker av Eva Joly, men den første du nevner har jeg hittil bare bladd i. Jeg lånte den bort og fikk den aldri tilbake. Får se etter den på biblioteket neste gang jeg er der.
Direktøren hadde tydeligvis gått sammen med partiledere og ministre på et av kursene der man drilles i å unnvike ubehagelige spørsmål uten å framstå som unnvikende.
Å bo i by er et fattig liv.
Jeg hadde store forventninger til denne boken siden jeg likte hennes andre bok så godt. Jeg vet at det ikke er rettferdig ovenfor hverken boken eller forfatteren å starte på en bok med høye forventninger. Men i dette tilfellet hadde det ingenting å si. "Eg blir her" overgikk alle mine forventninger. Det er lenge siden jeg var 16 år, men jeg føler at Ingebrigtsen har tatt ungdommer og deres følelser, tanker, usikkerhet og trygghet på kornet her. Det er flere kompliserte relasjoner her, men de blir beskrevet så ekte. I tillegg er denne boken skrevet på nydelig nynorsk, noe som passer boken veldig godt. Denne boken har flyttet inn i hjertet mitt, og jeg har lyst til å lese den igjen med en gang. 🥰
Eileen er straks 80 år, og ektemannen har forlatt henne for en danselærer. I den britiske landsbyen hun bor, er hun primus motor. Eileen er alt fra hundepasser til komitéleder, men hun savner en mann, og kandidatene i området er ikke akkurat noe å skrive hjem om.
Leena, Eileens barnebarn, bor i London. Hun er suksessfull, men etter søsterens død, sliter hun mer og mer. Det ender kaotisk og Leena blir beordret til å ta 2 måneders betalt ferie.
Bestemor og barnebarn bytter bosted for å få satt ting i perspektiv og for å få miljøforandring.
På hver sin måte endrer de sitt nye bomiljø, men hvordan takler de å gå tilbake til hverdagen når ferien er over?
En hjertevarm feelgood med forviklinger og komiske hendelser. En liten dose kjærlighet har også fått plass.
Jeg kan iallfall ikke si nei til Murakami. Har lastet ned engelsk lydbok og gleder meg :)
Ja, det logiske er vel å lese lengre og tyngre blker når man har mer tid? Artig at du sier det, for inntrykket er som jeg skrev innledningsvis at det virker som folk gjør motsatt. Men det kommer kanskje an på hvor man er? Høres helt magisk ut å lese Børli i stillheten på hytta!
Helene Paus er true crime-forfatter. Hun har nettopp returnert fra Italia, og Norge er på vei til å stenge ned grunnet korona. Mens hun var borte, har Helene fått et brev. Håndskrevet sådann. Avsenderen er Louise Røed fra Brønnøysund. Hun er kreftsyk og døende. I brevet forteller hun om et overfall på tidlig 90-tall. Louise er overbevist om at vedkommende som overfalt henne var den kjente filmskaperen Paal Ylvingen.
Helene bestemmer seg for å se nærmere på saken, for hun har kommet over flere overfall og voldtekter der Ylvingens navn nevnes.
Ylvingen, som nå er et sted i 70-årene, har isolert seg på en øy på Helgeland, og Helene bestemmer seg for å oppsøke denne myteomspunne filmmakeren.
Lettlest med godt driv.
Ikke på høyde med Mormor danset i regnet. Når man har lest en del om 2 verdenskrig, synes jeg ikke det er noe nytt her... Har lest om fangeleirer og konsentrasjonsleirer før... Det blir bare nok en tragisk historie fra krigen....
Koselig med sommer-lese-tradisjon!
Jeg har ikke lest noe av det du nevner, men tar det med meg som lesetips.
Charlie Cavendish var en bølle av verste sort. Han var også hyperallergisk og epileptiker. Hver kveld tok han to tabletter for å holde sykdommen i sjakk. Den siste kvelden virket ikke tablettene som forventet, og det tok ikke lang tid før han ikke lenger trengte å bekymre seg for noe som helst.
Jazz Hunter blir satt på saken, og hun skjønner raskt at dødsfallet ikke var selvmord, som først antatt, men mord. Skolen Charlie gikk på, var en privat kostskole i Norfolk. Jazz og kollegene intervjuet både lærere og elever, og de dannet seg raskt et bilde av en bortskjemt og ufyselig gutt. Det var som å lete etter den berømte nåla i høystakken.
Like etter Charlies død, ble en av de eldre lærerne funnet død i sitt hjem. Denne gangen var det selvmord. Var det noen sammenheng mellom de to dødsfallene, lurte Jazz. Kunne det være at det lukkede miljøet på skolen satt med løsningen på gåten. Mest trolig, men å få hull på byllen var lettere sagt enn gjort.
Dette er ingen hardbarket krim, men jeg likte den godt. Det trenger jo ikke alltid å være rått og brutalt.
Forfatterens foreløpig siste utgivelse. Post mortem. Hennes eldste sønn har redigert med stø hånd, og det er også Rileys eneste krimbok. Veldig synd, for Jazz er en veldig interessant karakter, og det virket å være planlagt flere bøker om henne.
— Så langt er det kommet med oss. . . Aldri har vel anstendige mennesker behøvd å drive med politikk . .
Ja, den er veldig spennende!
Jente 1983 likte jeg veldig godt. Jeg hørte den på lydbok, og syntes den ble lest veldig bra. Den gjorde seg godt som lydbok; jeg følte jeg var en del av en samtale mens jeg lyttet.