Sakprosa om vårt uerstattelige organ; hjernen.
En uhyre interessant bok om hvordan hjernen fungerer.
Som kommunikasjon, personlighet, følelser, hukommelse, gjenkjennelse, tolkning, valg, og avhengighet.
Myter blir avlivet, og fakta levert på tydelig og lettfattelig vis.
Nobelprisvinner May-Britt Moser, har også vært involvert, og hun har også skrevet forordet.
Denne boken syns jeg var underholdende og spennende. Jeg har lest Selma Falck bøkene i feil rekkefølge. Nr tre var kjedelig mens denne syns jeg var spennende og interessant. Så nå gleder jeg meg til toeren. 🤭
Nå vet ikke jeg hva du tenker på med uregistrerte bøker. Men mange av bøkene som legges inn for første gang, har ingen beskrivelse av hva boka handler om.
Her er noen eksempler:
https://bokelskere.no/labaum/boksamling/3832000/
https://bokelskere.no/labaum/boksamling/3843714/
https://bokelskere.no/labaum/boksamling/3837720/
Vi kan alle legge inn bøker hvis vi ikke finner dem på nettsiden. Jeg er usikker på hvordan det foregår i forhold til nye bøker, hvem som legger de inn; om det er nettstedet eller oss medlemmer.
Ble ikke helt overbevist. Mange av de samme situasjonene sett fra ulike synspunkt, som ikke ga meg noe. Kjedelig egentlig.
Boka blir jo hyllet verden over, og den står på 1001-lista, så ikke ta mitt ord for god fisk…
Ja, alle bøkene i kvartetten har handling fra helt ulike årstall og med ulike personer.
Denne helgen avslutter jeg ferie, og på sakte vei hjem leser jeg Blodmåne, av Katrine Engberg. Dette er dansk krim, og er bok to om samme etterforskere. Også denne gangen et godt plott og interessant handling (så langt). Ønsker alle en fin helg, og en fin høstferie hvis man skal ha det!
Handlingen er lagt til en videregående skole i 2017. Elevene er tredjeklassinger, og alle har de sitt å stri med.
Max, som er smart og reflektert, men som ikke kommer seg ut av senga.
Daran, vil bli jurist, men har en gjeng å ivareta utenom skolearbeidet.
Rebecca, som er livredd etter en hendelse på lekeplassen.
Carina, som har funnet Gud.
Nahid, som må sette familien først.
Mouna, som aldri skal være fattig mer etter endte studier.
Emily, som skal bo i nærheten av foreldrene til evig tid.
Og midt i alt, Anette, læreren som vil redde dem alle, og få dem gjennom skolen, koste hva det koste vil.
Forfatteren fulgte alle disse i et år, og boken gir et unikt innblikk i det å være ung i Norge, og hva en lærer kan bety.
En utrolig god og interessant bok. En hyllest til den spesielle læreren vi alle har hatt en eller annen gang gjennom skolegangen.
BOKOMTALE: Bare striper av Therese G. Eide. Leseeksemplar fra Egmont
Ny tegneseriebok fra Therese G. Eide. Morsomme historier, som man som foreldre kan kjenne seg igjen i. Fine og artige illustrasjoner er det også. I denne boka samler hun tegneseriestriper fra aviser i hele landet.
Siden dette er min favoritttegneserie, anbefaler jeg den så klart videre!
Før jeg startet på denne boken, hadde jeg lest endel om den. Deler av min familie er av kvensk ætt, så jeg hadde gledet meg til å få vite litt mer om både kvener og deres innvandring til Norge. Når jeg nå er ferdig med boka, sitter jeg igjen med en litt bedre oversikt og inntrykk av hva som skjedde for mange generasjoner siden, men ikke så mye som jeg på forhånd hadde trodd. Boka er skrevet i romanform, og er lettlest. Den framstår som litt drømmende i formen, et språklig grep jeg ikke fikk helt tak på. Stor skrift, korte kapitler og mye luft gir inntrykk av at boka kunne vært på adskillig færre sider. Det ble derfor terningkast 4 fra meg, og jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å lese de neste to bøkene i trilogien.
Også dårlige bøker er bøker og derfor hellige.
Grafisk sakprosa om Holocaust.
Forfatteren intervjuer sin polske far om krigen og får vite hvordan han og kona havnet i Auschwitz.
Som tittelen sier, er menneskene, i hvert fall jødene, framstilt som mus, mens tyskerne er avbildet som griser.
Sterk historie, og den når nok også et annet publikum enn «vanlige» bøker med samme tema.
Leser første bok, har lest ferdig "Glass, glass, glasskår".
Supert med lenger leseperiode. Jeg har nettopp startet på boken og setter pris på å ikke måtte skynde meg gjennom teksten, den er for velskrevet til det.
Jeg gleder meg over de humoristiske innslagene og ikke minst forfatteren evne til å lage bilder i mitt hode; jeg ser tydelig mormor med 4 stakker foran bålet gumlende på en brent potet og scenen i bursdagsfesten etter at lyset har gått. Man får jo lyst til å tegne dem og kanskje har Grass gjort nettopp det? Jeg har lett litt, men fant mest fisk og fossiler blant hans arbeider.
Som Harald K hang jeg meg opp i stedsnavnene og måtte google for å finne ut hvilket område som ble beskrevet. Jeg ble overrasket over de polske navnene, da jeg var overbevist om at vi skulle befinne oss i Tyskland. Det var ikke så mange av navnene jeg fant igjen, så de har kanskje skiftet navn eller er beskrivende dersom man kan språket. Polsk er ikke min sterkeste side..
Det jeg kanskje har hengt meg mest opp i er hvordan noen kan holde ut med en unge som enten slår på blikktromme eller hyler så glasset spruter. Selv blir jeg irritert hvis noen slurper eller lager relativt lave lyder. Det er vel trommen, stemmen, viljestyrt vekst og superintelligens som gjør dette til en fabel?
Det er ikke meg imot om vi får lengre tid på å lese ferdig boka. Jeg er enig i at den slett ikke er tung, men den er omfangsrik, masse sider og svært liten skrift.
Bjørkene stod som nakne kvinner halvt begravd i snøen med bena opp.
Denne uka, og helgen, leser jeg Leoparden, av Giuseppe Tomasi di Lampedusa og Kniven i ilden, av Ingeborg Arvola.
Leoparden er en bok som beskrives veldig godt under terningkast på bokens side her på bokelskere.
Kniven i ilden tror jeg at jeg skrev om i en tidligere helgetråd. Det er en roman om finsk innvandring på Varangerhalvøya. Jeg er nesten halvveis. Den er lettlest og interessant.
Det har blitt litt mindre lesing på ferie denne uka, men nå er jeg i gang igjen. Ønsker alle en fortsatt fin helg, og en god uke.