På lesebrett som Kindle er det ikke lys i skjermen, det er derfor den er så behagelig å lese på. Batterilevetiden er også veldig lang. En måned sier enkelte. Jeg har bare hatt min i litt over et døgn, så det må jeg få komme tilbake til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier også dra på aktive ferieturer, med mye gåing og utforsking av distriktet med leiebil. Men bøker blir det alltid tid til. Det du sier om å være redd for at "dingsene" kan ta skade skjønner jeg godt. Det var et av argumentene i mitt eget hode mot å kjøpe Kindle, men så ble det bare så utrolig mange andre positive sider som kom fram at jeg måtte kapitulere. ;) Jeg vurderer faktisk å omdøpe "Anett's Kindle" (det står øverst på siden på "home-området") til "My Precious" :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg søkte på amazon.com, og fikk dem ikke opp. Lurte på om det var noe jeg gjorde feil. Men er det slik at du finner noen, men ikke alle?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes i alle fall at Under the dome var en lidelse å lese. Det du sier om skriveprosessen kan forklare hvorfor den blei så dårlig. Jeg ga den terningkast 1. Jeg er tidligere King-fan, men den boka forandret på det faktisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier å dra på ferie til steder der jeg ikke får kjøpt bøker, derfor liker jeg tanken å å ha med 10 stykker jeg har valgt selv på Kindlen.

Falsemaskin har jeg ikke nei. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når det gjelder solstormer er det jo ikke snakk om dommedag, men hvordan disse kan innvirke på satelitter og andre tekniske duppeditter. Som det står i artikkelen var den forrige store på midten av 1800-tallet, da hadde de jo ikke satelitter. Et evt. Yellowstone-utbrudd vil også innvirke på tekniske innretninger selv om vi ikke direkte blir oversprutet med lava og aske her i Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, naturen er mektig og uberegnelig! Dette var et nytt godt argument for å passe godt på papirbøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må jeg legge inn Kindle-bøkene selv? Ser ikke ut som jeg får opp de to jeg foreløpig har når jeg bruker søkefunksjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ikke akkurat noe svar på det du spør om, men spørsmålet ditt fikk meg til å tenke på Engleby. I den boka sympatiserte i alle fall jeg med hovedpersonen (ikke 100 %, men nok), siden viste det seg at hovedpersonens grep på virkeligheten var noe uortodoks. På slutten av boka får vi vite hva som "virkelig" skjedde. Da forsvinner mye av sympatien med hovedpersonen, men jeg synes fremdeles det var en fantastisk bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har akkurat skaffet meg Oryx and Crake av Atwood til Kindlen min. Er ikke helt sikker på hvordan den forholder seg til Year of the Flood, lurer på om de er mer eller mindre parallelle i tid. Flere av de samme personene går igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje det er der jeg har det fra? Jeg har uansett hørt referert til boken utallige ganger. Noen ganger hender det jeg tror jeg har lest ting som jeg "alltid" har visst om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NEVER use a basement as a shelter. Popular horror flicks have shown that, in a crunch, this subterranean chamber can protect the living from the dead. This is a dangerous fallacy. Burning, suffocating, or simply starving to death in basements have claimed hundreds of lives over the years.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

This text was prepared to coincide with the average citizen's conventional lifestyle. Minimum preparation, however, should take no less than 1,500 hours. Even if spread over the course of several years, this is a formidable amount of time. If you believe you can accomplish everything by "cramming" at the eleventh hour, by all means, don't lift a finger now. But you may think twice about beginning to build your ark once it has already started raining.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er delt i to deler med en appendiks. Appendiksen inneholder et eksempel på en ”outbreak journal”, og noen sider du kan fylle ut selv…

Del en er delt opp i kapitler som tar for seg alt fra ”Myths and realities”, ”Weapons and combat techniques” til ”Living in an undead world”. Den første delen er meget detaljert og inneholder også enkelte formuleringer som fikk meg til å humre. Del to er en ”historisk” del som tar for seg et utvalg av alle kjente zombie-utbrudd. Det interessant med del to er at jeg legger merke til en utvikling fra en generell uvitenhet om zombienes egenskaper fra befolkingens side, via at mer ”primitive” folkeslag (stammer i Afrikas indre) finner ut hvordan zombier best kan tas hånd om og tar konsekvensen av dette, til ”dagens tilstand”. ”Dagens tilstand ” blir beskrevet som at det finnes eksperter som etter hvert har en viss viten om zombiene, men alle utbrudd blir dysset ned og kvalifisert som epidemier, massehysteri osv. Mennesker som har klart å for eksempel fotografere zombier mister jobben og blir klassifisert som psykologisk uegnet. Dette fører selvsagt til at de som er villige til å fortelle om zombier blir fratatt all troverdighet, og derfor blir det vanskelig å få folk til å snakke. Men Max Brooks tør!

Denne boka er nok ikke for alle. Det jeg likte var at vi blir dratt inn i en alternativ verden, en verden som ligner veldig mye på den vi faktisk lever i. Boka er på ingen måte skummel å lese, den går i en litt tørr dokumentarisk tone. Det er denne skrivemåten som gjør del en til en tidvis humoristisk opplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hjelper ikke med bøker i Mo i Rana hvis ingen kan få fatt i dem. ;) Og kan man komme inn til dette lageret om strømmen forsvinner? Antar de har nødgeneretor der men... Men altså, føler at både papirbøker og lesebrett er verdifulle på sin måte. Gleder meg i alle fall veldig til å utforske Kindlen som jeg fikk I DAG! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke om du blir beroliget av dette: Jeg kjøpte akkurat en bok med Kindlen min (fikk den for noen timer siden!), i.o.m. at min Kindle er registrert med mitt navn og et kredittkort knyttet til meg trengte jeg bare klikke på kjøp, og så fikk jeg boken i løpet av sekunder. Informasjonen de trenger, opplysninger om kort altså, har de allerede registrert på din bruker.

Noe som kanskje ikke har blitt nevnt så ofte er systemet med "smakebiter". Du kan, hvis du vil, få tilsendt noen sider slik at du kan prøvelese. Dette er riktignok noe du kan gjøre på mange vanlige bøker også (look inside this book), men når det gjelder Kindle-bøker gjelder dette alle så vidt jeg vet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan går det med denne saken? Opplevde i dag (for første gang) at jeg hadde mange felles bøker med en profil jeg så på, men fikk dem ikke opp som felles bøker. Bøkene var på samme språk (engelsk), de hadde bare ulik forside. Jeg har lagt inn de som står i hylle her hjemme, men det står et sted her at det "lønner seg" å legge inn de mest populære utgavene. Det vet jeg ikke hvordan jeg gjør, og jeg vil egentlig legge inn den utgaven jeg faktisk har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ryktene går om at det snart vil komme en Kindle som har fargeskjerm og touchscreen. Fargeskjerm kunne jeg for så vidt tenkt meg, men jeg er generelt skeptisk til touchscreen. Det ryktes også at den nye Kindlen vil ha mange flere funksjoner, slik at du kunne bruke den til mye mer enn bare et lesebrett. Tiden vil vise. Vet ikke om det er en god ide å ta et godt og populært konsept i en helt ny retning...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres bra ut! Er jo veldig opptatt av alt som har med Kindle å gjøre da jeg venter i lengsel på en sending fra amazon akkurat nå... Om et par dager er den min, bare min... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

grøsse nå føler jeg virkelig at jeg ser Knut Nærum i et helt nytt lys. Denne tror jeg det er best at jeg unngår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaHarald KChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita Ness