Denne uken gikk en av våre mest dedikerte litteraturstemmer bort. Det er ufattelig trist å tenke på at Stig Sæterbakken ikke lenger er blant oss. Men han lever videre gjennom sine bøker. Anbefaler å ta en titt på hans forfatterskap og hans gjendiktninger/oversettelser.
Selv skal jeg lese Weltsmerz # 9 av Christopher Nielsen.
Ha en god lesehelg!
Ifølge reklamen så kan batteriet vare 3mnd mellom ladinger. Det forutsetter sikkert litt forsiktig bruk. Med 3G (Whispernet), som jeg har, så kan man fx slå av nett-tilkoblingen. Selv har jeg kjøpt et omslag til kindle'n min med innebygd leslys, og det suger nok litt batteri. Og jeg er ikke så nøye med å slå av kindle'n, jeg bare legger den fra meg og så får den gå i dvalemodus av seg selv, og det suger også batteri. Men på tross av dette så har det gått over 1 mnd mellom hver gang jeg har måttet lade kindle'n min.
Jeg har kindle 3G (m tastatur) selv. Kjøpt i fjor høst. Den lager ikke noe klikkelyd når man blar. Det er bittelitt klikkelyd på nav-knappen, men ikke noe mer enn at det aldri har irritert meg.
Når det er sagt så er jeg alt for å bruke ting til de går istykker. Det er billigere og mer miljøvennlig.
Enig, du har noen gode poenger. Er et verk forkortet, endret osv, burde det på en eller annen måte fremgå av utgaven.
Så at du hadde De elendige som favorittbok, så jeg skjønner at du vil ha mer...
Stort sett vil jeg nok mene at dette er en uting, men siden du nevner Hugo: jeg holder på å lytte meg gjennom "De elendige", som består av ni cd-er, og altså dermed må være en sterkt forkortet utgave av orginalen, som er på rundt 1900 sider. Og poenget mitt er: jeg er forsåvidt fornøyd med at dette verket er sydd litt sammen. (Om noen årtier kommer forhåpentligvis Knausgård i en overkommerlig femhundresiders moderat murstein, hvor de beste slagene er samlet...he he)
Mye tyder på at jeg skal anskaffe meg det nyeste nummeret av Fett denne helgen. Tegneseriespesial.
kindle, sammen med e-bok konverteringsprogrammet Calibre, er en god combo. Som Kristian Andre skriver under 'jeg har ikke sett meg tilbake'.
Kjære bokelskere! Jeg har forsøkt å kopiere over bloggartikkelen hit, brukergrensesnittet er så gammeldags at det tar like lang tid å formatere den hit som om jeg skrev en på nytt.
Det er virkelig ikke min intensjon om å lure dere over til min side, men hva synes dere om de synspunktene jeg trekker fram? Diskusjonen tar vi her på Bokelskere.no
Er det liv laga med så mange bokhandlere som vi har idag? Hva slags bokhandel ønsker du deg? Hva er din favoritt idag?
Tiden Norsk Forlag
Jeg er nok ikke bekymret for om jeg får tak i den eller ikke, men det er alikevel trist å konstatere at bind en solgte dårlig og at bind to får dertil dårlig oppfølging fra forlaget. Og jeg tviler sterkt på at det er realistisk at det blir trykket opp noe utover førsteopplaget.
Kristine skriver bl.a dette om det på bloggen sin, Vinterljos:
Det er både ei sorg og ein fridom i å bli ferdig med dette monstrøse prosjektet, og eg må innrømme at eg har hatt nokre tunge dagar etter eg fekk kontrakten frå forlaget som viste svart på kvitt kor låge ambisjonane er for denne boka.
Når eg utpå våren eingong sender frå meg manuset for siste gong, må og skal eg legge fantasyen bak meg, og finne ein måte å overleve som forfattar på.
Akkurat no står jo alt ope, eg kan gjere kva eg vil. Eg kan til og med slutte å skrive.
Ja, Kristine Tofte har visst slitt litt med bind to, og vi får håpe og tro at den kommer til sommeren.
Men det er trist å lese hvor stemoderlig behandling bind to får av forlaget. Planen er visst å trykke kun 2000 eksemplarer. Og etter at 1500 går til innkjøpsordningen og promoeksemplarene er delt ut så skal det godt la seg gjøre å få tak i et av de da sjeldne salgseksemplarene. Det ser ut som det blir kun 2-300 til salgs.
Har lånt og leser tegneseriesamlingen Fia Mia - 1993-2011 av Rune Borvik.
Har lånt og hører Orkanger av Johan Mjønes. Det er Håkon Strøm og Hermann Sabado som leser.
Sult som lydbok. Aksel Hennie som leser den nyeste versjonen.
Sult som bok.
Sult som film. En klassiker.
Skjønner at elevene stusser litt over Victoria av Knut Hamsun. Det er mildt sagt ikke hans hovedverk i hans samling melodramaromaner.
Mine forslag er ferske bøker. En roman og en novellesamling.
Er det et krav om at den skal være av en norsk forfatter? Hvis ikke så har jeg en svensk generasjonsroman jeg kan anbefale. Vi som aldri sa hore av Ronnie Sandahl. Den er oversatt av ungdomsbokforfatteren Ingelin Røssland. Hennes språk hever faktisk teksten til et høyere nivå enn originalteksten. Den er på nynorsk så her får du også dekket nynorskbehovet.
Hvis du må ha en bok av en norsk forfatter så kan jeg anbefale Korea - novellar om kærleik av Lars Mæhle. Også denne er på nynorsk. Novellene henger på en måte sammen. Fellesnevneren er kjærligheten og Sunndalsøra.
Begge bøkene har stor gjenkjennelsesfaktor for ungdom. Begge bøkene ligger i grenseland om de kan kalles for ungdomsroman eller voksenroman. Hvis du ennå er i tvil så har jeg skrevet litt om Korea på bloggen min. Vi som aldri sa hore skal omtales i løpet av vinteren.
Henrik Wergeland, Gunvor Hofmo og Tor Ulven
Steel a little and they throw you in jail Steel a lot and they make you a king
Bob Dylan
Idag, 7. januar 2012, er det nøyaktig 251 år siden en gruppe vitenskapsmenn forlot København i Orlogsskipet "Grønland" i retning Jemen. Det ble en stormfull begynnelse. De måtte gjøre endereis flere ganger før de endelig kom seg av gårde mot det forlokkende Arabia.
Mer om ekspedisjonen og litteratur omkring ekspedisjonen finner du på huvenes
Jeg skriver om bokhandelens fremtid på huvenes
Svakt misunnelig for at du har en såpass mobil som HTC Desire. Selv har jeg en Samsung Wave GT-S8500. Neste steg blir en HTC eller Ipad.