Robert skjenker mere te og sier ikke stort. Robert, spør Lupinella til slutt, Robert, hvordan klarte du å finne oss? Å, Lupinella, sier Robert lavt, rister på fjærtoppen og ser kjærlig på henne. Deg kan jeg nok finne hvor det skal være. Du dufter som lupiner. Jeg fløy etter duften. Den verste storm kan ikke blåse den vekk.
Jeg ser på de røde menn som like menneskelig som oss, Harry. De har sine særskilte gaver, og sin religion, det er sant nok, men til sjuende og sist spiller ikke det noen rolle, siden alle skal dømmes etter sine gjerninger, og ikke etter huden.
Men er jeg ikke forfatter? Kan jeg ikke følge henne hvor jeg vil? Jeg kan, men å kunne er ikke det samme som å ha lov.
Du stolte stjerne! Hvor var din lykke hvis du ikke hadde dem du lyser for!
Gotisk er ikke umulig å lese. Det krever bare litt øvelse.
Men selv om man greier å holde ulvene på avstand, kan man ikke hindre dem i å ule der ute i natten.
Jeg kjøpte boka Kors og kårde, om Marta Steinsvik liv og virke ( 1877 - 1950).
Jeg har lenge sett på denne boka i bokhandelen, men synes den har vært for dyr. i går fant jeg den nedsatt til 79 kr og jeg slo til. Dette er en kvinne som var aktivt med i samfunnsdebatten i begynnelsen av forrige århundre. Jeg setter stor pris på biografier, hva er det som former oss, hvordan er vi blitt som vi er, hvilke tanker sliter vi med/ gleder oss over, hvorfor handler vi som vi gjør osv
Jeg ble for øvrig noe overrasket da jeg fant ut at ingen hadde langt denne boka i sin boksamling. Av over 20 000 medlemmer på Bokelskere er jeg forundret over at ingen har de samme bokønskene som meg.
Medan mor var i Danmark, var eit par nye bøker utkomne på Midtbø forlag. boka av Guri Vesaas heitte TROLLET I BLÅBÆRSKOGEN. Det var ei forteljing om ei lita jente som går i skogen og plukkar blåbær, og rett som det er så...? Nei, førtrollet får tid til å vise seg, bryt eit anna motiv inn og gir heile eventyret ein utenkt vri: MÆN SO EIN DAG RÆISTE MOR TIL DANMARK.
Boka har stått i min bokhylle i sikkert 40 år uten å ha blitt lest, tittet på den mange ganger for så å legge den vekk. Fant ut at boka hadde et hendig format for en flyreise. Jeg har lest din kommentar, og lagt inn noen sitater. Da boka kom ut i 1927 fikk den voldsom kritikk fra kommunistene for å trakte etter en kristen overklasses materielle og intellekte goder, og den religiøse høyrefløyen fant ham blasfemisk. i dag har vi vel et annet syn på dette. og så er det så fint å slippe disse "mursteinene", Wilder fikk sagt det han ville på ca 150 sider. Jeg llikte boka godt, ga den terningskast fem og anbefaler den videre til alle. Kanskje skal vi forsøke oss på noe nytt?
Det finnes et land for de levende, og et land for de døde, og broen er kjærligheten, den eneste som lever videre, det eneste som har mening.
Å, om vi bare kunne reise langt bort, til en øy hvor mennesker ville kjenne deg som den du er. Og elske deg.
Du er femti år gammel, og du drømmer ennå om slike øyer, onkel Pio.
Han bøyde hodet og mumler: Jeg elsker deg jo, Camila, jeg må elske deg, ...
Hvor ufornuftig du er, sa hun smilende. Du sa dette som en gutt ville ha sagt det. Du synes ikke å ha lært med årene, onkel Pio. En sånn kjærlighet og en sånn øy eksisterer ikke. Det er bare på teater at du finner slikt.
Enhver annen ville ha sagt til seg selv: om fem minutter kunne det ha vært meg, men broder Juniper tenkte på noe ganske annet: Hvorfor hendte dette disse fem? Hvis der overhodet fantes en mening med universets liv, hvis det var noen mening med menneskene, - ja, da måtte man sikkert kunne finne denne hemmeligheten i disse menneskeskjebner hvis jordiske liv så plutselig ble avbrutt. Enten lever vi ved et tilfelle og dør ved et tilfelle eller så er det en plan både i vårt liv og ved vår død. Og i dette øyeblikket bestemte broder Juniper seg for å undersøke hemmeligheten i disse fem menneskers liv, for å fatte meningen ved deres plutselige død.
Er det selve boka eller er det en bok om boka? Jeg har også utdrag, omtaler og bilder.
The Book of Kells er det nok ingen som har. Den fins kun i ett eksemplar i biblioteket til Trinity College i Dublin. Det er et håndskrevet dokument / bok fra det 9- århundre og innholder de fire evangeliene håndskrevet på latin i et kloster i Irland eller Skottland. Den ble noe mishandlet og funnet i/ved et kloster i Kells ( en by i Irland). Boka er usedvanlig rikt illustrert og går under betegnelsen verdens vakreste bok.
Jeg har sett boka et par ganger, den er fantastisk. Boka er den digitale verden langt overlegen!
Du finner sikkert mye om boka på nettet.
Tja, si det. I 2050 lever neppe jeg og får derfor ikke se. Jeg tror likevel boka overlever. Det viser seg at boka overlever det meste og har bevart seg godt i over 1000 år. Se f eks på Book of Kells, verdens vakreste bok.
Ny ting kommer til og vil ta sin del av markede. Men hvor lenge vil date og elektronikk overleve, hva når strømmen blir borte? Boka er nok i seg selv og vil overleve. Lenge leve boka!
Min serie og fordypning i HC Andersens eventyrverden er ikke død. Den har bare tatt en pause og dukker opp igjen til høsten.
Når jeg finner et tema som interesserer meg, blir jeg så intens en periode og går dessverre litt lei etter en stund. Trenger også tid til å fordøye det jeg leser/ lærer/ opplever. Men jeg har ikke tenkt å gi opp prosjektet.
En fin liten bok om en Vandrer som møter mennesker i forskjellige livssituasjoner. De kommer til Vandreren for å be om råd. Og råd får de i form av bibelsitater. Boka er laget over samme lest som Profeten av Kahil Gibrand, så de som liker den boka kan kanskje finne noe her. Men det er langt igjen til Profeten.
Etter alle de tusener av bøker som er lagt inn på Bokelskere, synes jeg det er rart at bare jeg har denne boka. Selv om jeg ble litt skuffet over boka, det ble litt for enkle løsninger med bibelvers, savner litt en egen vurdering av problemene.
Men for all del vil jeg anbefale boka, les den og vurder selv. Samtidig ønsker jeg å dra fram de "små" bøkene som få har og leser. Kanskje finnes det noe bra der også.
Veivalg
Jeg så deg der i krysset
Der hvor vei møter vei
Jeg spurte ikke hva du het
Det passet ikke meg
Jeg så kun det jeg ville se
Så ikke at du falt
Jeg sa visst at jeg brydde meg
Men hjerte mitt var kaldt
Jeg mente ikke å gå fra deg
Det var ikke det jeg ville
Jeg bare så en annen vei
Sa ord jeg trodde lød snille
Jeg krysset ikke veien
Selv om jeg ønsket det
Jeg lot som at du ikke var der
At du ikke var å regne med
Om hjertet og om hals
Jeg har en gyllen lenke
Den holder meg tilbake
Den hindrer meg fra å tenke
Jeg trenger et svar, en Stemme
En som kan løgnen snu
Jeg trenger øyne som kan se
At i mitt jeg er Du
Jeg er fanget midt i mellom
Kom, hjelp meg over, Du som vet
Og la min knuste sjel bli del
Av en usynlig virklighet
Fra boka Veivalg av Wm. Paul Young
Jeg var en aktiv brevskriver for mange år siden. Skrev mest innenlands men også fra andre land. En dag uten et personlig brev i postkassa, var en sorgens dag. Dette var for lenge siden da bl a frimerket på brevet betydde mye.
Siden ble det giftermål, ungepass og sosiale aktiviteter, og brevvekslingen dabbet av og ble helt borte. Jeg forsøker å ta den litt opp igjen nå. Men jeg er en dårlig kunde hos posten - bruker data og mailsystemet. Savner jo frimerkene da. Et brev/ mail er for meg personlig, et forhold mellom sender og mottaker og skal derfor ikke være tilgjengelig for alle og enhver.
Jeg ønsker å utvide mitt kontaktnett - så bare skriv en personlig hilsen.
Skriveren
Min hånd er trett av å skrive,
min skarpe fjærpenn er ikke stødig;
dens tynne spiss spytter ut
sin mørke blå strøm,
ordene som formes på siden,
er takketale og usikre.
Herre, la det være din visdom
og ikke min dumhet som passerer
gjennom min arm og hånd;
måtte dine ord ta form på sidene.
For når jeg er oppriktig
trofast mot din diktat,
er min hånd fast og sterk.
La meg aldri skrive ord
som er harde eller verdslige;
la dine koselige juveler
skinne på disse sider.
( Tekster fra keltisk fromhetstradisjon hentet fra boka Ilden fra vest av Harald Olsen.)