Jepp, forfatteren har det fortsatt. Boka handler om måter å takle dårlig selvtillit på. Penger? Muskler? Å utdefinere seg selv? Spennende og langt fra forutsigbar. I like!
Etterpåklokskap må være fornuftens verste fiende.
Fantastisk forord av George RR Martin! Flere oppskrifter jeg har lyst til å prøve, og en del som bare er kuriøse. Slange og greshopper, for eksempel. Liker godt at forfatterne viser til middelalderkokebøkene de har brukt, og at det finnes moderne varianter av mange av rettene. Kan bli noen interessante måltider framover...
Ser poengene dine, for all del. Men som bibliotekar, er jobben min ofte å anbefale bøker til hele skoleklasser, og der er det alltid gutter som slett ikke vil lese. I alle fall når de andre guttene hører på. Da kan et cover eller kjønnet på hovedpersonen ha alt å si. Får jeg dem på tomannshånd, er saken grei. Men det er å få dem dit, da... :-)
Jeg veksler mellom å lese Historiebok för kakälskare av Dick Harrison og Eva Helen Ulvros, den ble nevnt i finalen av Hela Sverige bakar 2013 og Feisty First Ladies, om kvinner med tilknyttning til Presidenten av USA og Det Hvite Hus.
Noen gutter bruker hele livet på å finne ut hvordan jentehjernen er skrudd sammen, men jeg sverga for lenge siden at jeg ikke skulle bli en av de evig søkende. Antakelig er det som med store oppfinnelser, en dag våkner man opp og har løsningen.
Jeg forsøker alltid å planlegge livet mitt i detalj, men hjernen min har ikke sjakkspillerens evne til å forutse motspillerens trekk, og så blir det til at jeg banner, drar hele regla.
Enig. Både Robin og Strike vipper på grensen til å være klisjeer, men det er bevisst gjort og fungerer utmerket, synes jeg. Det eneste jeg ikke likte med denne, var grepet hvor vi får vite at helten har skjønt alt, men så holdes det skjult for leserne. Leeenge. Det er en litt for enkel måte å bygge spenning på.
Ja, ser ut som den når målgruppa.
Jeg ser også på friidrett, følger også med på resultatene av de tekniske øvelsene på nettet så jeg får med meg alt.
Innimellom øvelsene og under de lange løpene småleser jeg litt. Holder for tiden på med Amerika på xx tid, Amerikas historie frem til 1976 av Sally Senzell Isaacs i dansk oversettelse, hadde lest de 2 første for 14 år siden, er nå på vei gjennom alle 9. Har allerede lest om Columbus, Pocahontas, George Washington og Lewis og Clark. Mens jeg leste den siste kom jeg til å huske på en bok jeg leste om deres ferd som barn, Fuglepiken og la den til samlingen min.
Er nesten ferdig med Abraham Lincoln, skal lese Sitting Bull, Susan B Anthony, Franklin D Roosevelt og Martin Luther King og etter de skal jeg lese mere fra USAs historie, Feisty First Ladies og Anything for a Vote.
Fortsatt glad i disse gutta, jeg altså. Og morsomt med en alternativ julebok til høytlesing når den tid kommer.
Nok en dystopi, denne gangen har pro life- og pro choice-fraksjonene i USA kriget, men blitt enige om en middelvei; abort er forbudt, men alle barn kan gis bort, "be storked", til andre familier eller statlige barnehjem. Dessuten kan vanskelig ungdom mellom 13 og 17 sendes til Harvest Camps så kroppsdelene deres kan brukes til mer verdig trengende. Kanskje ikke rart det finnes en større, og ung, motstandsbevegelse?
Boka har mange parallelle fortellinger, og i begynnelsen går det for fort til at jeg klarer å opparbeide noe forhold til personene. Men boka tok tak etter hvert, og etter en heller brå slutt, er det nesten så jeg vurderer bok to...
Rett som det er når jeg leser fagbøker finner jeg nye bøker å lese enten i litteraturlista/kildene eller andre utg av samme forfatter. Er for tiden hekta på Per Hohle, etter at jeg leste "Skrømt" og "De endte på skafottet - om mord og udåd, drapsmenn og dommer i gamme l tid" leste jeg "Manndraperen i Nerdalsjuvet - Sagaen om Sevleguten" og "Folk og skrømt i Vassfaret", og da jeg var på biblioteket igår (først Fredrikstad og så Sarpsborg) lånte jeg meg 3 til, "Gjeddekongen i Siksjølia og andre villmarkinger", "Vassfaret" og "Gjennom Vidalen og Vassfaret". Har liste på 32 bøker til som jeg gjerne vil lese med tider og stunder.
En kunne gjøre de før men ikke nå lenger. Jeg ergrer meg over bøker uten eller med feil sideantall. Det eneste du kan redigere er bilde.
Det er ingen problemer med tollen siden det ikke er moms på bøker, og ang porto, hvis boka er fra USA er det som regel samme porto som til England, ellers er det bare å sjekke i en pop-up boks, som regel £3-5 for første bok til Norge, det varier ved kjøp av flere, sjekk den enkelte selger. Du kan få både nye, brukte og ex-bib bøker der. Kjøpe med nylig Hello Darlin' - Tall (and Absolutely True) Tales About My Life, selvbiografien til Larry Hagman (JR i Dallas) i ny utg m/porto for kr 71,21.
Har noen ganger funnet billigere engelske bøker på AdLibris enn på eBay, men har i det siste funnet de billigste på abebooks.co.uk
historieklubben.no, adlibris.com/no, ebay.co.uk, abebooks.co.uk, qxl.no, qxl.dk, antikvariat.net, bokborsen.se, bookdepository.com, univers.no, haugenbok.no
Jeg legger alle bøkene jeg har lånt samtidig på biblioteket i "Leser" hylla sammen noen av mine egne derfor så mange der. Fysisk lese samtidig gjør jeg 1 skjønnlitteratur og/eller en 2-3 fagbøker og en tynn bok til å lese på bussen/venter på buss.
Den begynte så spennende! Kryptozoologi og kule greier. Og det holdt lenge. Men så ble slutten så dum!!! Makan...
Jeg har tidligere i år lest 3 bøker av Per Hohle,
og er nå igang med Manndraperen i Nerdalsjuvet - Sagaen om Sevleguten og vil gjerne lese mer av ham, har reservert 3 bøker av ham til neste gang jeg skal til Fredrikstad bibliotek.
Også etter å ha lest fiskehistoriene i Folk og skrømt i Vassfaret har jeg tenkt å starte på Monsterfisk - fra myter til rekorder. I tillegg har jeg 8 småhefter med så og si bare lokalhistorie jeg skal lese på: