Da er det faktisk helg igjen! De fleste er sikkert tilbake fra ferie og i gang med jobb eller venter på å se om det blir skole eller ikke til uken. Her går det i friidrett om dagen, ikke fordi jeg synes det er veldig spennende, men fordi jeg synes det er god bakgrunnslyd for lesing.

Denne helgen leser jeg de siste sidene av Njålssoga. Denne har jeg holdt på med en stund, selv om jeg har lest den med glede så er jeg også glad for at jeg er ferdig.
Hovedboken er den samme som forrige helg, Bak lukkede dører -en bok om voldtekt av Anne Bitsch og Anja Emilie Kruse. Dette er en veldig sterk og grundig bok om definisjon av voldtekt, myter, ofre, gjerningsmenn, rettsalen og alt annet du kan tenke deg. Veldig interessant og vel verdt å lese.

God helg

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Etter ei tung uke hadde jeg liten tro på at jeg skulle orker å lese så mye i helga, men jeg har storkost meg i bøkenes verden.
Fredag avsluttet jeg "Pythias anvisninger", siste del av Victoria Bergmans svakhet. Veldig bra trilogi, men ble litt skuffet over hvordan det endte...
I går og i dag har jeg hørt på "Søvnen og døden" av A. J. Kazinski. Kjempe spennende, og jeg har helt klart funnet meg en ny dansk forfatter duo jeg kommer til å følge fremover! Bra jeg hadde denne som lydbok, ellers hadde jeg ikke fått gjort noe annet enn å ligge å lese i helga!
Neste ut er jeg litt usikker på, vurderer både "poselenspiken" og "bare ukedager". Husker ikke forfatterene i farten...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg starte på Før barbarene kommer av J. M. Coetzee. Får se hvor mye lesning det blir da jeg nettopp har startet i ny jobb og kjenner at informasjonsstrømmen har vært stor. Må nok erkjenne at jeg er ganske så sliten i holdet etter en fullpakket uke på jobb.

God lesehelg til alle sammen :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gratulerer med ny jobb! Har du lyst å fortelle hva slags jobb det er?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk :) Jeg er norsklærer i videregående skole nå :) Så får man se om man forblir i videregående eller går tilbake til grunnskolen der jeg har vært til nå :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres spennende og utfordrende ut. Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er av dei som er i gang med kvardagen att, sjølv om det kan sjå ut som det endrar seg no som streiken vert trappa opp. Enn so lenge lever eg lærarliv og vekslar mellom kose-lesing og å nytta helga på å lesa meg opp på nye fag.
Men koselesinga er mest spanande, enn so lenge. Eg har nett ferda The King av JR Ward, den nyaste utgjevinga i serien The Black Dagger Brotherhood. På nesten 1000 sider vart den (fysisk) for tung til å ta med på ferie, og måtte venta til eg kom heim. Lett underhaldning, men diverre ikkje like drivende som tidlegare BDB-bøker. Men med den ute av verda kan eg konsentrera meg heilt om hovudboka for tidi, Persuasion av Jane Austen (ja, kontrastar er berre kjekt). I tillegg høyrer eg novellesamlinga Rogues på lydbok, med noveller av t.d George R R Martin, Patrick Rothfuss, Gillian Flynn og Joe Abercrombie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese Kristin Lavransdatter i helgen. En roman jeg sikkert skulle ha lest for mange år siden, men jeg er glad for at jeg har den store gleden nå. Språket er uvant og gammelmodig, men Sigrid Undset har vel tilpasset det tiden de levde på (1300-tallet).

Jeg husker en diskusjon her inne for lenge siden hvor vi kom inn på romanen, og en av dere, jeg husker ikke hvem, sa at hun skulle ønske hun var meg som hadde denne boken tilgode. I ettertid har jeg titta med litt skrekkblanda fryd på bokryggene i hylla, men skrekken kan jeg legge fra meg, forventningene innfrir og jeg fryder meg over historien om Kristin Lavransdatter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er faktisk en bok jeg har lyst til å lese, men jeg mener å huske at mamma holdt med på den i en evighet, nettopp på grunn av vanskelig språk. Kanskje jeg allikevel må prøve meg på den etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg legger meg nå, så starter jeg på Ektemannens hemmelighet av Liane Moriarty. Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk, men det er jo ofte da jeg kan bli positivt overrasket og.

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Begynte på "Røsten" av Arnaldur Indridason i sommer en gang, så ble den liggende i nattbordskuffen - og glemt... Men i gårkveld ble den tatt frem, og jakten på morderen fortsetter, sannsynligvis hele helgen. Har litt forskjellig å "puske med", så lesing kommer litt ned på lista.
God helg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ser også på friidrett, følger også med på resultatene av de tekniske øvelsene på nettet så jeg får med meg alt.

Innimellom øvelsene og under de lange løpene småleser jeg litt. Holder for tiden på med Amerika på xx tid, Amerikas historie frem til 1976 av Sally Senzell Isaacs i dansk oversettelse, hadde lest de 2 første for 14 år siden, er nå på vei gjennom alle 9. Har allerede lest om Columbus, Pocahontas, George Washington og Lewis og Clark. Mens jeg leste den siste kom jeg til å huske på en bok jeg leste om deres ferd som barn, Fuglepiken og la den til samlingen min.

Er nesten ferdig med Abraham Lincoln, skal lese Sitting Bull, Susan B Anthony, Franklin D Roosevelt og Martin Luther King og etter de skal jeg lese mere fra USAs historie, Feisty First Ladies og Anything for a Vote.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fortsetter med samme bok som forrige helg, Englemakersken av Camilla Läckberg. Spennende bok som fletter sammen mysterier fra nåtid og gamledager.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg holder på med "Odins Barn" akkurat nå. Gleder meg til å bli ferdig med den sånn at jeg kan kaste meg over bok nummer to i trilogien! Regner med å bli ferdig med den iløpet av helga, eller jeg håper hvertfall jeg får tid og ro til å lese den. Det er mye liv i Alta nå i helga med Artic Race og Aronnesrocken og jeg har lovt gubben frie tøyler til å farte på konserter, som betyr at jeg blir alene med rompetrollene våre ;) God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forresten, hvordan får dere boktitlene linket i teksten?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og så har vi den tungvindte måten, som eg faktisk opplever som den enklaste: skrive nokre parenteser i teksten. (Det var forresten annelingua som lærte meg dette i fjor ein gang) Til dømes, dersom eg vil lenke til bokelskere.no, så skriv eg firkantparenteser "[" og "]" rundt den delen av teksta som skal vere klikkbar, slik:

Eg liker å delta på [Bokelskere], ei kjempefin side.

Rett etter denne firkantparentesen, set eg så en vanleg parentes med URL'en, slik:

[Bokelskere] (http://www.bokelskere.no)

Av omsyn til det pedagogiske har eg her satt inn eit mellomrom mellom ] og (, slik at parentesene og URL'en visest. For at det skal bli ei klikkbar lenke må ein skrive det inn utan mellomrom, slik:

Eg liker å delta på Bokelskere, ei kjempefin side.

Lykke til, håper du finn ut av minst ein av framgangsmåtane.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Wooohooo!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flere måter å gjøre det på - dette er vel den enkleste oppskriften, som du må være inne i en tekstboks (trykk "Svar"-knappen" eller "Redigér"-knappen) for å følge:

  1. Finn den nettsiden du vil at boktittelen skal lenke til. Kopiér URL-feltet øverst på siden, slik at du kan lime inn nettside-adressen (som er av typen https://bokelskere.no/bok/odinsbarn/387650) under punkt 2....

  2. Uthev boktittelen ved hjelp av musepekeren. Trykk så to ganger på "jordklode-knappen" helt til høyre over tekstboksen. I det feltet du da får opp, limer du inn URL-strengen til den bok-nettsiden du vil lenke til. Pass på at du fjerner den forhåndsinnstilte "http://"-teksten som står der fra før! Hvis det står "http://" to ganger vil ikke hyperkoblingen virke.

Si i fra om det var noe her som var uklart - det blir litt som å skrive en oppskrift på å sykle. Når du først har lært det, er det enkelt nok, men å forklare med ord hvordan man bærer seg ad for å sykle blir lett veldig innfløkt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk til med måten Jostein skrev :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glimrende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har begynt på Millennium-trilogien av Stieg Larsson. Er på slutten av bok to nå,Jenta som lekte med ilden. Regner med å komme godt igang med Luftslottet som sprengtes i løpet av helga.. Noen ganger er det bare nødvendig å sløve ned med noe enkelt,disse bøkene har jeg lest for noen år siden og dem passer perfekt nå i en "tørkeperiode" når det gjelder annen litteratur. Men håper å komme igang med noe annet etterhvert. God helg til alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha lest eit par bøker som eg likte berre middels godt, har eg no nettopp starta på Seierherrene av Roy Jacobsen. Det er jo ei litt over middels tjukk bok, så det kan godt hende at den også er helgelektyre komande helg. Men uansett så har eg stor tru på at eg kjem til å like den godt. Starten (knallstart!) lover i alle fall bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

AvaGladleserTove Obrestad WøienStig THarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit Tinholt