Etter flere års medlemsskap i bokgrupper på nettet, har jeg erfart at det er betydelige variasjoner m.h.t hvor mange bøker man leser samtidig. Mange leser kun en av gangen, men det er også en god del som leser flere. Det meste jeg har hørt om hittil, er 8 bøker parallellt. Hva foretrekker du ??

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 33 svar.

Foretrekker egentlig én av gangen. Men ofte er det andre bøker som frister så mye at jeg må begynne på de også. Men maks 3 bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

minst tre om gangen, av og til en fjerde!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser i hovedsak ei bok av gangen (skjønnlitterær), men jeg leser på tre serier fra Norske serier, så teknisk sett er det vel fire. Men bøkene fra Norske serier kommer ut en gang i måneden eller noe rundt der, så rekker en del bøker imellom hver gang de kommer ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser flere bøker samtidig. Dette er en uvane jeg har hatt i mange år. Begynner på en bok, legger den så vekk for å starte opp på en ny. Leser om bøker, går innom bokhandel og biblioteket, får tips fra venner og her inne på Bokelskere. Og som jeg skriver et annet sted så finner jeg også noe bortgjemt i mine egne bokhyllerher. Humøret svinger og hva jeg leser gjenspeiler min sinnsstemning. Jeg leser historie, filosofi/ religion/ livsvisdom og klassisk litteratur og da gjerne en bok av hver samtidig. Noen ganger kan en bok ligge over halvåret før jeg fortsetter.
Ofte fører dette til rot, det kan holde med et par bøker om gangen. Jeg tar gjerne imot tips til å komme ut av uføret.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leser alltid flere bøker om gangen. Har alltid ei lydbok og ei fysisk bok i paralell på grunn av praktiske ting. Har akkurat begynt å lese på kindle også, men tror den vil heller erstatte den fysiske boka enn å være et annet media. Har riktignok bare lest ei bok til nå, men opplevde ikke den "slitenheten" jeg får i synet av å lese på skjerm.

Ellers leser jeg ofte flere bøker i paralell fordi jeg leser de av forskjellige grunner. Fagbøker som jeg leser for å lære noe leser jeg helt uavhengig og samtidig med skjønnlitteratur. Av og til ønsker jeg å lese bøker sammen med ungene mine, og da pauser jeg den boken jeg selv holder på med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kjenner meg fullstendig igjen i det du skriver i første setning i andre avsnitt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

én kindlebok (e-bok) tl reiser
én lydbok til turer med hunden og i bilen
én papirbok til hjemmelesning
én fakta/fagbok

Jeg leste aldri parallelt tidlgere, men med alle disse ulike formatene som nå finnes, så blir det sånn. Formatene passer til ulike anlednnger. Men jeg foretrekker papirboklesningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En i godstolen i stua, og en på jobb.....er nattevakt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er av og til nattevakt selv, og da går det gjerne en hel bok i løpet av en natt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser to om gangen. En på soverommet/stua og en på do. :-) funker bra for meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg foretrekker egentlig å lese ei bok av gangen, men som regel leser jeg minst to parallellt, som regel en roman eller novellesamling og ei faktabok. Andre ganger leser jeg ei tung og ei lettere bok parallellt, f.eks. en lettbeint krim og en seriøs roman.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Som oftest leser jeg e-bok og lydbok parallelt. E-bok for sofa og sengekant, og lydbok ved husarbeid, transport og aktiviteter. Det må ikke være samme genre, men jeg har skjelden krim på øret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser ofte altfor mange av gangen. Akkurat nå er det fire, en e-bok lånt på EbokBib på mobilen, en på lesebrettet (på senga), en lydbok (til strikketøyet) og en papirbok. Passer alltid på at ikke handlingene er for like.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Før i tiden leste jeg kun en av gangen. Nå derimot kan jeg gjerne lese 3-4 bøker samtidig.
1. Innbundet bok som leses hjemme i stua/verandaen
2. Pocketbok som leses på reise (fly, tog, buss) - noen ganger blir denne også dratt frem hjemme
3. Serieroman som leses når jeg har behov for å koble helt ut
4. E-bok på nettbrettet som leses litt nå og da

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser flere bøker om gangen. Det er gjerne sakprosabøkene jeg kan bytte mellom, mens jeg leser 0–2 skjønnlitterære bøker.

Akkurat nå er det en del sakprosabøker som jeg har lagt bort midlertidig/utsatt, i tillegg til en novellesamling, og noen av disse har vært lagt bort såpass lenge at jeg ikke vil si at jeg egentlig holder på å lese dem.

Hvis jeg ikke medregner disse så holder jeg for øyeblikket på med én skjønnlitterær bok, tre sakprosabøker og én sakprosalydbok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser opptil flere om gangen. En i stua, en på kjøkkenet, en på do og en på nattbordet. Det går ofte i fag på do:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For min del blir det ei bok av gangen. Når jeg allikevel gjør et og annet unntak, tar jeg fram ei diktbok. Da kræsjer det ikke :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg legger alle bøkene jeg har lånt samtidig på biblioteket i "Leser" hylla sammen noen av mine egne derfor så mange der. Fysisk lese samtidig gjør jeg 1 skjønnlitteratur og/eller en 2-3 fagbøker og en tynn bok til å lese på bussen/venter på buss.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vanligvis bare en bok i slengen, men det hender at hvis jeg leser en tung bok så har jeg en lettlest ved siden av. Jeg leser ganske mye (når lysten er der), og da går det så fort å pløye gjennom en bok at jeg ikke har tid, eller tankeplass, til flere bøker samtidig. Blir for mange personer og handlinger å holde styr på :p

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For å holde på tråden og stemningen, liker jeg best å bare lese en skjønnlitterær bok om gangen. I tillegg har jeg vanligvis en ikke så veldig fengende sakprosabok på nattbordet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Inntil for eit drygt år sidan så var det uaktuelt for meg å lese meir enn ei bok av gangen. Men så fann eg på å begynne å høyre på lydbok medan eg er på bil- eller busstur, og då blei det to av gangen (lydbok + papirbok).

Så blei eg med på felleslesing, først med Lillevi og Steinbeck og deretter i kjell k sin lesesirkel, og leseplanen var såpass romsleg at ein oftast kunne lese ei anna bok ved sidan av. Tre.

Så er det slik at når eg les brasilianske bøker på portugisisk, så er det mest hensiktsmessig å gjere det medan eg har PC for handa, då eg har ei glimrande ordliste installert på den Dermed har eg på det meste vært oppe i 4 bøker samstundes
- Felleslese-bok (nattbord/reise)
- Attåt-bok (nattbord/reise)
- Lydbok (bil/buss)
- Brasiliansk bok (i lesestol ved PC'en)

Men dette er berre unntaksvis. I gjennomsnitt ligg eg no på 2 bøker samstundes.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjenner meg igjen både når det gjelder felleslesning/ parallellesing og forskjellige bøker i forskjellig setting. Hjemme prøver jeg å lese ei bok av ganga.
Til neste trailertur har jeg med fire lydbøker fra biblioteket jeg hører når jeg kjører, og fire bøker jeg leser på kafé/ eller under venting. Jeg rekker nok ikke alt, men det er ikke godt å vite hva man får lyst til å lese/ høre, eller hvor lang turen blir. Erfaringa går på at man klarer litt mer kompliserte og tunge bøker når man legger avsted, men jo lenger turen blir, jo enklere må det være. Å lese enkel krim er en flott nedstressingsmetode. Lydbøker har etterhvert fått høy kunstnerisk kvalitet. Tidligere kunne det variere mye. Blindeforbundet var vel dem som starta å gi ut lydbøker (?) og de ga ut endel jeg hadde inntrykk av at det var velmenende amatører som leste inn. Tidligere var det jo kassetter, som nå er avløst av cd'er. På siste tur var cd'ene til to av bøkene helt ødelagt. Jeg har mange bøker på iPoden, men bilen jeg kjører nå mangler avspillingsmulighet.
Lydbøkene til førstkommende tur er En uskyldig mann av John Grisham, Marlowe Fallet av Raymond Chandler, Høyt spill og andre hårreisende historier av Roald Dahl og En by som Alice av Neville Shute.
De analoge er Mannen som faller av Don DeLillo, Med kaldt blod av Truman Capote, Bølgerytteren av Johan Theorin og Den uskyldige av Ian McEwan.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God tur, og køyr pent. Kanskje du må ta ein omveg for å kome igjennom alle bøkene?
Forøvrig stend En by som Alice høgt på lista over bøker eg ser etter på brukthandlar, loppemarknad o.l.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det!
- men kanskje er det ein definisjonsak hva som er transport og hva som er omveg?
Papirruller til Italia og ferdigtrykte bøker med norsk tekst hjem? Stoffruller til Portugal og ferdigsydde plagg hjem? Kompressorer til Nederland som skal hjem når de er reparert?
Innlegget kunne blitt langt...

But you who philosophize disgrace and criticize all fears
Take the rag away from your face
Now ain't the time for your tears.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser ofte flere av gangen. Noen bøker leser jeg fort og i store doser, andre orker jeg ikke mye av om gangen, og da er det fint å bytte på. Jeg har det også med å rote bort boka mi, sånn at jeg må begynne på en ny imens. Eller at jeg ikke var helt i rette stemning for den boka akkurat da, eller finner en jeg bare må lese straks.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har stort sett en "god" bok, altså skjønnlitteratur. Men jeg har ofte i tillegg både en og to fagbøker som jeg leser på ved siden av for faglig påfyll i forhold til jobb.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

2 bøker er ideelt for meg, men det blir ofte 3. Blir det flere enn det så ender det med at jeg blir stresset og ikke får lest noen, eller at en av de blir liggende uten å egentlig bli lest. Ofte har jeg en hovedbok, en "utebok" som jeg leser litt nå og da og en lydbok til å høre på i solveggen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Prøver å lese en bok av gangen, og "den" er liksom "hovedboka". Men ofte ender jeg opp med å lese 2-3 samtidig (ei på nattbordet og ei i veska...)
Leser jeg en skikkelig spennende krimbok (Nesbø - f.eks), så er jeg derimot veldig trofast mot den, og boka er med overalt til den er lest ut :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ønske er å lese en bok om gangen. Men ender ofte med å lese flere på samme tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nje... hva skal man si...? Jeg tenker at det ideelle hadde vært om jeg leste kun en bok, men sånn blir det jo aldri. Jeg har en på soverommet, en på stua(som blir med meg ut i hagen, og der jeg befinner meg i løpet av dagen), en i veska(kan bli dautid når man ferdes ute og), og så leser jeg en med mellomste barnet mitt(han har lært å lese, men er ikke helt på G ennå, så vi leser sammen). Så jeg vil si jeg parallelleser likevel.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg foretrekker helt klart en om gangen, men klarer sjelden å holde meg til det.
Lett for å bli 1 fakta bok (papir), 1 roman (papir) og 1 lydbok...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er nok ganske lik Grethet87, om det blir parallell velger jegforskjellige typer bøker. For tiden har jeg 2, lydbok og engelsk fiksjon. På det meste har jeg vel hatt lydbok, engelsk fiksjon, engelsk prosa, norsk prosa og norsk novellesamling. Blir de for like i form eller innhold surrer jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er det jeg gjør også! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa