Da er helgen her igjen, den første lesehelgen i august. For meg blir det som vanlig stille og rolig med god tid til lesing.
Denne helgen fortsetter jeg på Askepott av Kristina Ohlsson. Så langt er det en stille og rolig krim med fokus på etterforskningen, men jeg har på følelsen at det kan bli mer spenning etterhvert.
Jeg har også tatt frem Njålssoga av Aslak Liestøl igjen. Her skjer det mye og det er mange personer å forholde seg til, så det gjelder å ha hodet på rett plass.
Nå som det endelig går ann å sitte ute igjen hører jeg også på Fujisan av Randy Taguchi på lydbok. Denne kjøpte jeg først på ebok, men etter tips fra gretemor lastet jeg også ned lydboken for en billig penge.
Det blir mye forskjellig denne helgen, jeg har også The Lone Ranger and Tonto Fistfight in Heaven av Sherman Alexie.

God lesehelg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Denne helgen har det gått i Den tilfeldige lærling, den nye til Vikas Swarup. Likte den, jeg! Underholdende og eksotisk fra India, med litt livsvisdom blandet med indisk action, urettferdighet og kultur. Kjenner godt igjen forfatterens stemme fra Slumdog Millionaire.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga har eg lest ferdig Før snøen kommer - den fjerde boka i Britt Karin Larsen sin fine serie om skogfinnane. Dette er den type bøker som bør lesast sakte.

No les eg ei bok som har eit heilt anna tempo; Jan Mehlum sin thriller Lengsel etter penger. Dette er ein frittståande roman og ingen Svend Foyn-krim.
På øyret har eg Doktor Fredrikis kabinett av Jørgen Brekke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har ikke blitt tid til så mye lesing i helga, men jeg har fått lest ut Elskeren av Marguerite Duras. Det er en fascinerende fortelling hvor den aldrende forfatteren ser tilbake til da hun i Indokina som hvit ungjente på femten og et halvt år hadde et forhold til en kinesisk mann som var tolv år eldre. Romanen er delvis selvbiografisk. Forholdet var en mulighet til løsrivelse fra sin svært spesielle familie og også slippe unna fattigdommen. Den sier ganske mye om holdningene og dobbeltmoralen som eksisterte i koloniene.

Jeg har også fått lest litt i en artikkelsamling om Alf Prøysen, Alf Prøysen - idylliker eller opprører? Jo mer jeg leser av og om Prøysen, jo mer imponert blir jeg.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søndag ettermiddag - helga er snart over. Jeg har funnet gode gamle "Nord og syd" av John Jakes, sikert noen av dere som husker TV-serien fra mange år tilbake. Det å lese bøker etter å ha sett filmer / serier er bestandig spennende, men dette går veldig bra. Husker lite detaljer fra TV-serien, men har noen ansikter. Gjordet det samme med Forsyte-sagaen for omtrent et år siden, det var kjempebra (TV-serie fra sent 60 eller tidlig 70-tall, tror jeg) Nord og Syd mener jeg gikk på 80-tallet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

No prøver eg å gire ned etter Norway Cup, det er ikkje lett. Ei fantastisk oppleving nok ein gang, det er ein gedigen opptur å vere saman med så mange ungdomar som hygger seg i lag. Og sportslig så leverte laget vårt over evne ... ein tek ikkje for hardt i når ein kallar det for eit eventyr.

Eg hadde med 3 små bøker til Norway-cup, blei ferdig med to av dei og er nesten halvvegs i den tredje, Derfor blir det nok å avslutte I eventyrland av Knut Hamsun no i helga. Så har eg ikkje heilt bestemt meg for kva eg skal take fatt på etterpå, men det blir kanskje ein Nesbø-krim.

God helg, alle saman.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helg igjen! Med regn og ruskevær her i Buskerud. Tid for å krype under et pledd med en bok eller tre … det blir visst fire :-)

Regner med å bli ferdig med Selvmord av Édouard Levé. Likte hans Selvportrett veldig godt, og denne er også lovende. Begge er tynne fliser av noen bøker, men utrolig sterke på innhold.
På Kindle leser jeg The Widow's Children av Paula Fox, en forfatter jeg har stor sans for, pluss at jeg så vidt har kommet i gang med Peter Høegs nyeste Effekten af Susan. Jeg syntes den forrige romanen hans, Elefantpassernes børn, var noe av det beste han skrevet på lenge, så her er forventningene høye.
På lydbok hører jeg denne helgen på novellesamlingen The Thing Around Your Neck av den nigerianske forfatteren Chimamanda Ngozi Adichie.

Ble forresten ferdig med The Flamethrowers av Rachel Kushner nå på formiddagen. Fantastisk roman! Om mange steder, ting og tider, blant annet Egypt og Italia, krig, fascisme og anarkisme, men først og fremst om den unge kvinnelige kunstneren Reno og 1970-årenes New York.
Den kommer forresten på norsk i begynnelsen av september, med tittelen Flammekasterne. Må nok sikre meg debutboken hennes Telex from Cuba etter hvert også. En veldig sterk femmer på terningen.

Riktig god lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her går det unna med "hvit panter" av Øystein Wiik. Den mannen er bare rå på krim, det er ikke et dødpunkt. Siste helg med ferie før jobb, hatt tre uker med fantastisk sommerferie, første gang på 20 år vi ferierer i Norge og så den sommeren! En fin sommer å skaffe seg hundevalp, vi har kost oss veldig og siden lille Emma sover mye har mamma fått lest masse , helt perfekt! God lesehelg til deg og håper på at du føler deg bedre:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk! Formen er faktisk bedre :-) Ser ut som hodepinen skyldtes mitt favorittbær Får holde meg unna jordbær en stund framover og prøve igjen senere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Prøver meg på Stefan Zweig og "De utålmodige av hjertet", denne helgen. Etter flere krimbøker på rad, fikk jeg lyst å lese noe annet :-) Er spent om jeg blir like begeistret som mange andre...

God helg !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På onsdag adopterte vi en katt fra dyrebeskyttelsen, så ble litt akutt "crazy cat-lady", så denne helga skal jeg lese En gatekatt ved navn Bob.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Så koseleg med ny katt! Vi mista nettopp katten vår i veka som gjekk, og heile husstanden gjeng og verker etter å finne ein ny. Kanskje eg burde lese gatekatt-boka for å fyre opp steminga enno meir?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så leit å høre! :( Absolutt en fin bok, en mann som er tydelig glad i katten sin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra!Kos deg meg katten og boka, den boka er skjønn!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I dag har jeg vært sykmeldt i akkurat ett år og jeg sliter med tiden like mye som før. Jeg får ikke tiden til å gå og kjeder meg dønn i hjel snart.

Og nå har høstværet/ruskeværet kommet og slik har det vært hele uka så håper høsten har kommet for å bli. Har fått nok av sommer for lenge siden. (Kommer aldri til å bli sommermenneske, det er i alle fall sikkert).

Så langt denne uka har jeg lest Papirbyer av John Green. Og i helga skal jeg lese videre i disse bøkene: Caught av Harlan Coben (lenge siden jeg har lest noe av ham nå). Tror jeg blir ferdig med boka i kveld for jeg har mindre enn 100 sider igjen.

Og jeg har nettopp begynt på Støv & Stjerneskinn av Laini Taylor (oppfølgeren til Mørk engel) som jeg leste i forrige uke.

Og jeg skal lese The graveyard book av Neil Gaiman. Leste den på norsk for noen år siden, men vil lese den på engelsk for likte boka så godt og følte det var på tide å få med seg den på engelsk også.

Så her er det litt thriller, urban fantasy og "vanlig" fantasy. Både voksen og ungdom litteratur. Liker å lese fra begge målgruppene. Leser omtrent alt jeg kommer over.

Kos deg med lesing i helga og god helg. Det blir en stille og rolig helg med mye lesing på meg også, som alltid. Har blitt en eremitt under denne sykmeldingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å være sykemeldt i ett år var en tung dag for meg, så føler med deg. Er det over på AAP nå eller har du fortsatt litt tid?
Det er fort gjort å bi en eremitt når man er syk. Hadde jeg ikke hatt samboer så hadde jeg vel vært helt isolert. Eller bodd hjemme hos mor og far :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er fortsatt på AAP og har vært det lenge, har jo vært arbeidsledig siden januar da jobbkontrakten gikk ut, og må følge noen kriterer for å være med på den avtalen. Fysiotereapi og en annen ting som jeg må være med på mot min vilje som jeg ikke vil si høyt. Men tør ikke annet enn det jeg får beskjed om, da vet du. En avtale er en avtale og det er kjipe greier.

Selv har jeg isolert meg helt. Har ingen kjæreste/samboer, ingen venner, så de eneste kontaktene jeg har er mine nærmeste. Så det er foreldrene som kommer og ser innom meg og av og til er jeg hjemme hos dem (en gang i uka).

Liker å være alene og har ikke noe i mot det, men klart det blir langsomt selv om man har bøker.

Så, livet er kjipt. Kan ikke si at jeg fryder meg. Misunner alle som skal tilbake til den grå hverdag nå i høst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da skjønner jeg veldig godt at dagene blir lange, godt å høre at foreldrene dine stiller opp hvertfall. Det er viktig å ha støtte rundt seg når hverdagen er tung. Også må du ikke glemme at du har oss på bokelskere :-)

Det er nok ikke å komme unna disse tiltakene Nav forlanger, men stort sett vil jeg tro at de gjør sitt beste. Målet deres er jo det samme som ditt, å få deg ut i jobb fortest mulig. Forhåpentligvis får du noe ut av det selv om du kanskje ikke merker det akkurat nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke. Har alidr stolt på nav og kommer aldri til å gjøre det. Jeg gjør de kriteriene de forlanger, men det betyr ikke at noen lover meg noe som helst. Det føles ut som om alt jeg gjør er forgjeves. Blir bare ikke kvitt den følelsen.

I mellomtiden prøver jeg å holde ut. Ikke rart at jeg drukner meg selv i bøker:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Personlig har jeg stort sett bare hatt gode opplevelser med nav, men jeg tror det varierer mye med både saksbehandler og fastlege. Det er utrolig viktig å ha en fastlege som tror på deg, forstår deg og er villig til å hjelpe til. Håper det ordner seg for deg etterhvert.

Og det er godt at du har bøkene som hjelper deg til å holde ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sier ikke at nav er helt håpløs, men det er noen kriterier jeg må være med på som er mot min vilje for å komme meg videre. Det er det jeg reagerer på.

Ikke meningen å høres krass ut, men er bare lei av å sitte fast i mitt eget liv:/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har jeg full forståelse for og du er nok ikke den eneste som har dårlige opplevelser med nav og behandlingsopplegget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, man kan vel ikke få alt her i livet:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg Den eneste ene av Jørn Lier Horst. Regner med å lese den ut i morgen, så da kan jeg fortsette med Nattmannen av samme forfatter. Jeg begynte på den første boken han forrige helg, og nå er jeg allerede på bok nummer fire. Dette er virkelig min type krimbøker. Også liker jeg at hver bok ikke er alt for lang, bøkene passer ypperlig å ha med på stranden.

God lesehelg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg "jobber" fremdeles med Jeg lovte deg aldri en rosehage, men har også begynt på De usynlige av Stef Penney.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen har jeg begynt på Ken Folletts "Vinter over verden",dette er hovedboken en stund fremover,siden den er en tykk bok,ellers har jeg tatt frem "Njålssoga igjen:-),etter en liten pause:-)ellers blir det en stille og rolig helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen har jeg familiebesøk så mye tid til å lese blir det ikke, men jeg elsker å lese på senga om kvelden så mesteparten av lesingen vil foregå der i helgen.

Smuglere av Arthur Omre har jeg begynt på så den skal leses ferdig i helgen. Dette er en bok som kom ut i 1935 og er en delvis selvopplevd roman av forfatteren. Historien er fra 20-tallet og makan til driv og hendelser har jeg sjelden lest. Det er et voldsomt tempo i boken som forøvrig har en veldig særegen skrivestil. Her er det korte setninger og rett på sak. Ingen lange handlingsløp eller dype dialoger.
Den er spennende og jeg lurer veldig på hvordan hovedpersonen skal komme ut av alle hendelsene med livet i behold og hvis han det gjør vil det da bli i fengsel eller utenlands med en formue.
Det sies at boken har samme stil som Hemingway, men jeg kjenner dårlig til han og Omre skal visstnok ikke ha lest noe av han.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ser ut som en variert meny av bøker hos deg. Jeg er i gang med Jose Saramango for tiden,nå har jeg begynt på Det året Ricardo Reis døde, etter å ha lest Klosterkrønike. Han er krevende å lese,men det er noe som "drar" i bøkene hans. Innimellom blir det litt andre ting,mulig jeg må finne noe lettere å ha med meg til uka, da blir det ferie på meg.
God helg til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Liker å variere, men jeg liker egentlig ikke å holde på med så mange bøker samtidig.
God ferie :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H Helseth