Enig med deg i det. Å være sin egen redaktør er som å være sin egen kirurg. Ikke det lureste man gjør, m.a.o. Noe av det viktigste å huske for en forfatter er at man blir blind for sin egen tekst. Kill your darlings, er ikke bare en snappy setning, det er er faktum at man forelsker seg i ting som bør forkastes uansett hvor vanskelig det er. Man trenger kritiske lesere som ikke lar en slippe unna med noe. Jeg har flere lesere i tilegg til redaktøren som leser manus før det blir godkjent. Det er skummelt nok å utgi bok!
Må innrømme at jeg føler med henne. Som forfatter har man av og til lyst til å "ta igjen", selv om det selvsagt er det dummeste man gjør. Får man en dårlig anmeldelse, så må man bare leve med det, og ikke ta det personlig. Men det er en ganske forståelig reaksjon - det er bare det at de fleste av oss tar den hjemme på kammerset og ikke ute i offentligheten. Der sitter du og jobber med en bok, kanskje i flere år, og når den endelig kommer ut, så er det faktisk noen som ikke liker den (tenk det!). Det kan være hardt å ta, ja. Mitt idol i sånne tilfeller er Frederick Forsythe som ikke bryr seg om anmeldelser i det hele tatt. "Når boken er ferdig, kan jeg ikke gjøre noe mer med den uansett. Da får de si hva de vil. Jeg jobber med neste bok, sier han.
Denne feilen vet jeg faktisk hva skyldes men har ikke klart å løse.
Når en tråd startes, så opprettes en samtaletråd-id. Kodebiblioteket som gjør dette har gjort en liten forglemmelse som fører til en såkalt "race-condition" i databasen vår; der det kan opprettes to identiske samtaletråd-id'er.
Fem eller seks ganger har dette skjedd før vi oppgraderte biblioteket, og det fører til at ingen kan svare til disse trådene eller poste i dem.
Hvis innlegget du svarer på slettes, så skal ikke ditt forsvinne samtidig. Både innlegg og stjerner er sikre mot dette.
Men hvis et innlegg som starter en tråd blir slettet eller markert som upassende, så blir hele tråden i praksis usynlig.
Etter en hel del graving har jeg funnet ut at du helt riktig har skrevet et innlegg i den tråden som ikke viser.
Innlegget finnes i databasen, men er usynlig.
Jeg klarer ikke finne ut hvorfor det ikke viser, for feilen ser ut til å ligge i et kodebibliotek (django-mtpp) vi bruker til å håndtere tråding av diskusjoner.
Jeg skal finne ut av feilen! :-)
Man må slette bøker enkeltvis. Hyllene eksisterer uavhengig av bøkene i den, som i det virkelige liv.
Bra omtale! Jeg pleier å kikke innom bloggen til Michael Ruhlman av og til. Han skrev også om boka for ny times, her.
På tross av at jeg er en kokebokentusiast, så virker dette bokprosjektet litt ekskluderende for dem av oss uten sous vide-maskiner, vakumkammere og bunsenbrennere på kjøkkenet. Man skulle hatt microsoftaksjer på 70-tallet, gitt..
Det hørtes rart ut; kanskje du kan sende meg en melding med en lenke.
Å slå sammen utgaver til verk er en oppgave som er vanskelig å gjøre automatisk.
Våre "sammenslåinger" blir gjort manuelt av et knippe fagfolk i Den Norske Bokdatbasen, og de fleste utgaver av et verk du finner her inne er slått sammen til rett verk.
Men ikke alle.
Dette er fullt mulig, men jeg har ikke hatt arbeidskapasitet til å lage det, på tross av at jeg lovte det temmelig eplekjekt i fjor.
Etter at funksjonen for å legge til bøker selv ble ferdig, har det blitt nedprioritert.
Amazons maskinlesbare grensesnitt er veldokumentert og har hjelpsomme kodebiblioteker. Dette er relativt lavthengende frukt.
Bibliotekenes (f.eks Libris') maskinlesbare grensesnitt er åpenbart dokumentert av Marquis de Sade.
Av alle aktive sosiale nettsteder for bøker er det kun ett som har maktet å lage et grensesnitt som lar deg hente bokdata fra biblioteksdatabaser; amerikanske librarything. (De planla å offentliggjøre kildekoden de bruker til dette, men ombestemte seg når de så ressursbruken det krevde å utvikle. De brukte etter det jeg kan huske ett årsverk.)
Stephen King gjør det samme i Geralds lek og Piken som elsket Tom Gordon. Begge hovedpersonene er "alene" i historien, og havner inn i den andres univers i et glimt. Jeg husker at jeg skvatt litt da jeg oppdaget det. At han gjorde det, virket mer som en spøk fra Kings side. Det hadde såvidt jeg husker, ingen betydning for noen av historiene. Men jeg synes det var morsomt.
Det er helt riktig.
Dette er ikke glemt, men har havnet i den vanskelige kategorien av ting som er mulige å gjøre, men som kanskje ville styre nettstedet i en uforutsett retning.
Som du kanskje ser, så har vi begynt å få lister over "Bøker til salgs", tråder om "Er det noen som har denne boka til salgs" og lignende.
Dette er det forsåvidt ingenting i veien for, men jeg har med tiden blitt litt bekymret over om dette nettstedet skulle få mer fokus på kjøp/salg/bytte enn det med lesing og deling av leseopplevelser.
Kanskje bekymringen er grunnløs, men jeg har ikke klart å riste den av meg.
Ken Follett på Ritz: også litt om Stormenes tid. http://natalienormann.blogspot.com/
Angrer fryktelig på at jeg har begynt å lese denne for ikke klarer jeg å legge den fra meg, og ikke tør jeg å gå og legge meg. Koontz på sitt beste.
Terry Pratchett skriver humoristisk fantasy "med mye attåt". En av hovedpersonene hans som går igjen i flere bøker er politimannen Sam Vimes - en av mine absolutt favoritthelter. Guards! Guards! er mye rart og mye moro, men også en krimroman.
Det er årsaken til at jeg alltid leser slutten før jeg kjøper en bok!
Har deaktivert disse kontoene.
Det er fordi isbn-nummeret er teknisk gyldig, men vi ikke har boka i databasen.
Isbn-nummere har en innebygd sjekksum som gjør at man kan regne seg fram til om en ti eller tretten siffer lang tallsekvens faktisk er et gyldig isbn-nummer.
Vi oppgir at nummeret er teknisk gyldig slik at man skal slippe å lure på om man skrev rett nummer.
Nok ei nydelig bok av Tracy Chevalier.
Da er lenker oppe; f.eks her: http://bokelskere.no/folk/ingvar-ambjoernsen/1395090/