Fin og underfundig, men jeg fikk kanskje litt i overkant mye "jeg kan også skrive Ole Brumm"-vibber? Kan være illustrasjonene som gjorde det, de er jo ikke så helt ulike de originale illustrasjonene til Milne.
En solid debutkrim som startet veldig bra, men jeg slet etterhvert med å henge med i svingene. Absolutt verdt å lese.
Demi-monde- which is French for “half-world” and an old euphemism, according to Miss Redmayne who teaches humanities, for any sexually active woman who failed to conform to the strict patriarchal gender norms that permeated French society in the dark days before Tinder.
En fengslende historie, vanskelig å legge fra seg og med flere overraskelser. En sterk roman!
De tre bøkene om Hulda Hermansdóttir har alle manet frem en stemning med mystikk på en litt enkel måte. Denne er intet unntak, veldig bra islandsk krim.
Tina går i 10. klasse og er storesøster til Erika. Erika er ikke som alle andre og det skaper til tider slitsomme situasjoner i familien. Tina føler at alle hele tiden må ta hensyn til Erika og at ingen ser henne. Ikke klarer hun å bli forelsket heller. Og Simone i klassen!? Finnes det en større bitch enn henne?!
Boka forteller ærlig om hvordan det kan være å ha et søsken som er annerledes, om sjalusi, sinne, om å gjøre ting man ikke bør, men allikevel er det rette - kanskje? Jeg likte denne veldig godt, passer flott for ungdomsskoleelever, spesielt om de må lese noe på nynorsk.
Bok mottatt fra forfatter for å lese og anmelde.
Jeg har lest denne boka av forfatter @brimibok. Boka er den første av det jeg har forstått skal bli flere bøker som skal forklare vanskelige voksne ord for barn. I denne boka er det ordet «tomrom» som forklares. Boka er retta mot aldersgruppa 6-9 år. Den er ikke veldig lang, så en som har lært seg å lese kan nok klare å lese alene, men tenker likevel den er best å lese sammen med en voksen så man kan filosofere og snakke litt sammen om teksten underveis. Det er lenge sia jeg hadde barn i denne alderen, men jeg tenker at innholdet passer godt til aldersgruppa. Det snakkes om litt vanskelige ting, noe jeg tenker er realistisk at barn opplever i virkeligheten, samtidig som det er skrevet slik at det gir en god forklaring og ikke vil virke skummelt. Fint språk i boka, fine illustrasjoner. Jeg tenker dette er en fin måte for foreldre å lære barnet sitt om ulike uttrykk og hva det uttrykket betyr i virkeligheten, uten å måtte finne ordene for det sjøl. Det er også en del etikk og moral i teksten; hvordan man skal behandle hverandre og hjelpe de som har det vondt inni seg. Flott konsept å skrive dette for barn!
En grei historie som veksler mellom fortid og nåtid. Leser gjerne flere bøker av samme forfatter.
Bok nr. 5 om arkeologen Ruth Galloway. I blant blir det litt mye utenomsnakk og tendenser til småkjedelig, men så tar det av igjen og blir riktig spennende.
Ubarbert, ringer i ørene, skinnarmbånd rundt håndleddene og en tatovering som bukter seg oppover halsen. Sitter så skrevende at man skulle tro han dyrket kaktus i skrittet.
Ikke engang nordavinden
Som liten smågutt
skreiv jeg ofte i snøen
bokstaver ho mor hadde lært meg.
Og selv om det fauk og blåste
slik at runene ble slettet ut
etter hvert som den frøsne pekefingeren
møysommelig risset dem ned,
så satt ei blankøygd lykke inne i meg
og smilte trassig i gråværet:
Dette kan ingen ta fra deg!
Ikke en gang nordavinden…
Selv om handlingen var ganske forutsigbar ble dette et hyggelig bekjentskap. Gode miljøskildringer og velskrevet historie fra Sverige like før krigen. Minner litt om bøkene til Ellen Vahr. Jeg ser at det er utgitt ytterligere to bøker i serien og ser frem til at de kommer på norsk.