Ja, disse hører definitivt med. - jeg har lest dem mange ganger:-)
Ja, det var sterkt og vakkert, - og kommer visst i reprise i morgen;)
Til orientering for tilhengere av Olav H. Hauge: Henrik Mestad fremfører i dag utdrag av Hauges dagbøker i en forestilling kalt "Den andre mannen i meg" i Radioteateret (NRK P2, kl. 15.03). Aftenposten gir forestillingen terningkast 6 med overskriften "Nakent, nært, nådeløst". Oppsetningen bygger på forestillingen "En tanke slo meg her om dagen" som også var utrolig gripende.
Stemningsrapport akkurat nå - ganske koselig:), - fra Arne Garborgs "Haugtussa":
D'er haust. Det ruskar ute
med regn og kalde vind.
Småfuglen flyg mot rute
og vilde gjerne inn.
Men under omnen god,
der ligg på sekkepute
han gamle Mons i ro.
Der ligg han trygg og drøymer
og blinkar stilt og smått
og alt i verdi gløymer
og hev det varmt og godt.
Og segjer ingin ting,
men liksom inn seg gøymer
med rova sveipt i kring.
Er det noen som har lest noe av Mo Yan, og kan si noe om bøkene hans?
Interessant, - takk skal du ha:)
Beklager, beklager at jeg ikke så at den hovedsakelig var bassert på engelskspråklige lister, - men nå har jeg jo fått oppklart det jeg lurte på! :-)
Og hvem har laget Århundrets Bibliotek? Jeg bare stusset, - savnet Hamsun f.eks.;)
Flott jobba, - men jeg merker meg at det ikke er noen norske der. Er den bare bassert på utenlandske lister, eller ...?
Oscar Wildes "The Importance of beeing Earnest" er en "højdare" og lattervekkende favoritt, - jeg tror det var "tante Augusta" som minte meg på den, der er det nemlig en skikkelig gruoppvekkende tante;)
Enquist har en helt spesiell stil, tone og tilnærming til stoffet og livet, og liker man først den, liker man nok nesten alt han har skrevet. Men jeg vil nok først og fremst anbefale "Livlegens besøk" og hans selvbiografi "Et annet liv". Og har man lest selvbiografien, vil man nok litt lettere skjønne den rare, men utrolig fine og tragiske, "Kaptein Nemos bibliotek".
Det er nok ikke en filmatisering av Enquists bok, men den bygger på de samme hendelsene som har foregått i virkeligheten. Jeg synes boka til Enquist er veldig god (en "Favoritt") og gleder meg til å se filmen!
Jeg har forøvrig også vært i Rigsarkivet i København og sett en utstilling de har laget med de autentiske dokumentene fra historien om Struensee og dronning Caroline Mathilde, - med bl.a. noen strømpebånd han ga henne, og en av hans tenner!
Jeg hører på "Øya under havet" av Isabelle Allende, men jeg gjør det bare på banen til og fra jobb, og det har jeg holdt på med ganske lenge nå, for boka er lang og ikke så fristende at jeg smuglytter utenom;)
Flott! :-)
Jeg takker for svar, men er dessverre fremdeles litt usikker på hva "leser og har lest"-boksen vil inneholde i hvilken rekkefølge;) Hvis jeg legger til en bok jeg leste for lenge siden (med lest-dato) eller en til "skal lese"-listen, vil de da komme inn på denne listen?
Men jeg flyttet en bok fra "skal lese" til "leser" i går kveld, og den ligger likevel på sjetteplass. Og den boken jeg fullførte i går, ligger på 2.-plass, mens en jeg nylig la til som hadde lesedato på 1960-70-tallet, ligger på fjerdeplass og de to bøkene jeg har som langtidslesing er forsvunnet! Dette synes jeg ble veldig rotete! Jeg likte mye bedre det gamle systemet, der bøkene lå i den rekkefølge man hadde lest dem og med dem man leste aller først!
Aha, - nå skjønner jeg! Jeg så faktisk den lille boksen over til høyre, men jeg førte bare musen over den, og skjønte ikke da hva jeg skulle gjøre. Men nå trykket jeg på den, og da kom jo hele forklaringen:-))
Flott:-))
Er det noen som vet noe om når den kommer? Jeg har akkurat fullført to'ern og venter spent på fortsettelsen! Jeg har hverken skrevet noe "Diskusjonsinnlegg" eller "Omtale" av sistnevnte, men la inn en liten kommentar til Nagels fine omtale http://bokelskere.no/tekst/63545/ av den.
Og jeg ser på forhåndsvisningen at jeg nå ikke klarte å lage "pen" lenking (det klarte jeg tidligere!), meningen var at ordet "omtale" skulle blitt selve lenken:(
Ja, jeg kan bare slutte meg til alle lovordene, - og at man blir så kvalm! (Kanskje noe greier der, menn blir sinte og kvinner kvalme?) Men det er mesterlig beskrevet og med en uovertruffen psykologisk innsikt, kombinert med kunnskap om menneskers forhold og oppførsel - helt ned på detaljnivå! Det eneste jeg har lurt litt på, er om han har latt personene sine ha litt vel mye selvinnsikt, - men det er kanskje bare jeg som ikke tiltror dem det;)
Jeg har lest denne skildringen av macho hillbillymiljøet mens letingen etter har Sigrid pågått, og det har nesten vært i overkant av hva jeg har orket. Dessuten har skildringen av Davids tidligste barndom sammen med en enslig og ustabil mor, bragt tankene til en nylig avsluttet rettssak. Jeg merket meg en skildring av guttens stive smil og gledesløse øyne, - uhyggelig aktuelt!