" Skolen lå ved foten av Kilimanjaro. Opp over den brunsvidde sletten reiste fjellet seg, et snødekket fjell like under ekvator, en utbrent vulkan, omspunnet av myter.[...] Vi våknet under det fjellet hver morgen. Noen ganger var det innhyllet i tåke [...] Andre ganger lå det nakent på den store sletten, grønt og frodig[...] "
Oluf Gabrielsen er trettini, jobber på universitetsbiblioteket og er gift med læreren Astrid. Men ekteskapet henger i en tynn tråd, i hvert fall påstår Astrid det. Før hun bestemmer seg for om hun skal la tråden ryke eller lappe den, drar hun hjem til tanten sin, Vera. Tilbake sitter Oluf, en typisk 1970-tallsmann; blind, hovmodig, mer opptatt av seg og sitt og uvitende om hvor Astrids misnøye med ekteskapet kan ha kommet fra. Reaksjonen hans er barnslig; i et forsøk på å vise henne at han er likegyldig til hennes fravær, inviterer han en uteligger til å komme og bo i leiligheten, sove i ektesengen. Handlingens fornuft er like diffus for ham som den er for andre, og det går ikke lang tid før den ender i en tragedie.
PS: En interessant tittel i New York Times som er knyttet til noe av dette med tittelen : " Dear Novelists- Be Less Like Moses and More Like Howard Cosell" kan anbefales.
For en del år siden var jeg på bokbad med forfatteren Nuruddin Farah hvor han fortalte at han i gjennomsnitt brukte et sted mellom 4-6 år på å skrive hver bok. Han sa også at han skriver for hånd, noe som jeg i ettertid har oppdaget også er rutinen til John Le Carre. Det gjør ikke bøkene, eller rettere sagt, historiene bedre, men jeg setter pris på forfattere som skriver på "gamlemåten".
Stephen King skriver i sin "Om å skrive" at han setter seg ned og skriver 2000 ord hver eneste dag bortsett fra et par dager i jula og på fødselsdagen. John Irving skriver på vanlig skrivemasking . Begge produserer mursteiner som ofte nærmest får deg skamløst til å utbryte " Å Gud!Om jeg bare hadde talent til å skrive BARE én bok som denne!"
Så har du Harper Lee (1 bok)!!!!! Det er til å gråte over.
Anbefaler " Jonathan Strange & Mr Norrell" av Susanna Clarke. Er ikke stor leser av fantasy, men ifølge mange jeg stoler på hva gjelder smak kan også Dark Tower-serien av Stephen King anbefales.
Jepp.Ble det med Billy Bob Thornton i en fantastisk tupé.
Gratulerer! Ønsker deg mange gledelige stunder i ditt nye boktempel.
Har lest på " Ulvetid" av Mantel denne uka. Den blir fullført i morgen og så er det enten " Bastarden fra Istanbul" av Elif Shafak ( som ifølge The Economist skal være "fullt i stand til å utfordre Pamuk som Tyrkias fremste forfatter") eller "Abessinkse krøniker" av Moses Isegawa.
God bokhelg til deg og ! :)
" En enkel plan " av Scott B. Smith kan anbefales varmt sammen med bøkene til Jeffery Deaver.
Har noen venner som er fan av den, og jeg husker at den var ganske populær den gangen den kom ut ( noe som var grunnen til at jeg kjøpte den). Men bortsett fra språket er det en bok det er veldig vanskelig for meg å forstå kvalitetene til. Hadde i det minste forventet en viss karakterutvikling i og med at det er en så seriøs roman.
Jeg kjøpte et eksemplar av denne for noen år siden, men den har ligget gjemt bakerst i bokhylla. Jeg husker så vidt at jeg leste den første siden før jeg la den fra meg, og nå skjønner jeg hvorfor.
Dette er en av mine topp 3 verste leseopplevelser noensinne. Jeg vurderer nå å lese en eller to James Petterson bøker for å komme meg over denne.
Kjedelig og uinteressant .
Dersom språket ikke hadde vært fantastiskt hadde denne fått en ener.
Hold deg unna denne.
Mer anekdotisk enn en bok med ordentlige historier. Opphakka og til tider kjedelig. Ikke hva jeg hadde forventet.
Karakter: 2
Det er alltid bryet verdt å registrere lykken, det er så mye av det motsatte i livet at det er best man får med seg markørene for lykke så sant man kan.