En ny helg står for døren. Det betyr en ny bokhelg. Kommenter gjerne hva du leser på huvenes

Ha en god bokhelg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Har ikke blitt tid til så mye, men ettersom lørdagsmiddagen måtte være av fin kvalitet ble jeg sittende foran stekeovnen med Karin Fossums Se deg ikke tilbake mens jeg ventet på de rette øyeblikkene..

Har dessuten lest i et par gamle kokebøker min mor har. Den ene er Matlære som ble brukt til undervisning i husstellsfag for min oldemor og mormor. Utrolig at mye av dette har "gått ut på dato"!! Jeg var spesielt ute etter delen om bær.. Med den kokkemoten som er for tida er det jo høyaktuelt å lage ting selv.. Nydelig lokalt tyttebærsyltetøy, ble det..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helga har jeg vekslet mellom å kose meg med The Picture of Dorian Grey av Oscar Wilde, Lolita av Vladimir Nabokov og Sult av Knut Hamsun. Tre gode leseropplevelser som har vært og fortsatt er unik på hver sin måte. Håper på å lese de ut i løpet av uka!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tips:Bilde av Dorian grey går på TV i kveld..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor, hvor hvor? Fant den ikke i tv-guiden! Kanskje har jeg allerede mistet den ettersom jeg har vært på jobb i hele dag...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, kom nettop hjem fra arbeid..
Det er TV1000 kl 22 i kveld står det i min avis....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Inatt leste jeg ut "Plague" av michael grant, 4. bok i GONE serien. Og idag ga jeg meg i kast med Stephen King's IT. Er veldig inne i en uhyggelig lese-periode nå som kveldene blir mørkere passer Stephen King ypperlig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen har gått med på å lese Mistborn: The Final Empire av Brandon Sanderson. Ble nettopp ferdig nå, og synes allerede det er altfor lang tid til de neste bøkene dumper nedi postkassen. Resten av kvelden skal tilbringes sammen med The Blade Itself av Joe Abercrombie.=)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen har det gått mye i Nicholas Nickelby av Charles Dickens. Har også lest litt i Begrav meg stående -sigøynernes reise av Isabel Fonseca. Her var det mye ukjent for meg så det har vært en lærerik helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med Mark Haddon - "Noe til besvær" i går kveld, og har nå starte på trilogien "Den mørke materien" av P Pullman. Denne finnes i mange bokhyller her, men ingen har lagt ut omtale. Nytt og ukjent for meg, spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest "Junky" av William S. Burroughs, siden jeg fant den gratis tilgjengelig på nettet og han er mye omtalt forfatter. Jeg klarte ikke å komme meg gjennom "Naked Lunch", men denne var heldigvis skrevet forståelig. En skikkelig bedrøvende historie. Jeg blei litt sliten.

Ellers går det i "Literary Theory: The Basics" av Hans Bertens. En veldig god og solid gjennomgang av litteraturteori som jeg skulle ønske jeg hadde lest tidligere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er kommet godt i gang med Irrganger av Arnaldur Indridason. Han skriver drivende godt. Har 2 andre bøker av Patricia Cornwell liggende. Predator & De dødes farm. Vet ikke helt hvilken jeg skal lese først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjedet meg litt på morgenkvisten så jeg satte på litt musikk og leste The Perks of Being a Wallflower, og nå som jeg er ferdig med den skal jeg starte med Lolita. Om jeg også blir ferdig med den innen helgen er omme så tror jeg nok jeg endelig skal få lest ut Perfume mens jeg først er i gang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har kommet halveis i 1Q84 av Haruki Murakami og den blir bedre og bedre :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er på same stadiet i samme bok, og er enig i vurderinga om at den blir bedre og bedre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har denne uken akkurat begynt på "Tokyo" av Mo Hayder. Første boka jeg leser av denne forfatteren, og det virker veldig lovende. Dennne boka har en litt "sær" karakakter og det synes jeg mange ganger er spennende. Deilig å lese noe som ikke er helt "A4":)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tokyo er annerledes og en utrolig spennende bok!Anbefaler også gjerne Fuglemannen og Kuren av samme forfatter:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har begge titlene klar i bokhylla mi:):)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har du virkelig noe å glede deg til:) Hun er rå til å skrive. Har noen uleste titler av henne stående i hylla mi også. Har tenkt å lese noen av dem i neste måned. Gleder meg:)Tokyo er jo grøssende god da. Er en stund siden jeg leste den, men husker den veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat avsluttet Hamsuns Sult for tredje eller fjerde gang og Pan for tredje gang. Denne helga skal jeg bla litt mer i dem og lese litt mer her og der før jeg flytter dem over i bokhylla igjen. Så leser jeg litt mer i Fergusons Gåten Knut Hamsun før jeg begynner på Victoria eller Mysterier som jeg aldri har lest. Det skal bli ei fin helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva synes du om "Gåten Knut Hamsun"?
Leste den for mange år siden, og jeg syntes den var veldig bra da jeg leste den (Kanskje jeg leser den på nytt).

Har lest Kolloens biografi også, men den kan ikke måle seg med Fergusons. Tror Kolloen har satset på å skrive en slags roman-aktig historie om Hamsun. Ikke noe særlig, etter min mening.

Derimot vil jeg anbefale Lars Frode Larsens tre (omfangsrike) bøker om Knut Hamsun:

"Den unge HAMSUN"
"RADIKALEREN - Hamsun ved gjennombruddet"
og
"TILVÆRELSENS UDLÆNDING - Hamsun ved gjennombruddet"

Svært interessante og velskrevne bøker. Det hadde vært fint hvis L.F. Larsen kunne skrive fortsettelsen om Hamsuns liv og forfatterskap. Kanskje ikke like detalj-rikt som det som er utgitt (da ville det nok utgjøre noen bokhylle-meter), men dog.

"Mysterier" er min favoritt-Hamsun-roman (spesielt pga. hovedpersonen). Håper du forteller hva du synes om den når du har lest den.

Og "Victoria" er en poetisk liten kjærlighetshistorie (med en god del "visdomsord").

Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker Gåten godt! Leste den for mange år siden da jeg studerte også og husker at jeg likte den. Den gangen var det forøvrig de ytterst tekstautonome lesemåtene som var «inne», og det å lese biografier ble vel ikke sett på som verken nødvendig eller særlig nyttig. Jeg holder meg vel egentlig generelt til det synet fortsatt når jeg leser spredte verker mer eller mindre tilfeldig, men når det gjelder disse «store»; Hamsun, Ibsen, Shakespeare, Goethe, Dostojevskij osv (i ikke rangert rekkefølge og med forbehold om ekstremt smalt utvalg!), så er det interessant å lese om dokumenterte hendelser i livene deres og også om tiden de levde i. Så blir det opp til meg som leser å trekke linjer mellom liv og diktning - eller ikke.

Fergusons biografi tenkte jeg å ha liggende framme og lese etter hvert som prosjektet «å sakte men sikkert lese Hamsun i kronologisk rekkefølge»-prosjektet skrider framover. Så langt har jeg passert Sult-kapitlet, så jeg kan egentlig bare uttale meg om boka til og med side 137 eller noe sånt, men jeg liker Ferguson fordi han beskriver biografiske livshendelser og kombinerer dem med brev og tekster Hamsun skrev uten å havne ut i spekulasjoner. Nå har jeg med stor interesse lest om blant annet Hamsuns Amerika-reiser. Så avholder Ferguson seg fra å trekke linjer framover til for eksempel hvordan dette kan ha påvirket Hamsuns politiske syn og verdenssyn, det overlater han til meg som leser å gjøre, og det liker jeg. Han skriver sin egen kort-korte analyse av verkene innimellom, men uten å prøve å gi noen «fasit» eller uttømmende tolkning. Biografien er ganske kort og det innebærer selvsagt at Ferguson har gjort et utvalg, men biografier kan bli for lange og omstendelige, selv for en dedikert leser.

Hadde Kolloens bøker på ønskelista, men da haster det kanskje ikke med å anskaffe seg dem da? Lars Frode Larsen er ikke diskvalifisert fordi han har skrevet omfattende, misforstå meg rett. Kanskje havner han på ønskelista i stedet, han holdt i hvertfall noen svært interessante Hamsun-forelesninger på Blindern som jeg fortsatt husker med stor glede. Gleder meg til mer Hamsun, det blir vel Mysterier nå tenker jeg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga blir det en bok jeg ikke har valgt selv; The Great Gatsby. Er spent på hvordan det kommer til å bli. Må lese den ferdig og, så håper den er god :) Pensum på skolen hjelper til å få variert sjangere i det minste ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helga kommer jeg mest sannsynnlig til å bla litt i Harold Blooms "Vestens litterære kanon" for å finne ut hvorfor Atle Kittang fikk alle til å le da han nevnte ham i et intervju på "Blå" her i Oslo. Vel, jeg har allerede lest litt om det på nettet, og har en anelse om hvorfor det er så morsomt. Hvis det er noe av interesse, her er linken til artikkelen:

http://2001-10.prosa.no/artikkel.asp?ID=258

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga skal jeg fullføre ”Nattferje til døden” av Patricia Moyes, som er en britisk krimforfatter jeg vil plassere i divisjonen umiddelbart under Christie og Carr. Senere i høst har jeg tenkt å gjøre meg kjent med Julian Symons og Ruth Rendell, som tilhører samme kategori (minst).

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg har nettopp begynt på Enken av Gil Adamson. Boka teiknar til å vere ein thriller. Gledar meg til helg og lesing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser Toni Morrisons "Elskede". Sterk kost formidlet med magisk realisme. Er ferdig med 2/3 av boka, så jeg rekker kanskje resten i løpet av helga. Samtidig trenger jeg litt pauser fra dette stoffet, så det er mulig "Don Quijote" kommer først i rekka. Deltar i samlesningsprosjektet her på bokelskere, og det gir en ekstra dimensjon til stoffet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på med samme bok jeg har lest i 3-4 uker. Leser fortsatt Stormenes tid 1 - sverdet og korset av Ken Follett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kommet over halvveis i boka "1793" av Victor Hugo.
Et blodig årstall for Frankrike, for dette er en historisk roman fra den franske revolusjonens tid. Nå er jeg midt oppe i kamper i Vendèe mellom de "hvite" og de "blå".
Interessant bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, den har jeg liggende på vent! Fikk tak i den på en bokauksjon. Gleder meg til å høre mer om hva du synes!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her Her kan du lese hva jeg har skrevet om boka. Du kan glede deg, en god og interessant bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp begynt på "Alle vil hjem. Ingen vil tilbake." av Helga Flatland. Ny forfatter for meg, og FOR en forfatter!!! Jeg elsker fortellerstemmen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åååå,jeg viiil lese den boka snart!!!! Den første boka av Helga Flatland ble en favoritt og jeg gleder meg STORT til å lese denne boka<3

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en FANTASTISK og sannferdig tittel! Jeg er veldig opptatt av titler, merker jeg, og denne traff så det sang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liker du den, kan du også glede deg til hennes debutbok ”Bli hvis du kan, reis hvis du må". Den har fått nokså unison skryt her inne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant - ukjent forfatter for meg, men jeg skal holde utkikk nå: bra fortellerstemmer liker vi! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest på " Ulvetid" av Mantel denne uka. Den blir fullført i morgen og så er det enten " Bastarden fra Istanbul" av Elif Shafak ( som ifølge The Economist skal være "fullt i stand til å utfordre Pamuk som Tyrkias fremste forfatter") eller "Abessinkse krøniker" av Moses Isegawa.

God bokhelg til deg og ! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga har jeg tenkt å lese Karin Fossums nyeste, jeg kan se i mørket. :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.