Jeg fikk for mange år siden ei bok som heter "På veien til Bagdad" av Güneli Gün. Undertittelen er: "en pikaresk roman om magiske eventyr, tigget, lånt og stjålet fra Tusen og en natt".
En spennende roman om en hovedperson som reiser i tid og rom. Og handlingen foregår i det området du er ute etter fortellinger fra.
God bok!
Jada, har lest den boka du nevner der ja. Trur den heter "En uvanlig leser" på norsk. Fornøyelig sak må jeg si!!
Må innrømme at jeg er en smule inhabil: har vært bokbussbibliotekar i noen år og jobber fortsatt i bibliotek. Synes det er veldig morsomt når det kommer romaner som jeg kan kjenne meg igjen i.
Du har ganske rett: Det er ingen høy litterær kvalitet over disse bøkene, men noen småsaker er det inniblant som man kan le seg skakk av. I hvertfall gjorde jeg det...
Jeg vil slå et slag for Ian Sansoms bøker om bokbussbibliotekaren Israel Armstrong. Artige bøker som passer meget godt for den som har lest en del. Armstrong er en lett forvirra akademiker fra London som må ta en bibliotekarstilling på den nord-irske landsbygda. Det han ikke vet er at biblioteket er nedlagt og tjenesten er erstatta av bokbuss.
Skal ikke røpe mer enn at det skjer mye rart; det er kulturkonflikter og andre uhumskheter underveis.
Morsomme bøker med mange henvinsinger til litterære verk og andre viderverdigheter.
Filmen er like sær. Syns nå jeg da...
Men sånn var no alt denne vogna, og du vart jo van med ho til sist, og så lenge du passa på at det var nok olje og nok trykk i dekka og nok vatn, og heldt dørene smurte med vaselin og hugsa på å ikkje ha fullt trykk på pumpa når du fylte tanken, og hadde eit par ekstra viftereimer om bord til ei kvar tid, og altså ein trufast og interessert mekanikar for hand på full tid, ja da gjekk det meste som smurt. Ho kravde litt meir stell og vedlikehald enn Honda Civicen til mor til Israel heime i London, men så kunne du heller ikkje få to tusen bøker og fullt justerbare hyllesystem inn i ein Honda Civic.
Dette er den andre romanen om bokbussbibliotekaren Israel Armstrong og vi følger nok ein gong livet hans på den nord-irske landsbygda. Denne gangen rotar han seg inn i ei forsvinningssak og det heile ser veldig komplisert ut, men løser seg til slutt.
Humoristisk og lettlest, men akk for ein slutt! Boka lå an til å få ein femmar av meg, men slutten trekker voldsomt ned. For spinkelt og for mye tant og fjas. Allikevel: For dei som har lest ein del frå før og for dei som er ein del av bibliotekmiljø, er denne romanen ein artig liten skrue og det er bare å lese og le!
Fascinerende område (Shetland)hun skriver denne krimserien fra og denne gangen foregår handlingen på Fair Isle. Lenger nord kommer man ikke i UK. Et mord skjer under en storm og øya er isolert. Morderen er blant dem! Vår helt Perez er hos sine foreldre sammen med forloveden og setter i gang etterforskning aleine. Det skjer et mord til... Likte boka, men ikke slutten.
Dette er den fjerde og siste kriminalen fra Shetland av Cleeves. Leste denne på engelsk da jeg ikke hadde tålmodighet til å vente på norsk utgave. Enkelt engelsk og spennende handling. Typisk kjekk og grei bok til togturen evt stranda.
"Lady Chatterleys elsker" av D.H. Lawrence skapte stor ståhei da den kom fordi den var for vovet...
Les mer i wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Lady_Chatterley%27s_Lover
Fikk litt av den samme stemninga av denne som jeg har fått de gangene jeg har lest "Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel" av Pirsig samt "Den hemmelige historien" av Tartt.
Jeg-personen møter en Vietnamveteran og blir nærmest besatt av å finne ut hvorfor det klikka for han. Historien fra Vietnam kommer etterhvert i all sin gru. Men før det skjer har det hendt mye i begges liv.
En litt maskulin bok, synes jeg. Vel verdt å lese!
Hei, jeg har sett på samlingen din og jeg trur du kanskje ville like "Huset ved moskeen" av Abdolah Kader. Dette er er meget interessant roman med handling fra Iran før revolusjonen i 1979. Vi følger en familie og deres gjøren og laden som forstandere for moskeen i landsbyen.
Jeg vil også anbefale deg et par "chic-lit" -bøker: nemlig Josie Lloyds "Sammen" og "Sammen igjen" samt Lisa Jewells "31 Almanac Road". Underholdende og artige i sommervarmen!
God bok!
Takk for tipset!
Juni: Forts. av inntrykk av boka: En spennende bok som foregår på flere kontinenter, til flere tider og i flere dimensjoner. Vi følger en familien og et bilde av Chagall. Familien er jødisk og bestemoren utvandrer fra Sovjet til USA. Mange henvisninger til jødisk kultur og de jødiske språk som gjør boka ganske eksotisk.
Det litterære grepet med å hoppe rundt i tid og rom fungerer godt i denne boka, synes jeg.
Fikk litt samme stemningen som under lesning av Irvings "Garps bok". Vel verdt å lese!
Mai: Har akkurat begynt på denne. Den er merkelig med flere historier som foregår til flere tider, men alle har til felles denne lille studien av Chagall.
Er usikker på om jeg synes denne måten å skrive på er vellykka i dette tilfellet. Har lest flere romaner tidligere der dette grepet har vært mye mer vellykka, som for eks. "Alt blir klart og betydelig" av Foer. Men jeg skal lese ferdig. Har jeg tenkt.
Hva skal man si om denne da?
Som når en bil av middels størrelse med en gjennomsnittlig farge kjører forbi deg. Du er glad når det er over, men det endrer ingenting. Du har ikke lært noe, er ikke tilført noe nytt og ingen nye dører har åpna seg.
Denne boka kan man godt stå over.
Jeg har sett på lista di over bøker og her er noen som kanskje kan passe for deg. Ganske spennende bøker de fleste.
Men dersom du skal ut og reise blir det ganske tungt å bære alle disse bøkene. Mitt tips er å laste mp3spilleren med lydbøker. Det finnes noen gratis tilgjengelige lydbøker på engelsk, for eks her: http://freeclassicaudiobooks.com/ (klassikere).
Lista mi:
McCarthy: Ikke et land for gamle menn
Bronte: Jane Eyre
Du Maurier: Jamaicakroen
Sussman: Kambyses tapte hær
Tartt : Den hemmelige historien
Pirzig: Zen og kunsten å vedlikeholde en motorsykkel
Guterson: Sneen på sedertrærne
Powers : I skogens dype minne
Schwarz: Islagt
God tur!
Samme her! Den er yndig, snodig, sterk og rar. Glimrende, rett og slett!
Skjemmes dessverre av den grenseløse beundringen forfatteren viser overfor Kristofferson. Det blir slitsomt å lese. Synd, for Kristofferson er en spennende person som har vært med på mye i livet
Jeg synes i prinsippet man bare skal lese bøker man HAR LYST TIL å lese. Å lese bøker er ikke som å pusse tennene; en kjedelig, men nyttig greie.
Man skal ikke lese bøker fordi man burde. Da blir leseopplevelsen dårlig. Det er ihvertfall min erfaring.
På den andre siden: Jeg har mine lister over bøker jeg gjerne skulle ha lest jeg og. For eksempel sa min mor alltid at jeg "burde" lese Falkberget. Og Duun. Og Fønhus. (Hun var filolog) Har ikke lest noen av dem.
Men noen ganger er det slik at man virkelig har lyst til å lese de der klassiske bøkene som oser dannelse. Da er det bare å gyve løs!
Lykke til!
Hm. Omslaget er IKKE tilfeldig valgt heller da... Forlaget har altså oppnådd det de ville med disse omslaga.
Det kommer litt an på hva slags type krim du er ute etter og for hvilken aldersgruppe?
Har noen forslag: Bjørn Sortlands serie om Kunstdetektivene. For eks. Londonmysteriet, Veneziamysteriet og New Yorkmysteriet. For barn rundt 9-10 år
Gunnar Staalesen har skrevet en krimserie for barn: Vikingskattens hemmelighet, Vikingskattens forbannelse, Vikingskattens voktere For barn fra ca 10 år
Martin Widmark har skrevet en serie om Lassemajas Detektivbyrå. For eks. Mumie-mysteriet, skolemysteriet m.fl. De passer for barn rundt 8-9 år