Vi får være med til Virginia i 1920 årene og møte familien Kincaid som er et maktsentrum i lokalsamfunnet. Et samfunn med lite innslag av støtte fra offentlige instanser og ikke minst; lov og rett er avhengig av hvem du er. Vi får en dramatisk og spennende fortelling som kan sies å være en blanding av en såpeopera og "ville vesten" fortellinger. I kjernen av kaoset en viljesterk heltinne, Sally Kincaid. Hun er ett av den mektige "Hertugens" barn, og vi er med henne på en lang rekke hendelser, dødsfall, kriser og stunt som er 10 liv verdig. Vi møter mange interessante karakterer som spiller inn i dramaet.
Man blir raskt dratt inn i denne fortellingen, og leser med interesse og spenning. Det kommer mange overraskelser under veis, og det er lettlest og god underholdning. At Walls ikke ser ut til ha noe til overs for noe "less is more" tenkning merkes i alle fall. Det er noen gode budskap og tema å tenke over i denne boken, som det klasiske tema rett og galt og hvorfor vi gjør som vi gjør, men også noen som blir formidlet uten nyanser. Kjekk fortelling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor starter elven av synder og skyld ? Hva blir konsekvensen av de syndene som ikke lar seg vaske vekk ? Familien Chase er velstående farmere i North Carolina, og er sentrum for et sjebnedrama med en strøm av hendelser over mange år. Hva er kilden til ondskapen?
John Hart gir oss en itens thriller som flyter godt og som trekker oss inn. Vi møter et interessant persongalleri og gode miljøbeskrivelser. Så får det heller flyte med at hoverpersonen Adam blir såpass karrikert som helt at han ikke helt blir troverdig, for meg i alle fall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historiens tråder danner en enorm vev. Og Tom Egeland syr sammen historiske hendelser til en besnærende fremstilling av hvordan norrøne guder, kirken, satan og antydninger om kjemper i eldre tider kan henge sammen. Spennende antydninger, og godt bygget opp. Men boken og fortellingen hadde vært tjent med å ta seg bedre tid til å bygge karakterene og motivene deres. Det går litt for fort i svingene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke lett å stoppe tidens tannhjul. Selv med verktøy og fagkunnskap av god gammel sort. Erik Fyksen driver sin bensinstasjon i en liten bygd i Innlandet. Riksveien har tatt kjæresten, og nå kommer det ny vei og truer hele livsgrunnlaget hans. Det er lettere å stole på det man kan enn det man ikke kan. Men alt har en tendens til å gå ut på dato.
Myttings debut bok viser kjærlighet til den norske bygda. Det er troverdige karakterer, kniving, handler under bordet og lojalitetsbånd. Og amerikanske biler. Handlingen følger tempoet på bygda, litt tregt, men så smeller det til.
Til syvende og sist må man skru livet sitt i en vinkel som passer med tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Knyttneven er hevet. Historien som fortelles fra arbeiderstrøket i Glasgow i 1980 årene slår og setter lyskaster på viktigheten av at vi lager samfunn med sikkerhetsnett for de som faller utenfor.
Agnes har alokholproblemer samtidig som hun har barn å ta seg av. Men det blir barna som må ta seg av henne. Og det går mest ut over den minste med det største hjertet. Det er rått, vondt og tragisk. Men også sjelfult og troverdig, der handling og miljø males i samme palett. For det er hele, om enn sårede mennesker vi får lov å møte, med store hjerter og sterk lojalitet. Litteratur på sitt beste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er en bok å glede seg over. Rikt språk, formuleringer til å feste på minnet, og en fengslende historie som favner over generasjoner, over land og kulturer og ulike fasetter av hvordan kjærligheten testes. Og i kjernen av det hele, trær, røtter og konsekvensene av den store krigen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En brusende beretning om hva vi gjør når katastrofen kommer og demningene våre brister. Da slippes ustyrlige krefter løs, med ukontrollerbare konsekvenser. Vil blir hete og kaotiske, kalde og egoistikse, onde og heroiske. Desperasjonen dundrer frem som en flodbølge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi møter Aksel. Han er en løytnant som bærer på skyld for en soldats død. Og for måten han ikke har klart å finne en form på å ta seg av sin utviklingshemmede sønn. Han finner mening når han havner på et avsidesliggende sted der en ung jente trenger hans hjelp og omsorg. Han vikler seg inn i stedets folklore og spesielt blir han interessert i Ivar Tallaksen, en mann han ser et speilbilde av seg selv i. Kan man hjelpe seg selv ved å hjelpe en annen ? Vi blir med inn i hendelser og relasjoner som forklarer hvordan stedets golden boy og golden girl har blitt til noe helt annet, og hvordan et lite samfunn kan fungere på godt og ondt. Gamle og nye kriger er kreftene som driver og lokker. Krigen er stygg, men bare den som har sett den i hvitøyet vet hva det er snakk om. For mange greier ikke være en desertør fra krig. Og hvem vil vel være en desertør i sitt eget liv ? Mytting tar oss med til en typisk norsk utkant, og lar oss tenkte på de største offer og at konsekvensene av krig strekker seg langt og dypt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er brutalt å vokse opp i et voldelig og hardt miljø som ung homofil. Unge Mungo sitter fast i en umulig situasjon, og blir misbrukt og utnyttet. Likevel er livsgnisten og ønske om kjærlighet sterkt og noen gode stunder og kime til håp finner han. Så blir familiens ønske om å gjøre mann av ham til et mareritt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

HeidiBjørn SturødAre SkårDolly DuckmgeTheaKaren PatriciaCarine OlsrødTuridmajaSolIvar SandTjommiEileen BørresenIngeborg GritaolineTone SundlandBjørg  FrøysaaKirsten LundEgil StangelandsomniferumBeathe SolbergAmanda AIreneleserMarianne  SkageGrete AastorpHanneTine VictoriaLailaAnniken RøilMonoiskTove Obrestad WøienAneLisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge Serigstad