2021
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Utøyakortet er et personlig og politisk anklageskrift mot den norske offentlighetens manglende evne til å ta tak i de ubehagelige følgene av 22. juli. Og en appell om å gjøre det bedre i årene som kommer. "22. juli er ikke et ess AUF har i ermet. Det er trumfkortet alle vi andre kan spille ut mot dem, så vi selv kan leve videre i illusjonen om at alt er som før." Snorre Valen går tilbake til høsten 2011 og de første, kaotiske og mislykkede forsøkene på en politisk debatt om 22. juli. Han tar et oppgjør med den kalde skulderen AUF møtte så snart de begynte å snakke om politikk, og med naiviteten vi utviser i møte med vår tids ytre høyre.
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2021
Format Innbundet
ISBN13 9788202722272
EAN 9788202722272
Omtalt tid 2010-2019
Språk Bokmål
Sider 157
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Velskrevet om hvordan vi unngikk et viktig oppgjør etter Utøya 2011.
Snorre Valen skriver godt om hvordan overlevende fra AUFs sommerleir ble stoppet i forsøk på å ta opp de politiske sidene av attentatet. Historien har jo siden vist at ekstreme politiske holdninger og konspirasjonsteorier fortsatt finnes blant enkeltpersoner, grupper og publikasjoner. De som hevder slike ideer tar ifølge Valen raskt på seg offerrollen når meningene deres blir utfordret eller tilbakevist. En tankevekkende og sørgelig aktuell polemikk.
Om manglende politisk debatt etter 22. juli. Om hvordan AUF ble stående alene. Om ikke bare å la debatten handle om ytringsfrihet, 22. juli var ikke et angrep på oss alle, det var høyreekstrem politisk terror rettet mot AUF og Arbeiderpartiet.Om hvorfor det er viktig at vi tør å diskutere hva som kan bli følgene av hat-retorikk.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet er det «22. juli-kortet» og «Utøya-kortet» egentlig betyr: Du greier ikke tenke klart. [ . . . ] Som om det å ha erfart høyreekstrem vold gjør en mindre skikket til å vurdere farene ved høyreekstrem vold.