Viser 1 til 10 av 159 lister

Pepper/chili sauser som man kan lage selv. Best er det dyrke frem de man ønsker å bruke og lagre frø neste år. Man kan legge seg på det nivået man ønsker, med og uten frø. Listen innebefatter tradisjonssauser og sauser med eddik på flaske.

Er nå på jakt etter info om pepperfrø og hvilke planter å dyrke - hot, medium, sweet.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lært utrolige mange måter å legge opp/felle av på. Utenom har leg lært å strikke både fra høyre og venstre uten å strikke vrangmasker. Mine engelske strikkebøker har lært meg mye nytt. Hehe jeg trodde jeg viste alt om strikking, men det var før jeg dukket ned i mine utenlandske bøker. Litteraturen om strikking fra århundrer tilbake i tid har vært interessant å lese.

Utenom bøker som viser opplegg/felle av er flere, noen er video som jeg har kjøpt og lastet ned:
45+ Knitted Cast-Ons and Bind-Offs - Ann Budd (Interweave.com)
More Ways to Cast On & Bind Off - Vicki Square (craftsy.com)
40 Ways to Cast On & Bind Off - Aurora Sisneros (Cratsy.com)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sort hvitløk er noe Asia har brukt i flere århundre år. Så det er ikke nytt, men nylig oppdaget her i Amerika/Europa. Sort hvitløk inneholder mye mer ernæring og gir ikke hvitløkpust. Kom over en artikkel som var informativ på nettet som satte meg på sporet. Har kun funnet 1 bok om emnet. Man har brukt en riskoker (ved bruk av "hold maten varm" knappen). Det er noe jeg vil aldri gjøre i tilfelle noe skjer. For man formerterer hvitløk (egentlig koker man hvitløken over lav varme 60-80 grader C over 12-15 dager). Har i stedet funnet hvitløk formenterer kun til dette gjøremål på nettet til en rimlig pris,

Andre artikler som også er informative:
Svart hvitløk: 4 grunner til at du bør spise det, hvordan du gjør det og oppskrifter
Black Garlic – What Is It? How to Make? How to Use?


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pga stivelsen i kikertevannet kan det piskes til krem og marengs.Hvis noen vil søke på nettet etter norsk info er nøkkelordet Aquafaba. Når jeg først er igang, kom jeg over Coops side hvordan man lager majones av ertevannet - m/video


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne metoden er japansk (hokkaido), men er mer kjent under tangzhong som er kinesisk. Grunnen er enkel baker/kokk tok med seg metoden til Kina.

Ovennevnte metode koker man melet til ca. 65 grader (man tar en del mel fra oppskriften + vann og koker dette under røring til det når temp 65 grader og settes tilside for å kjølne.

Jeg ble kjent med denne metoden da jeg var på jakt etter en spring roll oppskrift (Homemade egg roll wrappers).
Men denne metoden kalles Yudane - man skolder melet og deigen brukes etter 4 timer, eller neste dag i kjøleskapet.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

I disse dager er det viktig å ta spesielt vit.D ref. Dr. John Campbell som forklarer ganske tydelig hva underskudd av vit.D kan føre til. Samt zink er viktig for immunforsvaret vårt (apoteket fører zink med vit.C). Pluss vanlig vit./mineral pille. OBS fettholdige vit. trenger fett/olje for å bli tatt opp i kroppen.

I våre dager der mat kommer langveis fra, er høstet som kart (dersom det er mulig) og modnet under kunstige omstendigheter - vil redusere vit./mineraler i maten. Kortreist mat er alltid best.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvem liker ikke sirup på iskrem oa. Her er en liste over bøker jeg fant om emnet. Siden det er hjemmelaget så er holdbarheten kort i kjøleskapet. Alle som har kakao, sukker, vann hjemme - kan lage sjokoladesaus.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fermentering av mat & drikke. Dette er bøker jeg har kjøpt i løpet av de siste årene. Hver forfatter starter ut forskjellig, dermed vil en finne utførende forklaring i den ene mens en annen ymter mer og det ligger da mer mellom linjene.
Jeg har satt meg som mål og endre kostholdet mitt, derfor denne fordypningen. Jeg må ha det inn mentalt og kjøpe utstyr og så sette i gang. Jeg har ikke bestemt meg for å bli vegetarianer, men heller litt av alt.
Jeg har vært vegetarianer i 1/2 år tilbake i 80 tallet det var nesten umulig å gå ut å spise den gangen. Det samme var hos venner. I løpet av den tiden fikk jeg en enorm energi husker jeg. Dette er noe jeg har tenkt å gjøre flere ganger, men det har aldri passet inn.
Når det gjelder kambucha så kan man start uten en scoby, men helle oppi kombucha som man har kjøpt (Berit Nordstrand, jeg kjøpte det på apoteket). Det tar litt lengre tid, men en ny scoby danner seg på overflaten. Man kanskje tro at siden sukkeret er for bakteriene så vil kambucha inneholde få kalorier, men det stemmer ikke kaloriene ligger nå i bakteriene som man drikker.
Eple-eddik kan man også lage helt fra start. Til rengjøring kan man ta kjøpe-eddik og fermentere denne med sitronskall det skal vist holde insekter borte vår/sommer/høst er det blitt hevdet. Til og med furu eddik kan man lage til rengjøring.

Vannet man bruker bør være ut klor (tap vann) og det gjelder også når man lager tofu, annet fermentering som man har tilsatt gjæring til.

Jeg har ikke bestemt meg for sort te, grønn te eller blanding av begge. Grønn te "Jun" tar kortere tid og krever ikke høy temperatur under fermenteringen. Man kan ikke bruke scoby fra Jun i sort te fermentering.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

I denne lista legges inn bøker fra serien Livets Døtre. Listen er opprettet for å holde styr på bøkens titler og nummer.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Familiekrønike


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Merethe SolstadLibraritas vGitte FurusethBjørg L.Synnøve H HoelBjørn BakkenDolly Duckingar hKirsten LundThina NordtveitErikalpakkakjell kJulie StensethfornixLeseaaseVannflaskeLailatuhamremoiraReadninggirl20HildaBrit HonningsvågJune PlutonikaHanne MidtsundDemeterLisbeth Kingsrud KvistenKristinGodemineBertyellinoronilleChrissieBerit RConnieMarianne  SkagekatrineTrygve JakobsenKay NilsenAliceInsaneLeseberta_23