Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I boka går forfatteren i rette med det han kaller matmytene, og undersøker for eksempel om det stemmer at kortreist mat er mer miljøvennlig enn langreist. Han tar leseren med på en reise i matens storpolitikk, fra åkeren på hjemstedet Hadeland, videre til Iowa, USA, Kenya, Cape Town, Berlin og New York.
Omtale fra forlaget
Vi snakker stadig mer om matens storpolitikk. Men mye av matpraten er myter. For det stemmer faktisk ikke at kortreist mat nødvendigvis er mer miljøvennlig enn langreist, at det er for lite mat i verden, og at rike land må sende mer mat til fattige for å løse sultproblemene. Hvordan har disse matmytene oppstått, og hva er konsekvensene? Hvordan kan vi få debattene over i konstruktiv nytenkning? Et gjennombrudd i maktkampen om matens storpolitikk vil gi positive ringvirkninger for klima, inntekter til fattige land, arbeiderrettigheter, sikkerhet - og for folk flests mulighet til å leve det gode liv.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788203292521
EAN 9788203292521
Språk Bokmål
Sider 265
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
"Å tenke seg at nyhetene gir et nøyaktig speilbilde av virkeligheten, er som å spise menykortet i stedet for middagen," har den svenske forskeren Per Gunnar Holmlöv elegant formulert.
[...] det er vanskelig å stille kritiske spørsmål til den gode vilje [...]