Eg elska Bjørneboe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ei vanvittig velkomponert bok. Elias Ruklas gammelmodighet og fremmedfølelse overfor samfunnet er gjennomført og velfungerende til fingerspissene. En av mine absolutte favoritter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes det er noe solstadsk over gammelmodigheten og over hovedpersonens fremmedfølelse overfor samfunnet. I hovedsak synes jeg boka er underholdende, men med en noe trist og underfundig undertone.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. Det er en skikkelig klump i halsen-roman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, du burde absolutt lese Vaffelhjarte også. Den er like herleg og like trist. Maria Parr er utruleg god til å samle alle element i ei bok, frå det hysterisk morosame til det tristaste av det triste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med Nagel. Den siste delen av boka understreker at Bjørn Hansen er og blir en eremitt uten evne til å forholde seg til noe eller noen. Jeg likte den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Boka er både fornøyelig og rar. Bjørn Hansen framstår som en innfløkt karakter, jeg føler ikke at jeg ble kjent med han, uten at det er nevneverdig negativt. Det er flere sekvenser i romanen, flere små historier som dukker opp og forsvinner uten å ha en videre betydning for historien, slik jeg ser det. Boken kan vel sies å ha tre slike hovedsekvenser, Turid Lammers-perioden, Peter-perioden og Vilnius/post-vilnius-perioden. Etter min mening er det disse som underbygger Bjørn Hansen (som alltid blir henvist til med fullt navn) som underfundig karakter. Og interessant er det. Nå gleder jeg meg til å ta til på Solstads nyeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Man skal ei lese for å sluke, men for å se hva man kan bruke" (Ibsen), ergo: kvalitet over kvantitet.

Noen bøkers kvalitet ligger nettopp i setningene, oppbyggelsen og språket. Da er det gjerne fint å dvele litt over dette, og ikke lese for raskt.

Andre bøkers kvalitet ligger i handlingen, og i en roman med sterkt driv kan et raskere lesetempo gjøre leseopplevelsen større og mer intens.

Kvantitetslesing har jeg aldri hatt sansen for. Mål heller antall minutter lest, i stedet for sider.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
  1. desember

(fra Tolv meditasjoner)

TONEN

kom. Langsomt la den seg

flat.

Gabriel

løftet

øyet over kanten. Lyset steg

som en

fjærvekt.

Det fins

intet

ansikt. Når klokken slår tolv

er havet

et kors. Er havet et egg.

Jan Erik Vold

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Huckleberry Finn for første gang nå. Den er som du sier - til tider deilig naiv. Underholdningsnivået er høyt og det er virkelig en fornøyelse å være med Huck på eventyr.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Dette er virkelig tungsinn på sitt beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er et av mine favorittdikt av Mehren:

Elskede, hva tenker du på?

Ingenting. (Eller) På deg. Svarer jeg

Jeg tenker på kjærlighetens ensomhet

som vi drar med oss gjennom favntakene

Jeg tenker at det gjør vondt å elske

Men det sier jeg ikke

En stor kjærlighet som dør

og tidevannet når det synker,

eller et elveleie

som er regulert og tomt for vann

Det tenker jeg på

Men jeg sier ikke: Hvis du forlater meg nå

da forlater jeg deg aldri. Men det tenker jeg på

Jeg har det så vondt, midt i vår kjærlighet

Kom ikke nær meg. Elsk meg. Ta meg imot

Forsvinn. Gå aldri fra meg. Slik tenker jeg

Når en stor kjærlighet dør

blir den en forferdelsens måne som stiger

opp over all senere kjærlighet hos de elskende

Det tenker jeg på. Hva tenker du på

På deg. På ingenting. På bunnen av denne byen

ser jeg et ansikt, blindt, skjelvende

slått av vill ensomhet. Sorg

Stein Mehren, fra Vintersolhverv 1979

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er så enig, så enig! Romanen er fantastisk og en av mine favoritter. Jeg har enda ikke turt å begynne på noen andre av Nygaardshaugs bøker, i frykt for å bli skuffet (slik noen ytrer at de har blitt). Mengele Zoo er en miljøroman med et utrolig viktig budskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Når ein har hovudet i magen, så kan ein i alle fall sjå gjennom navlen.
Godt sagt! (5) Varsle Svar
  • Det var nok derfor dinosaurane døydde ut, Trille. Dei drukna. Noa hadde ikkje plass til dei.
Godt sagt! (8) Varsle Svar

En av mine absolutte favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svein har i alle fall rett i at dette er sær vestnorsk humor. Eg veit ikkje om eg skal le eller gråte av dei underfundige karakterane som stort sett er skakkjørte i relasjonen til samfunnet rundt seg. Boka er herleg lettlest samtidig som det underliggande ideologiske temaet minner oss på at det er viktig å stå opp for sakene ein bryr seg om (eller gjere opprør mot motmaktene, anten det er Stortinget, sjefen, førelesaren eller sine eigne tankar). Ella, eg forstår at du lar deg provosere, og det gjer eg og, men på den gode måten. Eg gir derfor boka tommel opp.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg har fleire hol i den store internsjonale litteraturen: Tolstoj, Wilde, Cervantes, Faulkner, Proust... Ja, det nærmar seg flaut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dei tre første du nemner er mine absolutte favorittar når det gjeld norske samtidsforfattarar, og eg tør påstå at du vil lære å kjenne svært fascinerande livsverder dersom du finn ut at du vil lese dei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les (nesten utan unntak) alltid fleire bøker samtidig. Ofte les eg ei tung bok vekselvis med ei lettare bok. Eg har gjerne ei bok på nattbordet, ei på stua, ei i bilen, ei på jobb og ei hos foreldra mine. Sjølvsagt kan eg bli altoppslukt i ei bok, særleg i nyare norske, og då les eg frå perm til perm (gjerne intensivt over ei kort tidsperiode).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Beathe SolbergTonesen81Karin BergHegeHåkon PedersenKaroline in WonderMarianne_Tine SundalRufsetufsaThomas KlakeggKristin F. JørgensenritaolineNeraJulie StensethEvaGroAnneWangKaren RamsvikTone NorenbergRandiSimen "Boktimmy" IngemundsenTorill Elisabeth RevheimNeda AlaeiRandi Annie FramnesAtmanKaren PatriciaIna Elisabeth Bøgh VigremgeAnn ChristinÅsmund ÅdnøymoiraLibraritas vBjørn SturødAnjatove NessEirin Eftevandkjell kRisRosOgKlagingVibekeHelene