Denne utgaven v Huckleberry Finn er god.Oversettelsen er bra, men dialektforskjellene er ikke så godt gjengitt. Det er en god underholdningsroman med bra driv med mange morsomme anekdoter. Til tider deilig naiv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Leser Mark Twain for første gang nå. Nesten litt flaut å si at man aldri har lest noe av han, men koser meg nå veldig med Huckleberry Finn. Ante ikke om dette var en bok for barn eller for voksne når jeg begynte, men vil jo nå påstå at det er en bok for begge deler.
Gleder meg til resten av boken :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da var Huckleberry Finn ferdig :)
Vil vel nå etter og ha lest den ferdig si at det er en ungdomsbok, men jøss som jeg har kost meg med den. Mange morsomme episoder i boken.
Jeg er mest fornøyd med at jeg har lest en bok av Mark Twain siden jeg aldri har gjort det. Har jo hørt om Mark Twain siden jeg begynte å lese bøker så jeg føler at jeg har fylt et av de mange hull jeg har i forhold til bøker jeg burde ha lest/forfatter jeg burde ha lest noe fra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hemingway skal ha sagt at hele den amerikanske litteraturen stammer fra en bok av Mark Twain som heter "Huck Finn": "The good writers are Henry James, Stephen Crane, and Mark Twain. That's not the order they're good in. There is no order for good writers.... All modern American literature comes from one book by Mark Twain called 'Huckleberry Finn.' If you read it you must stop where the Nigger Jim is stolen from the boys. That is the real end. The rest is just cheating. But it's the best book we've had. All American writing comes from that. There was nothing before. There has been nothing as good since." -- from Ernest Hemingway, "The Green Hills of Africa" (1934)" Jeg mener nok at det er mer enn ungdomsbok. Regner med at du ikke har lest en forkortet utgave?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste denne (svært gode!) boka i engelsk versjon på Kindle. Versjonen hadde fotnoter i teksten. Tror det er en av de første gangene jeg har opplevd det i en roman. Jeg synes akkurat det var litt både/og. På den ene side gir det ekstra informasjon om boka, bl. a. hvordan den ble til og hvordan den har blitt oppfatta. På den andre side ødela det litt flyten av fortellinga å lese fotnotene undervegs. En av fotnotene var Hemingway sin omtale du har gjengitt over her. Sikkert noe påvirka av denne sier jeg meg enig med Hemingway. Fram til da har boka en litt dypere mening, i tillegg til å være god underholdning. Etter at Jim har blitt fanget og Tom Sawyer dukker opp er det mer reinspikka farse, men også da lesverdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Huckleberry Finn for første gang nå. Den er som du sier - til tider deilig naiv. Underholdningsnivået er høyt og det er virkelig en fornøyelse å være med Huck på eventyr.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

gleder meg! jeg var fullstendig oppslukt av Mark Twain i den rette alderen trodde jeg. Men jeg har lest Tom Sawyer og Huckleberry på nytt for mine barn, og jeg tror faktisk at jeg kommer til å be om noen doser av Twain hvis jeg skulle få anledningen - dere veit når

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde H HelsethEivind  VaksvikLindaBSynnøve H HoelMargrethe  HaugenCarine OlsrødGeir SundetTanteMamieAgnete M. HafskjoldSolveigTonesen81Heidi Nicoline ErtnæsAnne-Stine Ruud HusevågTone HEgil StangelandsveinEirin EftevandVibekeVersionMarianneLilleviJohn LarsenIngeborg Kristin LothePrunellaSolJarmo LarsenBookiacKirsten LundMarianne  SkageTone Maria JonassenBjørg L.Ivar SandAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIdaRufsetufsaPilarisKjerstiHeidi BMarteHelena EErlend Rødal VikhagenNina G