Hvordan har DU det? Når du leser denne boka (for det må du gjøre!) får du tid til å tenke gjennom hva nær familie, slektninger og mer perifere bekjente betyr for deg. Og forholdet vårt til andre mennesker er jo noe av det viktigste for hvordan vi har det, ikke sant? Derfor synes jeg denne boka berører noe eksistensielt og viktig.

Denne boka gjorde dypt inntrykk på meg. Den beskriver så mange følelser rundt relasjoner til andre mennesker som man kjenner seg igjen i, men kanskje ikke har tenkt over før man leser denne boka. Spesielt likte jeg møtene mellom personer fra "fortiden", folk man ikke har møtt på en stund men som man husker og har noen minner sammen med som kommer frem igjen når man treffer dem. Første og siste fortelling henger sammen på en overraskende måte og var et meget godt fortellerteknisk grep!

Beskrivelsen av hva jeg mener om boka ble kanskje litt kryptisk, antakelig fordi den fortsatt sitter "under huden" ei uke etter at jeg leste den ut. Jeg brukte lang tid på å lese den, noen få fortellinger om dagen er mer enn nok for å ta inn over seg alle møtene man får innsikt i. Samtidig var jeg utålmodig etter å lese mer og måtte "spare" litt på fortellingene og gledet meg til å lese videre. Flere ganger etter at jeg leste den ut har jeg tatt den opp igjen og lest partier om igjen, og har definitivt fått flere favorittfortellinger.

Denne boka gjorde at jeg fikk lyst til å sette meg ned og skrive fanbrev til forfatteren. Og det skulle jeg gjort også, hadde det ikke vært for at han følger med her :-)

(Så derfor: Forfatter Thomas J.R. Marthinsen - du har skrevet en fantastisk debutbok! Du turnerer ordene lekende lett, har treffende og nyskapende bilder og lar oss ta del i fortellinger som vi alle har i våre liv, men kanskje ikke har tenkt så mye på - før nå. Eneste ankepunkt er at du må skrive vaskeseddelen selv i neste utgave, boka er betydelig bedre enn den blir beskrevet som der. Og en liten gåte til slutt: Det er en liten, liten feil i boka, som du kan rette opp til neste opplag. Med hilsen fra en bokelsker mellom Norges høyeste tinder.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jøss, Bye, det var mange hyggelige ord om boka! Jeg synes det er så kult å se hvordan boka blir lest, og hvilke mønstre som finnes i den som jeg ikke var klar over da jeg skrev den. Så tusen hjertelig takk skal du ha!

Men du tar feil på et punkt: Jeg har skrevet vaskeseddelen selv! Men det betyr vel bare, antar jeg, at heretter vet jeg at den som er minst egnet til å si noe om det jeg skriver, er meg selv. (Det er også et nesten umulig spørsmål, det, synes jeg, å skulle fortelle hva boka handler om. Om folk spør meg, blir jeg nesten svar skyldig og får bare mumlet noe om at den består av 34 fortellinger om 34 forskjellige mennesker. Den som spør ser tomt på meg og sier: Ja, og så da, hva skjer? Ja, hva faen er det egentlig som skjer!) Og feilen du har funnet - er det dét at ett ord står to ganger etter hverandre?

Konklusjonen her må vel være at du er mye bedre enn jeg er selv til å si noe om hva boka tar for seg. Og det er jeg deg stor takk skyldig! =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så artig å få svar fra Forfatteren!

Viktigere enn handlingen i boka må vel være hva den gjør med leseren? Men det er sikkert ikke lett å skrive tre linjer som skal "selge inn" sin egen debutbok!

I og med at du til og med har designet omslaget selv antok jeg at du hadde stålkontroll på hele produksjonen og også skrev vaskeseddelen selv, så det var rett og slett mobbing, jeg sender herved en mild beklagelse...

Boka var veldig godt korrekturlest, usedvanlig bra! Men den lille feilen, hvis jeg har rett i at det er en feil, har med innholdet å gjøre. For å finne den lille logiske bristen må du lese den første og siste novellen som om de beskrev den samme dagen. Vil du ikke lete litt mer selv? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, faen, der så jeg den, ja. Tror jeg. Det er noe med tiden, er det ikke?

Og jeg er selvfølgelig helt enig med deg - det er hva boka gjør som er viktig, ikke hva den handler om. Det er jo i og for seg fullstendig og totalt likegyldig. Alt som betyr noe er hvordan.

Tør jeg forresten spørre deg om hvilke fortellinger du fikk som favoritter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du fant det, sikkert irriterende men det er antakeligvis svært få som oppdager det.

Favorittfortellinger, det har jeg - men skal jeg røpe dem? Jeg tenkte å plukke ut tre, men det ble fem. Jeg liker disse fordi de er sterke, vare, nære, skapte gjenkjennelse og var fulle av følelser;

  • Solskinn og Så dette var ditt liv

  • Bjørneboe

  • Cola Light

  • Du kommer hjem

Det er bare å takke for fantastiske fortellinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg elska Bjørneboe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågChristinaAnn Marlen EngerEllen E. MartolTonje-Elisabeth StørkersenMcHempettKirsten LundBeathe SolbergEgil StangelandSilje BorvikEivind  VaksvikAmanda AAgnete M. HafskjoldTorJan Erik OlsenIdaHilde H HelsethTatiana WesserlingKnut HauglandLesevimsaMarit HøvdeAnette SToveCecilie69RonnyLars MæhlumLilleviReidun GranbergLena Risvik PaulsenVannflaskeIngunn SVibekeTheaBjørn SturødMangosaft45Monica StubkjærmgeLaila StenbrendenNinaEli Svendsen Heie Haugerud