Jeg legger boken på en 4'er. Ellers er jeg enig med deg. Jeg syns heller ikke at den var veldig godt oversatt - det hang for mye dansk igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og det syns jeg faktisk er betenkelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei
Jeg er så enig med deg! Akkurat slik oppfattet også jeg denne boken.
Det er ikke ofte jeg skumleser bøker, men det gjorde jeg altså i dette tilfellet.
Jeg kunne lett lagt den fra meg, men valgte å lese den ut, mest fordi jeg syns det var interessant å lese om denne delen av verdenshistorien, fra dette geografiske og politiske området.
Jeg syns egentlig ikke at den fortjener en firer på terningen litterært sett, men pga ovenfor nevnte, så landet jeg der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært med dette forumet helt fra begynnelsen av. Jeg har aldri vært spesielt aktiv i diskusjoner, men jeg syns det er helt supert å samle bøkene mine her.

Grunnen til at jeg ikke har orket å være med i diskusjoner, er at det ble altfor lange tråder (mistet helt oversikten), med alt for lange innlegg (hakke tid).

Jeg har faktisk ikke sjekket hvordan det funker nå, men til å begynne med, var det slik at om man omtalte en bok i profilen sin, så ble denne omtalen automatisk lagt ut som diskusjon. Er det fortsatt slik?
Uansett, det likte ikke jeg. I så fall ville jeg hatt valget. Jeg kunne tenke meg å ha muligheten til å skrive meg noen notater om bøkene jeg leser, uten å få kommentarer fra andre på min oppfatning/mening/glede/irritasjon.

Elisabeth

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke akkurat slik du har opplevd det, kanskje, men jeg merker ofte at jeg lett kommer inn i en stim av bøker med samme bakgrunn/fellesnevner.
F.eks var veien kort mellom Drageløperen, Der Gud gråter og Tålmodighetens stein; Ville svaner, Landsbyens blod og To byer; Vidunderlige nye verden, 1984 og Tjenerinnens beretning.

(Det er slike ting som gjør at bokstabelen på nattbordet bare vokser - man har bestemt seg for å lese en bok, men så ramler man bare over noe som MÅ leses først ...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv har jeg foreslått Shantaram og The Goldfinch, selv om de begge er litt på siden av det hun i utgangspunktet hadde tenkt.
Spennende innholdsrike bøker, og The Goldfinch hadde jo et fantastisk språk. Men nå er jo jeg en kjerring på 46 og kanskje vil ikke en gutt på 18 ha samme opplevelse av en bok som jeg har :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest.
men takk, uansett :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Supert, takk, Mohammed!
Da har vi noe å begynne med :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei

Min datter har en venn som hun har lyst til å kjøpe en bok til - hun vet bare ikke hvilken ...

Kan noen tipse oss om en som kan være kjekk for en amerikansk gutt, biologistudent, som bor i Frankrike?

Selv sier hun at den kan være noe á la filmen The Imitation Game.
Boken må være mulig å kjøpe på nettet, og være enten fransk- eller engelskspråklig.

Elisabeth

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For tiden holder jeg på med Vår misnøyes vinter, John Steinbeck, en meget god bok!

Men da jeg har vært ute og reist noen dager, måtte jeg ha en nett liten pocket å ha med i vesken. Å telle duer, Marie-Sabine Roger, var et godt valg! Vittig, varm og vakker :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser denne nå. Det begynte med at jeg fikk låne Ville svaner av Jung Chang av en venninne, og fortsatte med at vi bestilte ferietur til Kina nå i sommer.Da fikk jeg selvsagt lyst til å lese alt jeg kom over som det sto noe om Kina på.

Jeg leser lite krim, så det er ikke en sjanger jeg har så god greie på til å uttale meg om, men jeg tror ikke - er på side 70 - at dette er en veldig god en. Først og fremst på grunn av språket. Det er nesten så setningene ikke henger helt sammen av og til. Ellers syns jeg at det er brukt overdrevent mange kinesiske ordtak, men jeg vet jo fra Ville svaner at den forfatteren også brukte mye av det. Kanskje det er 'noe kinesisk'? Diktene som blir brukt er jo fine, jeg liker godt å lese dikt, men de virker litt skvist inn, syns jeg, kanskje for å gjøre det til en annerledes type krim?

Uansett kommer jeg til å lese boken ut. Det var hovedsaklig for å plukke opp en litt kinesisk feeling, at jeg kjøpte den i utgangspunktet :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh - ja, denne tenkte jeg også på. Kulden blir beskrevet på en sånn måte at man kjenner det i ryggmargen. Uforglemmelig! Anbefaler boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Føler ikke at det har noen spesiell hensikt å lese den på originalspråket. Et spennende eventyr som ikke har noen bestemte språklige kvaliteter over seg ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg begynner på Buzz Aldrin, hvor ble det av deg ...

Og så har jeg en time å slå ihjel på kjøpesenter i morgen, så da regner jeg med at den blir tilbragt i bokhandelen - og plutselig så er det noe helt annet jeg begynner på :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg ut Vernon God Little, av DBC Pierre og begynner på Østenfor Solen, av Julia Gregson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for mange fine tips, folkens :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun har lest Dødslekene, men likte den ikke og har derfor ikke ønsket å lese de andre av forfatteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal sjekke ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun har akkurat lest Hobbiten, og kommer nok til å kaste seg over Ringenes Herre også, tenker jeg.

Tror faktisk hun har lest Kabalmysteriet også.

Brev til Julenissen skal vi sjekke ut - takk :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHarald KIngunn SBenedikteBenedicteHilde Merete GjessingIngunnJVannflaskeRufsetufsaLisbeth Marie UvaagAnne Berit GrønbechBerit RLilleviAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngeborgBjørg Marit TinholtToveKirsten LundCamillaHege LGodemineJulie StensethAlice NordliBjørg L.Christoffer SmedaasStig TCamillaLinda RastenReidun SvensliVibekeandreas h. o.HeidiDemeterAud- HelenJohn LarsenReadninggirl30Thomas Røst StenerudIngeborg GBeathe SolbergHanne Kvernmo Rye